2011
már.
10.

...hanem annak szigorúan vett tartalma, miszerint a demokratikus választások eredményét, a népakaratot bármikor felülírhatja Járai Zsigmond és Schmitt Pál duója. A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő (ámde, mint látni fogjuk, kellő "fantáziával" rugalmasan alakítható) feltételek teljesülése esetén együttes erővel bármilyen kormányt megválasztása után egy éven belül meg tudnak buktatni.

Kapcsolódó hivatkozások:

 

Hosszan kitartó gumicsontként rágódhatnánk azon, hogy milyen stiláris, erőszakosan archaizáló, árvalányhajas felszíni változtatásokat tételez az új Alkotmány tervezett szövege és a kapcsolódó magyarázatok, ispántól vármegyéig, Kúriától vérzivatarig. Helyesebb talán azonban a lényegi, tartalmi kérdésekkel foglalkozni, az old school csomagolás alatt végre rálelni az egyáltalán nem kellemes meglepetésre.

Amilyen nagy vita övezte annak idején azt az épp emiatt már elvetett, korábbi ötletet, mely azt célozta, hogy Schmitt Pál feloszlathassa a mindenkori Parlamentet, ha megítélése szerint (az alaptörvényben nem is definiált fogalomként) "alkotmányos válsághelyzet" áll be, annyira nagy a hallgatás ennek visszacsempészett, új verziója körül. Pedig alig egy-két csavarral több csak a mostani modell, mint az előző, primitív javaslat.

Mit mond az új tervezet?

  • A központi költségvetés elfogadásához a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.
  • Az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely nem eredményezi az államadósság mértékének növekedését - ettől csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következmények enyhítéséhez szükséges mértékben, valamint a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni.
  • A köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést, ha az Országgyűlés a központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el.

Tegyük fel, hogy valami fatális véletlen folytán a 2014-es választást nem a Fidesz nyeri. Tegyük fel, hogy alakul valami működőképesnek tűnő kormány. Mi történik ekkor?

A 2015-ös költségvetést előzetesen áttekinti a Költségvetési Tanács. Az a testület, mely három főből áll: a Schmitt Pál által kinevezendő elnökből,  a Schmitt Pál által kinevezendő jegybankelnökből, és a fideszes képviselőből számvevőszéki elnökké lett Domokos Lászlóból. A ma még a tanácsot elnöklő Járai Zsigmond a hírek szerint az MNB élére kerülhet (ergo marad a tanács tagja), az e téren eddig sem szégyenlős fideszesek pedig Schmitt Pál által egy újabb, nyilván a fentiekhez hasonlóan "független" tagot delegálnak.

Röviden: a 2015-ös költségvetésről egy full fideszes triónak kell döntenie, azzal az opcióval, hogy ha úgy ítélik meg, hogy az növeli az államadósságot, akkor hipp-hopp már meg is kérhetik Schmitt Pált, hogy írjon ki új választásokat. Ne tévedjünk: nincs olyan normatív, leíró adat, amit kis kreativitással ne lehetne másképp értelmezni az államadósság kapcsán. Sőt, csak annyit kell tennie a tanácsnak, hogy közli: ők bizony másképp számoltak, mint a kormány, nekik több jött ki. Láttunk már ilyet: a csontvázbizottság vonatkozó hazudozása végül csak az angolra fordított Széll Kálmán tervben lepleződött le.

Ezen a kis csavaron, ezen a 3+1 emberen, a tanácson és Schmitt Pálon fordulhat meg minden. Ha valamit, akkor EZT érdemes az új Alkotmány tervezete kapcsán kiemelni, támadni, megemlíteni. Pont arra való az ispánozás és vármegyézés, hogy ezt elfedjék.

 

 

A forma vizsgálata ugyanis legfeljebb annyiban lehet fontos, amennyiben annak valódi, mögöttes tartalmat tudunk adni. Az ispán és vármegye-mánia mögött nyilván a magyar történelem teljes félreértelmezése lapul, tudatlanság és ócska közjogi pózok - ilyenkor üt vissza az alapvető műveltség hiánya, amikor a "régi, szép időkről" álmodozó politikusok még az Édes Annát se olvasták végig, nem ismerik Sztójay Döme nevét, és egyáltalán, egy rossz és igazságtalan világ kellékeit veszik elő újra a sifonérból.

De ez csak púder, nyilván így vélik lassítani az aktivizálódó Jobbikot, egyúttal kikacsintva Toroczkai betyárjaira: lám, mi is vármegyézünk!

E tekintetben inkább van jelentősége annak a ténynek, hogy a Magyar Köztársaság nevéből eltűnik az államforma megjelölése. Mi a Republikonban deklaráltan a köztársaság hívei vagyunk, elveink, közjogi "ízlésünk" e berendezkedést preferálják, tartják optimálisnak. Elfogadhatatlannak tartjuk ezért a szöveg azon fordulatát is, mely szerint "Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.". Miféle demokrácia az, mely a Szálasihoz vezető utat, egy egyértelmű szándékok által vezérelt, a szélsőjobboldal mocsarába öles léptekkel gyalogoló politikát tart példaképének - de egyetlen tollvonással a kommunista diktatúrához sorolja az 1945-48 közötti Magyarországot, így a baloldali diktatúra előtti utolsó köztársasági kísérletet is?

A legnevetségesebb póz azonban kétségkívül az Alkotmány legvége, ahová percemberek, fideszes parlamenti képviselők kéredzkednek, az általuk összerondítandó alaptörvény végére még oda is pingálják a saját, érdektelen nevüket, a Parlamentben igennel szavazük névsorát. Vajon a tilosban cigiző Kerényi János itt már az igazi nevét fogja használni, vagy marad a jól bejáratott álnevénél?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr992727830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem véneknek való vidék - a jóléti állam alkotmányos felszámolása 2011.03.11. 09:06:07

Míg a bloggerek szimbolikus-retorikai háborút folytatnak arról, hogy mennyire jellemző a kelet-imádat a mérsékelt jobboldalon, addig a mérsékelt jobboldali kormány egy újabb területen bizonyítja nekünk, hogy keleti szél fúj. Csendben elülteti az európa...

