2011
feb.
2.

1949-ben 96% százalék szavazott a kommunista Népfrontra - csak az egyet nem értőknek kellett ikszelnie. Mint most.

 

Mint amikor a tippelős televíziós játékokban kinyílik a hármas színpad: a miniszterelnök a döntés után közölte, hogy mi is volt a valódi tét, miből választottunk.

Gratulálva Selmeczi Gabriellának a Középfokozatú Szijjártó Érdeméremhez, most a fajsúlyosabb megszólaló, a mai rendkívüli sajtótájékoztatón végre valóban tájékoztató Orbán Viktor szavait vesszük górcső alá. A miniszterelnök ugyanis utólag elárulta, hogy miről döntöttünk, milyen rendszerek közül választottunk, amikor a magán és az állami rendszer jövőjét tippelgettük.

Utalva egy korábbi bejegyzésünkre: igen, az is bevett gyakorlata a jelenlegi kormánynak, hogy csak fokozatosan "bontja ki az igazság minden szeletét" - nyugdíj-ügyben például az a közel százezer ember, aki a magánpénztáraknál maradt, csak saccolni tudta, hogy mi lesz a sorsa a további befizetéseinek, és milyen nyugdíjra számíthat majd. Ugyanígy bizonytalanságban tartották az állami rendszert választó (illetve oda bevert) többséget is, mivel semmit nem közöltek előzetesen arról, hogy mi történik azzal a sokak esetében milliós nagyságrendű összeggel, amit "önként", "szabad választás alapján" felajánlottak a Nagy Közös Kalap számára.

A kormány kommunikációja általában nem bemutatni, nem jellemezni, hanem teremteni kívánja a valóságot. Ezért nevezik a médiatörvényt a sajtószabadság megvédésének, és ezért mondják "nyugdíjvédő programnak" a magánpénztárak kizsebelését, illetve "óriási sikernek" a többség kényszerű passzivitását.

Orbán Viktor szerint:

"Ez a három százalék arra elég, hogy azt tudjuk mondani, hogy volt választási lehetőség. Egy száz százalék nekem is gyanús lett volna"

 

Még ez a három százalék is lehetne gyanús. 1949-ben csak 96% százalék szavazott a kommunista Népfrontra - és ugyanez volt a gyakorlat is: csak az egyet nem értőknek kellett ikszelnie. Csak tőlük követeltek meg aktivitást, csak ők kerültek be a "rendszerbe".

Mindeközben a jövőről ma se tudtunk meg sokkal többet: "Sok munkacsoport dolgozik rajta, remélem, február közepén kiérlelt javaslatokat tudunk bemutatni" - nyilatkozta Orbán Viktor, AZT KÖVETŐEN, hogy milliók státusza változott meg alapvetően.

A mai bejelentés tartalmi lényege annyi, hogy a kormányfő rögzítette: kétpilléres marad a nyugdíjrendszer. Ez egy halvány esély arra, hogy nem omlik össze a szisztéma, és a mai fiataloknak is lesz nyugdíja. A "formai" lényeg pedig változatlanul az, hogy a Fidesz nem felnőtt emberekkel, hanem egy infantilizált tömeggel szeret kommunikálni, megoldásai, üzenetei az önálló gondolkodás és a párbeszéd ellen hatnak.

A kérdés az, hogy a társadalom valóban ezt igényli-e, vagy pedig az ilyen akciók fokozatosan "lehúzzák" a pártról a gondolkodó, autonóm polgárokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr32633658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példátlan 2011.02.03. 12:48:28

Kiemelkedő és példátlan az összefogás, amit Magyarország népe, illetve pontosabban a magyar nyugdíjjárulék-fizetők tanúsítottak a nyugdíjrendszer harmadik (magán-nyugdíjpénztári) pillérének kiiktatásakor, mondta Orbán Viktor az ezalkalomból összehívott sa…

Trackback: Az állam én vagyok 2011.02.03. 00:35:12

Minden rossz következménye ellenére egy előnye azért mégiscsak van az öngondoskodásra alapuló magánnyugdíjpénztári rendszer szétverésének: az államadósság mintegy 1400 milliárd forinttal csökkenni fog.  Kormányplasztiknő büszke, balra (szélső)&nbs...

Trackback: Nyugdíjrendszerek közti "választás" szabadsága 2011.02.02. 20:32:27

Szerző:  Ténytár A nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az ál

Trackback: 29. Mein Kampf (Harcom) 2011.02.02. 18:29:44

 O. Viktor megszólalt.   A cím megtévesztő. Úgy tűnhet, hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Hitlerhez hasonlítom. De nem. Igaz, mindkettőt nevezték sajátjai nemzetvezetőnek, mindkettő írt könyvet, mindkettőt imádják és megvetik eg...

Trackback: Szégyen 2011.02.02. 17:57:27

A legfrissebb hírek szerint a 18 magánnyugdíjpénztárnál nyilvántartott egyéni számlákon az összvagyon a 2009-es 2379 milliárd forintról tavaly 3036 milliárdra emelkedett – ez összesen 25,6 százalékos vagyonnövekedést jelent. Tehát tavaly a kasszá...

Trackback: Kárpótoljuk a magánnyugdíjpénztári tagokat 2011.02.02. 17:10:35

Sorszám:  4 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p>&quot;Amint leh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissiú 2011.02.02. 16:55:15

Gondolkodó, autonóm polgárok? Hol élsz te?

no-grady 2011.02.02. 16:55:48

Mindig,
mikor a wc-n ülök, s sz@rok,
mindig
csak arra gondolok,
hogy alattam a zorbán képe ragyog!

FPéter 2011.02.03. 10:07:48

@kissiú: Így van. Ma Magyarországon a gondolkodó, autonóm polgárok szavazataival még a parlamentbe se lehet bekerülni. 100e ember? Nem tétel.

republikon 2011.02.03. 10:26:43

@FPéter: viszont ennyi TAGJA még a Fidesznek sincs. Politikailag értékes emberek ezek, csak jelenleg nincs párt, amelyik megszólítsa őket.

Celtic 2011.02.03. 12:02:16

Erdekes, parszor olvastam a blogot es nem ertettem, miert ertek veluk annyira egyet. Most elolvastam a "Rolunk" ful alatti szoveget es rajottem, hoyg valamivel nagyon osszekevertem ezt a blogot, amikor azt hittem, hoyg KDNP-s blog (es nem ertettem, miert ir mast, mint a hivatalos vonal :)
süti beállítások módosítása