2012
dec.
12.

A kormányt zavarja a képviselői függetlenség. Is. Lassan mindennemű szabadság, minden autonómia zavarni fogja. - CEGLÉDI Zoltán írása

Kapcsolódó hivatkozások:

*

Épp az Országgyűlési Őrség szolgálati szabályzatának tervezetét szemezgeti a sajtó. Az elsőre ijesztőnek tűnő részletek (elektromos sokkoló használata, kollektív sorozatlövő fegyver stb.) nem a Kövér-gárda újításai, a rendőrség szolgálati szabályzata is igen hasonlóan épül fel. A fizikai és politikai közeg azonban nagyon-nagyon más.

novak_elod.jpg

*

Kezdve a technikai részletekkel: ma nem látszik az a fizikai veszély, amit egy 339 fős, sokkolóval, rendőrbottal, esetenként lőfegyverrel felszerelt rendfenntartó csapatot a Parlamentben állomásoztatva kell megoldani. Belülről legalábbis semmiképp. Kitől félünk ennyire? A Jobbik frakciójában üldögélő, tucatnyi Zagyva-klónhoz hasonló csapatnál durvább társaságok is összejönnek egy-egy hétvégi szórakozóhelyen, mégsem kell több száz rendőr melléjük. Az átlagos országgyűlési képviselő meg körülbelül olyan harci értéket képvisel, mint egy középkorú bérszámfejtő - nehezen elképzelhető, hogy a szolgálati szabályzatban leírt módon ökölcsapások, rúgások, végtagra irányított sokkoló által kell őket megfékezni. Egy kocsmai verekedés, egy folyamatban lévő erőszakos bűncselekmény megakadályozása, vagy épp az "erős alkoholos befolyásoltság alatt, szerelemféltésből, élettársa sérelmére"-típusú esetekben indokolt a gumibot - de abban egészen biztos vagyok, hogy az elmúlt 22 évben nem volt olyan eset a Parlamentben, amikor nagydarab, sokkolóval felszerelt egyenruhásokra lett volna szükség a rend helyreállításához

Az már érdekesebb kérdés, hogy a következő választáson 200 főre apadó képviselők mellett strázsáló, több mint másfélszer annyi, a házelnök vezényszavára ugró kommandós hogyan hatna a képviselői munkára. Kit és miben korlátozna? Vajon kikopnának az olyan performanszok, mint például az LMP-s cédulaeső? És ha igen, az inkább jót tenne a parlamenti munkának, vagy épp ellenkezőleg, indokolatlan korlátozás lenne? És vajon hol lenne a határ az öncenzúra tekintetében: cédulát már nem dobok, de szenvedélyesen beszélni, minősíteni és kiszólni merek még? Vagy a hangerőt és a jelzőket és másként választaná meg a politikus, ha tudná, hogy gumibotos-bilincses kommandósokat küldhet rá a házelnök? Mi lenne azokkal az esetekkel, amikor a képviselő a megvont szó után, kikapcsolt mikrofonnal, emelt hangon folytatja a filippikát?

Erős gyanúm, hogy itt sokkolóval lőnek verébre, és ebből komoly kár, a parlamenti munka, a képviselői jogosítványok csorbulása lehet. Tetszik vagy sem, a parlamentáris demokráciának része a szenvedélyes vita, a szokásjogi normák egy-egy esetben történő, politikailag motivált áthágása. A magyar országgyűlési hétköznapok talán még szelídebbek is, mint a fejlett, nyugati demokráciák törvényhozásai. Az pedig egészen biztos, hogy az ukrán, a dél-koreai, vagy akár az olasz parlamentben már tapasztalt, nyílt színi verekedéseknek még az esélye se merült fel eddig.

Ha tehát az egykori kordonbontók mai keménykedésének az okait keressük, akkor egy jóval általánosabb attitűdhöz jutunk. Ez pedig a mindennemű autonómia korlátozásának generális igényéről szól. A Kövér László keze alá telepített Országgyűlési Őrség ugyanebből az akaratból nőtt ki: a Fidesz minden olyan független testületet, fórumot kontroll alá akar vonni, mely a kormány kritikáját, bírálatát tanúsíthatja, pláne Orbán Viktor akaratát is megmásíthatja. Az autonómia, a szabadság a kulcsszó, amit az egykor liberális Fidesz mára ellenségként kezel.

Zavarja a művészi autonómia, ezért van szüksége Fekete Györgyre és majd Vidnyánszkyra. Zavarja az önkormányzati autonómia, ezért döntött úgy, hogy a helyiek által megválasztott polgármester és képviselő-testület, és az utóbbiak által támogatott jegyző helyett a Fidesz-káderdűlőre, a járási hivatalokhoz ragadja át a helyi közigazgatást. Zavarja a sajtószabadság, ezért alkalmazza Szalai Annamáriát, zavarja a szólás- és gyülekezési szabadság, ezért foglalta le a nemzeti ünnep előtt a Fővárosi Önkormányzat és a kormány Budapest összes tüntetésre alkalmas közterületét. Zavarja, ha számolni tudó szakemberek ellentmondanak Matolcsynak, ezért nyírta ki az előző Költségvetési Tanácsot, zavarják a kiművelt, gondolkodni képes emberfők, ezért szűkíti drasztikusan a felsőoktatás eléréseit. Zavarja a munkavállalói érdekképviselet, ezért kell Gaskó Istvánnak, Orbán régi "bölénytársának" százmilliós közpénz-támogatással kinyírni a valódi szakszervezeteket. Zavarja a szavazópolgár döntési szabadsága, ezért írja elő a regisztrációt. Mindennemű szabadság zavarja már.