Trackback: Befejezés 2011.03.11. 06:46:04

Az 1989-90-es rendszerváltó Alkotmány bevezető szavai: A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfo...

Trackback: Ön melyik politusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.10. 23:17:53

Már a NENYI is szép önünneplés volt, mint az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész bandáját is az utolsó Meggyes...

Trackback: Alkotmányos bosszú a főbírónak? 2011.03.10. 22:24:29

Két nappal ezelőtt tengelyt akasztott Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási tanács – és egyben a Legfelsőbb Bíróság – elnöke és Balsai István fideszes képviselő. A vita oka az volt, a főbíró "szerencsétlennek" nevezte a hé...

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 20:00:35

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2011.03.10. 22:06:38

Szerintem az a passzus is el van rejtve valahol, hogy a homo- és pedopapoknak hetente fel kell ajánlani legalább 1 db 12 évet nem betöltött gyermeket szexuális célokra, különben kiátkozzák az országot, a felajánlást elfelejtőket élve elégetik.
Soha nem gondoltam volna, hogy ez az ország idáig tud sülyledni. Az egész Európa legutolsó nemzete lettünk -bár általában eddig is a végén kullogott a hős. szittya-hun-sumér-kolompár "nemzet".

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.10. 22:21:59

"ha úgy ítélik meg, hogy az növeli az államadósságot, akkor hipp-hopp már meg is kérhetik Schmitt Pált, hogy írjon ki új választásokat"

Kétséges, hogy ha ilyen trükközéssel élnének, akkor a nép lelkesen rájuk szavazna az újból kiírt választáson.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.03.10. 22:29:43

Olyan egy kis punczifing ez a fidesz, legalább ha kiveszik az ország megnevezéséből a köztársaságot, akkor valami tökösebbre változtatnák, mondjuk Magyar Birodalom, Magyar Emírség vagy valami. De nem, a narancssztálinisták inkább hőn szeretett Ceaucescu-juk ellőföldjéről vettek példát.

1 db Magyarország 2011.03.10. 22:30:42

Tegyük hozzá hogy ha ez a mostani alkotmányban is benne lett volna, akkor nem történhetett volna meg az a szoci ámokfutás, amely során GDP arányosan ~30%-kal nőtt az államadósság. Visszatekintve az elmúlt néhány évre kifejezetten jó ötletnek tűnik hogy a KT + KE kapja meg ezt a jogot.

Rókakígyó 2011.03.10. 22:32:46

Ha egyáltalán felmerülhetne annak a veszélye, hogy nem a vezetőnk lesz tovább a vezetőnk, akkor nem csak az kerülne be az alkotmányba, hogy a két ember egyszerre csinálhat valamit, hanem az is, hogy a vezető vezető maradhat. Szerintem az mindenképp be is fog kerülni, ha nem most később. Lesz itt még kormányzói cím örökösen kiosztva.

MA 2011.03.10. 22:34:17

"a demokratikus választások eredményét, a népakaratot bármikor felülírhatja..."

Ugyanmár. Az összes ballib blog ezt akarja tenni lassan egy éve. Némelyek meg még szakértőnek is nevezik magukat...

Rókakígyó 2011.03.10. 22:35:16

@ökörpöröly: az hogy idáig süllyedtünk az pont miattunk van. A komcsik se véletlen tudtak ittmaradni 50 évig. Erre van igény.

ugyhogy 2011.03.10. 22:35:58

Mi a fenenek kell ciganyozni? Sajnos eleg sok igazi erv is van.

ugyhogy 2011.03.10. 22:38:56

Miert nem irjak be az alkotmanyba, hogy "Magyarorszag miniszterelnoke Orban Viktor."? Megtehetik, fel vannak hatalmazva.

histar007 2011.03.10. 22:39:40

Persze! Gyurcsányt vissza! El lehet adósítani az országot, hogy még a te gyerekeid sem tudnák visszafizetni!
Ha nem meg pénzzel, akkor majd visszaadjuk földdel, meg vízzel. Ami még a mienk.

Nem azon kellene hisztizni, hogy most megye-e a vármegye. Bár aki a múltat végképp eltörölné. Nálunk ciki a magyar történelem?

Ember! 2006-ban nem jött volna jól, ha Fletót le lehet zavarni? Vagy szerinted akkor az jó volt? Igazságbeszéd? Adócsökkentés, majd 2x akkora emelés? Költségvetési számok hamisítása? Sima ügy? Tüntetők verése? Bárhol?

Ébredjél már fel!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.10. 22:44:25

Szóval ez a trükk a vészforgatókönyv.

Azért mégsem bíznak annyira a külmagyarok millióiban és a kisgyermekes anyákban.

(H)angolka 2011.03.10. 22:47:53

@értem: Miniszterelnöke? Hitetlen kutya! Királya! :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.10. 22:51:00

A köztársaságot meg lehet, azért vették ki az ország nevéből, hogy semmilyen egyezmény ne legyen érvényes, amit Magyar Köztársaság néven aláírtunk.

Ha más a név és megtagadjuk az előző alkotmányokat és kormányzatokat,
akkor
nincs jogutódlás se.

Se EU, se NATO, se semmi.

ökörpöröly 2011.03.10. 22:54:27

@Rókakígyó: Őszinte leszek. Kiskoromban imádtam az országot, a magyar történelmet. Rongyossá olvastam történelmi regényeket, novellagyűjteményeket, amelyek a magyar történelemről szóltak. Gárdonyitól kezdve, Krúdyn át Herczeg Ferencig.
Egyik nagyapám 16 évig volt hivatásos katona a Horthy-hadseregben, a másik még nem volt 18 éves, amikor leventeként önként jelentkezett fegyveres szolgálatra, majd a Waffen-SS Neybe sorozták be, ahol súlyosan megsebesült. tehát nem kaptam "nemzetietlen" nevelést. De már régóta szégyellem, hogy magyar vagyok.
A rohadás folyamatosan történt. A 90-es években, de még a 2000-es évek elején is teljesen mások voltak az emberek. Mintha mindenki meghülyült volna. Egyre irigyebbek, ostobábbak, tehetetlenebbek az emberek. Egyre inkább idegen ez a náció. Komolyan mondom, sokkal jobban érzem magam külföldön. Sokkal kompatibilisebb az ottani értékrend, hozzáállás, rendszeretet, viselkedési norma, mint amit itt tapasztalok.
Nem is nagyon látok más kiutat, mint a kivándorlást. És nem az anyagiak miatt, az életkörülményeimmel nagyjából meg vagyok elégedve. Normális országban meg kibírnám vízen és kenyéren is. Ahogy az őseim is kibírták eddig. Túlélték a szovjet hordákat, Rákosit, az áruló Kádárt, nem mentek el. Most a rokonságban egyre többen tervezzük a kivándorlást, emellett már többen élnek Kanadában vagy Nyugat-Európában.
Nincs más választás. Magyarország olyan lett, mint a cigánysor. Vagy belesüllyedsz a csőcselékbe, vagy elmész, aztán beilleszkedsz egy másik, értéket képviselő kultúrközegbe.

Tormán Piktor 2011.03.10. 23:01:40

...mocskos egy társaság...még 5 nap...

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2011.03.10. 23:14:02

Hát ez van barátok!!! Az al és felcsuti mély növésű rém újra támad!!! A média törvénnyel rájött hogy nem lehet fejjel menni a falnak mert ez sajnos Európa nem pedig észak Afrika ezért most már trükkösködik el keni a dolgokat!!! Nem önti a pofánkba a szart mert tanult az eddigiekből!!! Szépen bele csempészi ő az Alkotmányba a Főméltóságú Orbán Törpe Magyarország ÖRökös Miniszterelnöke paragrafust csak nem szó szerint nehogy kilógjon a lóláb!!! Soha nem szabadulunk meg a törpe táltos vezuértől ez van emberek ezt kell szeretni!!! Vagy ahogy a fityisz hivei mondják egyre gyakrabban el lehet menni innen kérem szépen itt lehet hagyni minket!!! Amig él uralkodni fog rajtunk a kis csökedék!!!

Az igazi Trebics 2011.03.10. 23:15:04

@MA: Ha egy 2006-ban 2679293 szavazatot kapó koalíciót lehetett illegitimnek nevezni, akkor egy 2010-ben 2666727 szavazatot kapó koalíciót miért kellene népakaratnak tekinteni?

tcom 2011.03.10. 23:17:30

Én már korábban mondtam, hogy lesznek érdekes szabályok:

1.2014-ben a fidesz nyer
2.amennyiben még sem, akkor az első pont lép érvénybe.

Úgy tűnik ezeket már csak fegyverrel lehet eltakarítani a hatalomból. Félelmetes a hatalom görcsös akarása, a diktátori hajlamok. Lesz itt még nemulass.

gipsz1234 2011.03.10. 23:19:49

Bárcsak más országban születtem volna.

tcom 2011.03.10. 23:21:51

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:

A kirekesztés is megkezdődött. A baloldaliak, az ateisták, a melegek már deklaráltan, alaptörvényesen nem Magyar állampolgárok.

Lehet, hogy tényleg el kell innen menni? Oszt megnézzük mihez kezd ellenség nélkül a Fidesz+KDNP+Jobbik galeri és híveik?

gipsz1234 2011.03.10. 23:29:24

@histar007: Mi az amire magyarként büszkék lehetünk? A gazdasági vagy politikai okok miatt külföldre távozott tudósaink.
A jelenlegi diktatórikus, szar kormányunk miatt már szégyellem az állampolgárságomat.

gipsz1234 2011.03.10. 23:32:19

Mint baloldali, ateista, reálértelmiségi demokrata, miért kellenénk egymásnak ezzel a tetű kormánnyal

ökörpöröly 2011.03.10. 23:35:09

@gipsz1234: Ne felejtsd el, hogy a magyar sötétség az oka, hogy ilyen pártok juthattak hatalomra.
Én is azt hittem, hogy az SZDSZ-MSZP-nél nem lehet lejjebb. Bevallom, tévedtem.
Én hülye, azt hittem, hogy az elmebeteg I. Cigány Kadhafi mögött álló szellemi és gazdasági elit a jól megfontolt hosszútávú érdekei miatt racionális gazdaságpolitikára, illetve Európához való közeledésre bírja az felcsúti kancigányt.
Fico is hablatyolt össze-vissza ökörségeket, ment a népbutítás, de volt annyi esze, hogy tovább folytassa elődei racionális gazdaságpolitikáját, megőrizze az alkotmányosságot.
Nálunk viszont.... Albánia kulturáltabb, mint a magyar ugar. Ilyen utolsó, bunkó, jellemtelen, irigy, sunyi, alattomos, primitív többségű nemzet, mint a magyar, nincs több Európában.

tcom 2011.03.10. 23:36:08

@ökörpöröly:

Megdöbbentő, amit írsz!
Én az igazi problémának a "legvidámabb barakk" esetét tartom.
A magyar nép Kádárnak "hála" elég jó életszínvonalon élte át a szocializmust. Persze ez a 20 milliárdnyi (dollár) nyugati kölcsönnek volt köszönhető. Azok a környező országok pl. Románia, amelyek sokkal szegényebbek voltak kevésbé vágynak vissza a "boldog időkbe", amikor "mindenkinek volt munkája". Ezt az attitűdöt folyamatosan kihasználja a politika mégpedig a nép irreális jóléti kiszolgálásával. Az nyer, aki munka, tanulás, küszködés nélkül pénzt ígér, mint Kádárék idejében. A másik fontos üzenet a baloldaltól a szélsőjobbig, hogy a "párt" majd megmondja mit tegyen a nép.