És persze, az is zavarja, ha valaki esetleg mindezt még a parlamentben is az arcába vághatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr534959957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.12. 10:21:09

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált híveket. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Abszurd l...

Trackback: Mennyivel drágább idén a karácsony, mint tavaly volt? 2012.12.12. 10:16:58

Egymás mellé tettem a TESCO friss és egy éve kiadott akciós újságját az élelmiszer árakkal. 20 tétel árát néztem meg, amelyeket a városomban a tavalyi és az idén december elején kiadott újság is tartalmazott. A bejgli ára ugyanannyi, mint egy éve volt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kemény keleti kommentelő 2012.12.12. 09:41:44

Országgyűlési közvetítés is lesz, mikor Kövér Laca halomra lövi a felszólaló honatyákat ?
Egy kis eksön nem fog ártani a nézettségnek.

Link Elek 2012.12.12. 10:05:11

azert kell az erodemostracio, hogy az ellenzeki kepviselok erezzek, hogy barmikor felholtra verik oket, ha kover elvtarsnak nem tetszik a hozzaszolasuk

Mária 2012.12.12. 10:05:16

"Kitől félünk ennyire? "

*

Azoktól, akik hamarosan be akarnak majd menni.

Pintér már 2010 tavaszán éhséglázadásokról és megerősített rendőrségről beszélt a problémás rágiókban.

Egyre aktuálisabb a dolog.

Az emberek éheznek, szó szerint éheznek, fáznak, hűlnek ki a saját lakásukban, lesznek öngyilkosok, vagy halnak meg az ellátatlan betegségeik miatt, vagy azért, mert nem tudják kiváltani a gyógyszereiket.

A legutóbbi kettős kihűlés Gyöngyösön is nyilván nem baleset, hanem kettős öngyilkosság volt.

És még nem tudjuk, mit tervez ez az országvesztő, nemzetvesztő kegyetlen és jellemtelen, a saját nemzetét leraboló banda a következő két évre.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.12.12. 10:12:35

Aki kocsmában kést tart magánál, az készül valamire.

Aki a Parlamentben fegyvereséket tart maga mellett, az is készül valamire.

Gatinho 2012.12.12. 10:15:51

Még mindig jobb, mint ElQuró mesterlövészei a tetőkön.

Cooler 2012.12.12. 10:16:21

Félnek az elvtársak.

Ennyi.

dr. Balta$ár 2012.12.12. 10:29:49

a bűnözők fosnak...
dupla vagy semmi...
inkább mindent felégetnek...
de az elszámoltatást meg akarják uszni...

meg fogják még mindig?

mert a félelmük optimizmusra ad okot...

vladimir964 2012.12.12. 10:30:11

Ez a diktatúra is hasonlatos a Gólemhez: aranyból van a feje és agyagból a lába (itt az arannyal természetesen nem a nemzetvezető kvalitásait szerettem volna kiemelni, hanem épp hivalkodását). Következésképp csak alúlról lehet összedönteni- méghozzá eléggé könnyedén. Nem erőszakosan kell cselekednio, hisz csak erre várnak, hogy rendkívüli állapotot hirdethessenek ki, a maradék demokráciát is a sárba tiporva. Gandhi (hazánknál maradva Deák)féle passzív rezisztenciát kell csinálni - polgári engedetlenséget. Olyat, amire nem lehet mit lépni, és mégis tele lesz vele a világsajtó. Pl. több tízezer ember körbefogja a Parlamentet - hermetikusan - és egy szót sem szól, de nem is enged se ki, se be senkit. Ez sakk-matt: erre valamit lépni kell. Ha meg regisztráció: hát egyék meg a saját szarukat! Tömegesen, egyszerre kell tülekedni a jegyzői hivatalok előtt, látványosan türelmetlenkedve, majd utána néhány nap múltán ugyanolyan tömegesen adategyeztetést kérni. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.
És még valami: Asimov örökérvényű igazsága szerint "az erőszak a gyengék végső menedéke" Aki nem hajlandó kommunikálni az általa vezetettekkel, aki semmibe vesz nyilvánvaló és makacs tényeket, az szükségszerűen és menthetetlenül bukásra van ítélve. Csupán idő kérdése az egész. Hát rövidítsük le a várakozási időt!