Nyilván eljön a csőd, az állam totális összeomlása egyszer, hiszen az egyik kezemmel adok, a másikkal visszaveszek, a grandiózus takarékossági terveket blokkolja az ellenérdekelt klientúra. Ennek más vége nem lehet, mint nagy pofon a külföldtől, hatalmas megszorítás az államtól. Akkor eltakarodik a Fidesz is. Csakhogy ismerve a Magyar népet mindig lesz az ígéret kétes eszközeivel apelláló politikai csürhe, amelyiket ki kell próbálnia a népnek. Zsákutca.

Mindenki hibás lesz, csak a szent nép nem.

Mindenesetre újra elkezdem az angol nyelvet gyakorolni.

tcom 2011.03.10. 23:53:32

"régi, szép időkről" álmodozó politikusok még az Édes Annát se olvasták végig, nem ismerik Sztójay Döme nevét, és egyáltalán, egy rossz és igazságtalan világ kellékeit veszik elő újra a sifonérból."

90'-ben azt hittem örökre megszabadulunk az ispánoktól, a vármegyéktől, a párttitkároktól, a központi bizottságoktól, az ideiglenesen itt tartózkodó idegenektől, az alkotmányosan egyedül kormányzó diktátoroktól...

És mindezt a 20 éve még lánglelkű, szélsőséges liberális, akkoriban még csodálandó Fidesztől.

Nem vicceltek a kampányszöveggükkel:

"A Jövő elkezdődött!"

Csak azt nem mondták, hogy milyen jövő? Az anarchia.

A világ értelmesebb része jelenleg arra készül, miként orvosolja az évtizedeken belül várható természeti, gazdasági válságokat. Ha egy világgazdasági válság simán visszaveti országunkat, akkor mihez kezdünk az energiahordozók drasztikus drágulásával, vagy elfogyásával? Mihez kezdene az ország egy hatalmas környezeti katasztrófával. A 90'-es években a Balkán lángokban állt. Ma Horvátország utolérte Magyarországot sok tekintetben. Már akkor elgondolkoztam azon, hogy mi lenne itt egy háború után.

szerjóska 2011.03.11. 00:07:30

@simonmondja.: szerintem mindent újrakötnek, viszont deklarálják, hogy ennek feltétele az, hogy az államadósságunk csak 50%-át vagyunk hajlandóak kifizetni. ha ez így van, akkor jó kis trükk, de olyan Jobbik-szagú. mégis ott voltak az egyeztetésen?

champagneM 2011.03.11. 00:08:44

@ökörpöröly: ok, de miért kell cigányozni? sértésnek szántad? te náci vagy?

ökörpöröly 2011.03.11. 00:11:27

@tcom: Hasonló rezsimek voltak más exkommunista országokban is. Mégis túl tudtak lépni ezen, tudnak fejlődni. Sőt a nagy etnikai feszültségekről nem is beszéljünk -nézzük a volt Jugoszláviát /Horvátország-Szlovénia-Szerbia elsősorban/, a jelentős orosz kisebbséggel bíró balti államokat, Romániát /magyarság viszonya/.
Az adósságterhek nagyok voltak, de sikeresen elkezdtük ledolgozni, sőt, sokáig Magyarország tőkevonzó képessége kiemelten jó volt régiónkban.
A magyarban valami elromlott. A hozzáállás rossz. Olvasd el az alábbi cikket, nagyon tanulságos!

hvg.hu/velemeny/20110309_eszt_megszoritas

A régiónk minden országának állampolgárai és elitjei felismerték az összefogás, a nemzeti minimum szükségességét. Csak a magyarokéi nem. Mi szokás szerint elvágjuk inkább egymás torkát, ahelyett, hogy összefognánk. A helyzet teljesen kilátástalan. Mintha a magyarok jellemszerkezete eredendően torz lenne.
Mi mindig a múltban keressük magunkat, ahelyett, hogy előrenéznénk. Mindig másban keressük a hibát, ahelyett, hoyg magunkat fejlesztenénk. Erre az Orbán-rezsim még hatalmasat rá is tesz.
Egy Nobel-díjas közgazdász csinált egy "térképet", amelyen látható, hogy a magyarok a jövőben erőteljesen leszakadnak Európától, mert a gondolkodásmódjuk és személyiségjegyeik az ortodox balkániakéval egyezik meg. Sajnálatos tény, de ettől még igaz.

ökörpöröly 2011.03.11. 00:16:38

@Szun vu kung: Hát, ez bonyolult.:) Mondjuk úgy, hogy elismerem a nemzetiszocializmus "vívmányait", az 1930-as évek Németországának fejlődését.
Az adott korban nem csak modern volt -az akkori tudományos ismeretek szerint-, hanem sikeres is. Ne felejtsük el, hogy 1938-ra Németország a világ 2. legerősebb hatalma lett. Viszonylag szűk volt azok köre, akiknek "megnehezítette" a dolgát, s nagy azoknak, akik élvezték a nemzetiszocialista társadalom vívmányait.
Az más kérdés, hogy ügyesen belerángatták Németországot a II. Vh-ba, sőt, őt is tették meg az egész kirobbantójának. De ez egy nagyon hosszú vitatéma.:)

ökörpöröly 2011.03.11. 00:20:14

@Szun vu kung: Amúgy nem kedvelem a füstösöket, Orsós-Orbánt se!:)

Dr. No 2011.03.11. 00:22:42

Javasolnám az állam új vezetőjének a Padisah Császár címet. Rögtön föl is vehetné a IV. Shaddam nevet, mert miért ne?

potyus 2011.03.11. 00:29:08

Milyen egy húron pendültök?
Jó ezt látni, van akinek mélységesen nem tetszik ami ebben a gyönyörű országban történik.
Csak azt nem értem, miért csak itt szavakban és betűkben nem tetszik. Miért nem mentek ki az utcára?
TGM megmondta: birka a magyar, kushod, sunnyad, várja míg a fejére dől a ház. Mindig "kintről" várja a segítséget, most is.
Én már öreg vagyok (87) de biz Isten csatlakoznék, ha sokadalom kellene.
Szervezkedni azoknak kellene, akik ilyen tisztán látják merre tart az ország, csak meg kellene akadályozni a szakadékba menetelést.....

ökörpöröly 2011.03.11. 00:34:23

@Dr. No: Hidd el, a homo- és pedoklérus találna is gyorsan olyan szent iratokat, melyben "előre megírták", hogy a felcsúti romák leszármazottjából lesz Magyarország új apostoli királya, s az új szent nemzeti uralkodóház megalapítója!:)
Szegény nagyapám megvadulna, ha látná, hogy mit írok, de hát ez van!:) A beteg judaizmus fattyúhajtása nem hozhat létre egészséges vallást soha!:)
Ennek az elmebeteg kancigánynak biztos motoszkált valami torz gondolat a fejébe, amikor kivetette a "Köztársaság" szót az alkotmánytervezetből. Úgy tűnik, hiába járt 2002-es bukása után pszichológustól pszichológusig Európa-szerte, csak még betegebb lett. Ki kellene lőni!:)

potyus 2011.03.11. 00:39:41

@ökörpöröly., Abban a mocskos, rothadt Kádár diktatúrában, nem volt ekkora elszegényedés, mert az utolsó cigánynak is kellett dolgoznia, különben ment az áristomba. Volt egy törvény, a KMK (közveszélyes munkakerülés) akinek nem volt a személyiében munkahely, már vitték is.
Tudom az egy más világ volt, de ha másra nem is volt jó a cigány, mint gyárudvart seperni, kubikolni, maltert keverni, volt valami jövedelme, nem éheztek ennyit mint most.
Ugyen ez érvényes a parasztságra, szinte minden faluban volt szövetkezet. Mindenki tudja hogyan és miként jöttek létre, de a faluban volt mindenkinek valami elfoglaltsága amiért fizettek. Mi a helyzet ma? MUNKANÉLKÜLISÉG !
A rendszerváltás legnagyobb hibájának tartom a szövetkezeti rendszer szétbombázását. Lehet rá mondani mindent, mert erőszakkal hozták létre, de abban az időben míg működött ellátta az országot, az élelmiszer feldolgozó ipart, és háromszor annyi kaját termelt, mint a szükséglet.
Aztán jöttek a Torgyánok, szétverték, és ma a föld 47%-a nincs bevetve, de nem úgy csak egyszer, a fenéket, minden évben és folyamatosan. Az élelmiszer ipar és a hatalmas export, meg csak emlék.

Nem vagyok fideszes 2011.03.11. 00:57:46

Rém egyszerű: 2014-ben a fityisznek és a dzsobbiknak, vagy a dettó odasorolható addig esetleg megalakuló egyéb párt(ok)nak összesen ne lehessen 1/3-a és vissza minden, kamatostul.

potyus 2011.03.11. 01:00:34

@ökörpöröly,
Érdekes amilyen hatalmas elánnal gyűlölöd ezt az embert. Én sem szeretem. De nem ő a legnagyobb hibás!
Hibás a környezete, a legközvetlenebb munkatársai, elvtársai, párttársai.
Akik szerintem tökéletesen látják mindazt amit te is, én is. És NEM tesznek ellene semmit.
Valami bűverővel kell rendelkezzen Orbán, hogy mágikus erővel mindent keresztül ver a pártján, majd a parlamenten. Pedig hidd el csak annyi kellene, hogy be menne hozzá pár felvilágosult aki fel tudja mérni a következményeket, és csak annyit mondana:te Viktor, csinálodmár több mint 21 éve, mi úgy látjuk, nem jó irányba mennek a dolgok, te nem tudsz változni, azt szeretnénk, húzz el a pi...ba, igazgasd a focisulidat. Valamiért nincsenek puccsolók a fideszben, vannak viszont Schmittek, Kovács Zoltánok, Varga mihályok, Semlyének, akiknek akkor jó ha szaros a szájuk, és a főnök vissza fenyeget: papírt ne használj, az nagyon érdes.

Egy pillanatra megemlítetted a szüleit.Ők tehetnek a legkevesebbet.
Mindketten középértelmiségi, nagyon rendes emberek, pedagógusi multal, igaz a papa megcsillantotta vállalkozói. értékeit hallgatott fiatalabbik fiára Viktorra, aki elintézte apjának, hogy megszerezhesse fél dunántu köbányáit és mamaut megrendelést kapot az Orbán ciklusban autópálya építéshez, és a Duanujvárosi vasgyártásához megfelelő zuzalék szállítására.Jó pár milliárd forintos megrendelések. Testvér bétyja, akivel nem a legfelhőtlenebb a kapcsolat, ő sem él rosszul, róla is lett gondoskodva, nem keres rosszul. Most mit csinál nem tudom, de hallottam, nem kell kölcsönért mennie Viktorhoz.
Viktor anyukája egy nagyon kedeves tanárnő volt, katona barátom gyerekét oktata,állítólag sokak megelégedésére.

assasin 2011.03.11. 01:02:15

@ökörpöröly: Németországot belerángatták a II.vh.-ba???? Sőt rákenték hogy ők kezdték????
Te normális vagy? melyik földön élsz?
Ennyire nulla szintű történelmi tudással, és agymosottan tán nem kéne többet szívnod semmilyen anyagot, mert ekkora butaságokat írsz le :)
nagy az istenke állatkertje, de rendesen...

tcom 2011.03.11. 01:03:08

@ökörpöröly:

Az észtek...
Megmutatták, hogy lehet így is. Mutatja, hogy van még remény. Csak nem Magyarisztánban.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2011.03.11. 01:04:24

Arról a bizonyos "leíró, normatív", objektív adatról szerettem volna írni, amely a szerző szerint nincs, de ahogy beleolvastam a kommentekbe, meggondoltam magam ... "ellőföld", "cigánykadafi", "pedoklérus" ... ennek a blognak láthatóan a legalja söpredék a közönsége ...

ugyhogy 2011.03.11. 01:08:26

@Attitude Adjuster: Ez a par kommentelo nem reprezentativ mintaja a kozonsegnek. Kerlek, mondd el amit akartal, hatha visszaOnolhatjuk ezt a szetOFFolt bejegyzest!

Nem vagyok fideszes 2011.03.11. 01:09:38

@ökörpöröly:

Óriási szolgálatot tennél az emberiségnek, ha kihúznád végre a gépedből az UTP kábelt és soha többet nem is dugnád vissza.

Nem, nem vagyok fideszes, sőt.

potyus 2011.03.11. 01:39:33

@Lófasz Hadnagy: Hát akkor mi a baj?

Van valaki aki zsigerből gyűlöli a kishitlert, és ezt meg is mondja.
tény, hogy a világtöténelem feljegyzett időszakában az emberiség által ismert valamennyi diktátor szinte azonos felismerhetési jegyekkell és tulajdonsákkal bírt mint Orbán Viktor a "diktátor"
Nagy Sándor, Néró, Dzsingisz Kkán, Batu Kán, Napoleon, sztalin, Mussolini, Hitler, Pinochet, Rákosi, és lehetne folytatni a sort. Ezek az emberek valamennyien 1.6 méteres oriások boltak,
tele kissebségi érzésekkel, skrupulusokkal. Fel is fordították a világot. Persze ez az iagzaság akkor igaz, ha van kivétel, mert a kivétel erősíti a szabályt. Fidel Castró, HoszniMubarak.
Gondolj bele, nem így volt .

T

Nem vagyok fideszes 2011.03.11. 01:48:59

Pont ezért nem vagyok jobboldali, mert undorodom a céltalan fröcsögéstől. Ami stílus undorító ott, az undorító itt is, de ez a stílus a jobboldalra jellemző. Ha valaki csak ilyen stílusban képes megnnilvánulni, akkor inkább kussoljon.

Példa: Fábry egy paraszt, amiért leköpte az akkori miniszterelnök Gyurcsány képét. Ha ma valaki Orbán képét leköpné, az rendben volna? Nem, ugyanakkora bunkó volna.

Ennyit erről, ha valaki nem érti, hogy mi a bunkóság és mi nem, akkor kár is szaporítanunk a szót.

Dr Milton 2011.03.11. 02:05:46

Le a köztársasággal, pfúj!

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.03.11. 03:16:57

akinek ebben az orszagan van egy kis esze az minel elobb elhuz innen,
megis mit vartok mi lesz? negmondom:
minimalber
ehseg
anarchia
bunozes
kisebbsegi lazadas
nyugdijcsod
esvagy orszagcsod

soha nem lesz kolbaszos kerites, max az csak nyugaton letezik, de tanuljatok, mert hulyek ott sem kellenek

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.11. 05:12:53

ezt az ökörfaszom trollt bassza már ki valaki a picsába innen :(

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.11. 05:21:17

Isten szabadíts meg a Fidesz Bandától,örökre! -ez kell az alkotmányba!

MA 2011.03.11. 05:47:22

@Az igazi Trebics:

Tudod, nem csak a koalíció pártjaira leadott szavazatokból lesz mandátum, hanem az egyes körzetekben élő nép TÖBBSÉGI akaratával által megválasztott KÉPVISELŐ is beleszámít. De ezt 2006-ban is lehetett tudni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.11. 06:01:07

@szerjóska:

Újra akarják kötni a nemzetközi egyezményeket.

Vagy csak szeretnék.

Legalább az előszobáig szeretnének bejutni, mert Orbánt már nem fogadják sehol.

Nobody 2011.03.11. 06:05:17

Ó köszönöm, köszönöm, végre! Végre! Minden vágyam teljesült!

Elolvastam az új alkotmányt, amely a világon a legjobb (milyen is lehetne, hiszen ájpadon készült), ez minden idők legszebb, legjobb alkotmánya, boldog népünk és az én javamat szolgálja örök időkig. Köszönöm, köszönöm!

Én egy vagyok a százezerből aki maradt a manyupban, kockáztatva, hogy túl rövid szolgálati idő miatt az új szabályok alapján kizárólag a manyup megtakarításaimból kaphatok majd nyugdíjat.

Maradtam, mert viszonylag sok magtakarításom volt, maradtam, mert nem hittem el, hogy az állam büntetheti a saját polgárait, ha polgárai próbálnának gondoskodni magukról. Maradtam, mert az új szabályoknak büdös zsarolásszaga volt.

Ám az új alkotmány bebetonozza, kőbe vési, megváltoztathatatlanná teszi a jelenlegi nyugdíjszabályokat: csak kétharmad módosíthatja, az új alkotmány szerint nem nyúlhat hozzájuk sem alkotmánybíróság, sem bíróság, sem az atyaúristen, csak a fityiszes kétharmad.

A mostani alkotmánybíróság nem tudja megváltoztatni a sebtiben elfogadott nyugdíjszabályokat, sőt tárgyalni sem tudja, mert nincs hozzá joga a k...a fityeszes háromharmad szerint.

Mivel nincs meg a szolgáltai időm, és a fityiszes kétharmad most egyszer és mindenkorra megszopat, nekem annyi nyugdíj jár, amit meg tudok takarítani, mert a munkáltatom által utánam fizetett nyugdíjjárulékból semmire nem vagyok jogosult, a szolgálati időm nem ketyeg tovább. AZ államtól nem fogok semmiféle nyugdíjat kapni az új alkotmány szerint, hiszen nincs meg a szolgálati időm. és mert maradtam, nsoha többet nem szerezhetek további szolgálati időt - na ezt jelenti nekem az új alkotmány, amely kőbe vési a meglévő nyugdíjszabályokat, sem bíróság, sem alkotmánybíróság, sem az atyaúristen nem változtathatja meg ezeket. Legfeljebb a fityisz kétharmada.

Ezzel nekem az új alkotmány nem biztosít semmiféle öregkori védelmet, és még leszünk így százezren.

Ó köszönöm, köszönöm drága vezérem, köszönöm!

Bárki, aki egyetlen szót is emel a jelenlegi hatalom mellett, gondolkodjon, mielőtt bármit leír. Valószínűleg ez minden idők egyik legkártékonyabb bandája.

Ezek után nekem mit is kellene tisztelnem az alkotmányon, egyáltalán miért kellene abszurdisztánban állampolgárnak maradnom? Miért kellene egyáltalán itt maradnom?

gaffel 2011.03.11. 06:42:15

na...ma is rettegünk egy kicsit?

Szputya 2011.03.11. 07:13:18

@Nobody: És - ne adj'isten, elhaláloznál mostan, kiskorú gyermeked (ha van) nem kap árvaellátást...

Nobody 2011.03.11. 07:21:26

Van.

(Mert megérdemlem, ugye?)

Roy 2011.03.11. 07:30:12

@spontan: Ilyen trükközés esetén sajnos előfordulhat, hogy a sok birka ismér a Fideszre fog szavazni.
Lehet, hogy az egész erre megy ki. Amennyiben veszítenének a 2014-es választásokon, akkor is vissza tudják ragadni a hatalmat.

igényes 2011.03.11. 07:35:20

Nagyon szépen lehetett volna korrigálni a hibákat. Bocsánatot kért volna Orbán azoktól, akit megsértett, szakembereket alkalmazott volna. Ma sem tudja, mit is kell tenni. Menni kéne és átadni értelmes embereknek a hatalmat.

Roy 2011.03.11. 07:44:10

@igényes: Orbán bocsánatot kérne? Ne nevettess! Egy hatalommániástól ezt ne várd el.
Szakértői kormányra gondoltál nemde, Na ezt ne várd soha ettől a felcsútitól.

nu pagagyí 2011.03.11. 07:50:38

Ismét lebukott a hazudós banda. A köztársasági elnökséget szerintem magának Orbánnak tartogatják.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.11. 07:55:00

Ranschburg Jenő: "A szemét ott ül a Parlamentben"
"A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is. Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre." Az ország tán legnevesebb pszichológusa mondja ezt. És azt is: 2014-ben nem lesz szabad választás. Diktatúrikus hatalom megdöntése lesz, fegyverrel!Keserű és mosolyog.

staropramen 2011.03.11. 07:57:13

Félretéve a viccet- ami ez az alkotmányozási bolhacirkusz-azt hiszem itt az ideje megalapítani a "Szövetség a Köztársaságért" széles alapú mozgalmat, amely a többség által elfogadott elvek alapján megpróbálhat alternatívát adni a jelenlegi kormányzattal szemben és legfeljebb alsó szintű támogatóként számít a jelenlegi leamortizálódott parlamenti ellenzéki pártokra.
Megszólíthatja viszont az előző választáson nem szavazók és protest szavazatot adók tömegeit.
Szerintem eljött az idő.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.11. 08:00:22

Tegnapi beszéd!

picasaweb.google.com/lh/photo/NovcF_V9XVqZ qWMRsS54FW4V8xzV7SjNPfzZl6g4_yE?feat=directlink

nemecsek ernő áruló 2011.03.11. 08:03:19

Az alkotmánynak elég lenne egyetlen sorból állnia:
Magyarország miniszterelnöke lehet minden szabadon választott természetes jogi személy, akit Orbán Viktornak hívnak, és a fidesz elnöke.

Íme itt jön elő a vértelen rendszerváltás hozadéka.
Íme itt láthatjuk, mennyire nem ismerik Batista tábornok, és Fidel Castro történetét.
Íme itt van, miért is tudott Rákosi hatalomhoz jutni.

Elnézést, ha pontatlanul idézek, de:
"Aki nem tanul a történelem hibáiból, arra kárhoztatik, hogy újra átélje azokat."

Magam részéről keresem az emigrációra alkalmas országokat, mert hogy ebbe a mocsárba nem szülünk gyereket, az biztos!

kalapácstollú 2011.03.11. 08:25:15

rendben van a poszt első része, de az utolsó előtti bekezdésben - már elnézést! - de hülyeséget írt a T. posztíró. Szerintem ne keverjük a diktatúrát a függetlenség meglétével vagy meg nem létével. Tény, hogy 1944. március 19-én veszítettük el függetlenségünket és legalábbis 1990. körül nyertük vissza. Ezen az sem változtat, hogy 45-48 között volt egy valóban látszatfüggetlenség, az sem változtat, hogy milyen út vezetett Szálasyékhoz.

Rókakígyó 2011.03.11. 08:32:33

Az hogy a nép értelmesebbje időről-időre elhúz innen, az is a rendszer része. Most szerintem egy újabb kivándorlás előtt állunk. 1-2 millió megint le fog lépni, így lesz hely a határontúliaknak, meg a kínaiaknak is. Hacsak nem lesz egy kivándorlásvédelmi bizottság, ami a határon megállítva csak 32 igazolás ellenében enged ki. Pl vissza kell fizetni az összes befizetett járulékot, esetleg a taníttatás költségét, a nyugdíjas hozzátartozók leendő nyugdíját stb stb.

RoyalFlusH 2011.03.11. 08:48:04

már megbocsáss ökörpöröly, de te beteg vagy. elgurult a gyógyszered? szerintem változtass nick nevet. mondjuk ostoba ökörre.

republikon 2011.03.11. 08:48:48

Az értelmes vita érdekében azt kérjük, hogy pro és kontra is tartózkodjanak a fölösleges trágárságtól. Nem szívesen moderálunk, de szeretnénk kulturáltabb mederben tartani a társalgást.

gpetersz 2011.03.11. 08:54:11

Noha a poszt érdekes kombinációt vet fel, a sok fizetett MSZPs gyalázkodó miatt (Ökörpöröly, Ezt Elkúrtad Gonosz Törpe) gyakorlatilag nem lehet megvitatni.

Vajon ezek a sötét barmok azt hiszik, hogy ezzel ártanak Orbánnak? Boldogok a lelki szegények....

csi szi 2011.03.11. 08:55:34

@simonmondja.: Hát persze, mert ez így működik zsenikém. :)
Egyáltalán nem tetszik sok minden amit ez a kormány művel(t), de ezeket a minden realitástól elrugaszkodott őrjöngéseket, tobzódó gyűlöletet (mint amilyet például ez a szerencsétlen elmebeteg ökörpöröly meg a többi blogfüggő balf.sz összehány) olvasva a végén meggyőztök róla, hogy helyes volt a fideszre szavazni ;)
A hozzátok hasonlók tombolták végig anno az Antall/Boross-kormány 4 évét na nem azzal, hogy rossz a gazdaságpolitika, a mindent kiárusítás, hanem azzal, hogy visszahozzák a Horthy-korszakot (az akkori átnevezésekre meg Antallék "nemzetieskedéseire" hasonló gúnnyal és demagógiával reagáltatok, hiába, csak fájt, hogy elvették a Kun Béla és Szamuely utcákat, igaz?), meg hogy mennyire rettegniük kell, meg 94-ben nem lesznek választások, vagy elcsalja őket a Boross, vagy bevezeti a rendkívüli állapotot. Most is ezt látom, csak most még Árpi bácsitok meg SZDSZ-etek sincs, aki "megvédené a demokráciát". Szopacs...
Egyébként lehet tüntetést szervezni, fel lehet jelenteni a kormányt az EU-nál, ha aggályos cikkelyeket láttok az alkotmányban... ha igazat adnak, majd ezzel is megszívatják OV-ékat, átíratják velük, mint a médiatörvényt.
Őrjöngve cigányozni, a viktort folyton a legrosszabb népirtó diktátorokhoz hasonlítani, véres forradalomról álmodozni és hasonlókat viszont nem tudom minek kell. Arányérzék nem létezik, csak a frusztrált indulatok kitörései?

genyamagyar 2011.03.11. 08:59:14

Elegem van már az örökös gyurcsányozásból, mármint hogy ennyi-és-ennyi lett a költségvetési hiány! Lesz szíves jelentkezni az a pedagógus, közalkalmazott aki visszautasította Meggyesy béremelését, vagy az az autós, aki felháborodott az új autópályákon, az a nyugdíjas aki visszaküldte a 13. havi nyugdíját, az budapesti tüntetett a BKV-nak adott pénz miatt, az a pályakezdő diplomás, aki visszautasította az emelt kezdőbért, az a beteg, aki protestált a kórházaknak adott állami támogatás ellen, stb!

Mert hogy az a rengeteg pénzt az ország kapta és élte fel.

Nos ha ilyen ember nincs, akkor be lehet fogni pofát!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.11. 09:06:58

@csi szi:
Leszarom, hogy mi győz meg, és miről, csórikám.
Menjél kézcsókolni Orbán tesónak, aztán tüntess az ellenzék ellen traktorral és tévéostrommal.
Ha olyan jó az arányérzéked, mint eddig.

sirsteve 2011.03.11. 09:30:36

Nincs ezzel semmi probléma, ha 4014.ben nem a fidesz nyer:
1, megoldás: A 2014-ben összeülő új parlament rögtön az első ülései egyikén elfogadhat egy olyan törvényt, hogy aki a szocializmusban bármilyen pártfunkciót töltött be, az a továbbiakban ezt nem teheti meg, illetve aki éppen funkciót tölt be, az azonnal elveszíti hivatalát. Így már 2014 nyarán-őszén lehet is új közt. elnököt választani, az meg úgysem oszlatja fel a parlamentet.
2. megoldás: A költségvetési tanács valamennyi tagjának összes jövedelmére 5 évre visszamenőleg 99 %-os különadót kivetni.

sexmachine 2011.03.11. 10:41:23

Azért csinálják, mert megtehetik. A magyarok megválasztották őket, aztán esténkénk picit dühöngenek magukban, hogy ez a geci orbán így meg úgy, utána meg ez a geci törtetőéva így meg úgy. Aztán pizsi, alvás.

gaffel 2011.03.11. 17:22:01

@butus:

mi van nálad? jósgömb?

Pretoryan 2011.03.18. 18:56:19

Aham, és ha nem választják meg a fideszt akkor az esztergomi eljárást fogják országosítani... Ovodás szinten ahogy mindig is!

ormotlan 2011.03.19. 18:19:50

Megzsarolhatnák a kormányt, hogy csak akkor fogadják el a költségvetést, ha nulla százalékos hiánnyal rendelkezik? Végre.
süti beállítások módosítása