Tzio 2012.12.12. 10:33:13

Az utolsó vastagon kihúzott bekezdéseddel nagyon egyet tudok érteni. Aki mindezek után azt meri mondani, hogy ezek nem egy épülő diktatúra alapkövei, az vagy segghülye, vagy megfizetik hogy segghülye legyen, vagy nyíltan hazudik. Nincs más opció.

dr. Balta$ár 2012.12.12. 10:35:16

van egy ősi keresztyény dakota rondás:

"aki sokkolót fog, az sokkolló által vész el !"

dr. Balta$ár 2012.12.12. 10:37:23

a nyüzsi nem a parlamentben van, hanem drsimicska házában ! a dolgok ott "dőlnek el"

velemenyvezer.blog.hu/2012/12/12/sosem_latott_melysegekben_az_orszaggyules?

Hattory Hanzo 2012.12.12. 10:39:07

Az az alapvető baj, hogy a tányér mellett elhelyezett kés és villa is zavarja őket nagyon. Otthon ilyet nem láttak.

ezu 2012.12.12. 10:39:20

Lehet, nem látszik, de, ha nem védenék és híre menne, lehet meglátszana hamarosan.

ezu 2012.12.12. 10:43:40

@Tzio: Nem, nem a diktatúra készülődik. (Mensa tag vagyok és nem fizetett senki, mert maszek vagyok harminc éve.) Szerinted a bolsik és libsik alatt hogy volt? Akkor nem ők basztak mindenre, ami ellenük volt? Ugyan. Vagy naiv vagy, vagy tudatlan, vagy fizetett.:))

ezu 2012.12.12. 10:44:47

@Hattory Hanzo: Ehhez képest az előzőek milyen kifejezett grófok voltak mi?:))

blah 2012.12.12. 10:49:44

Félreértitek. Ha megvadulnak a honatyák van aki megfékezze őket a diliházukban... :)
Viccen kívül, ennek több értelme lenne.

georgie58 2012.12.12. 11:01:06

@Gatinho: Milyen mesterlövészek, te agyhalott ??! Bizonyítékod is van, vagy csak ugatsz ?

Laciii 2012.12.12. 11:03:30

Te milyen anyagot szívsz?

Ellenzéket megfélemlíteni háttérben szokás. A fegyveres hatalomátvétel az más tészta, de ott nem megfélemlítenek hanem eltakarítanak.

Egy sokezres tömeg ellen komolyabb fegyverzet kell.

A nagyjából 300 fő arra jó, hogy ha a parlament bármely részére bejut egy végsőkig elkeseredett ember (vagy egy Breivik féle) felfegyverkezve akkor legyen valaki ott aki elintézi.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.12. 11:04:41

Már csak azért is vicces, mert azért csökkentették a képviselők számát, hogy demonstrálják, hogy mennyire szívükön viselik a spórolást.

dolgozni kék 2012.12.12. 11:04:46

nem az ellenzéki képviselőktől fosnak, hanem 2013-tól és 2014-től, az istenadta néptől, meg saját munkájuk gyümölcsétől.

manager2008 2012.12.12. 11:05:23

Rossz hírem van. Ez a kb zászlóaljnyi erő csak egyetemistákat tud elriasztani az első pár órában. De ha ebből gond van (sokan megsérülnek), akkor több ezer fős tömeggel nem tud kezdeni semmit (kivétel a sörtűz mint 56-ban, de abból még nagyobb baj lett). A képviselők rendben tartására meg elég volt a parlamenti őrség is, mert két három rendőr kivezet bárkit.
Több országban előfordult már hogy megtámadták a parlamentet és nem igazán fordult elő hogy meg tudták volna védeni (még Napóleon is bemutatott ilyen játékot). Az már egy másik eset hogy mi a francnak kellene elfoglalni a parlamentet ,kb annyi értelme lenne mint a TV székház elfoglalásának (lehet megenni a büfé isler készletét). Ha már igazi ellenfél elér a parlamentig akkor ki lehet tenni a fehér zászlót és kész.

Tzio 2012.12.12. 11:14:42

@ezu:
Az akkoriakról is ezt gondolom, és? Miben jogosítja ez fel a jelenlegieket, hogy ha azoknak szabad volt, akkor nekik is?

tomwar 2012.12.12. 11:14:44

@Gatinho: Mert Viki sajat praetorianus gardaja nem ciki, ugye?
Jelzem, vedett szemelyeket MINDEN nyilt szini esemenyen mesterloveszek is biztositanak. MINDIG.
Nezegess regi marcius 15.-i unnepsegeket az elmult evtizedekbol!

tomwar 2012.12.12. 11:18:49

@georgie58: @Gatinho agyhalottnak agyhalott, de mindig ott voltak, es lesznek is. Legfeljebbb egy idoben lathatoan:
index.hu/belfold/terrfeny1234/

ezu 2012.12.12. 11:22:08

@Tzio: Válassz másokat, akik nem ilyenek! Szerintem nincsenek alapvetően mások sehol. Csak a szomszéd rétje zöldebbnek tűnik. Szerintem egy világlátott intelligens ember ezt tudja.

dr. Balta$ár 2012.12.12. 11:24:18

@manager2008:

párszáz egyemista, akkor sokkoló
párezer ideges tömeg, lövetés eddig ok
párszázezres harcos tömeg, akkor mi lesz?

56 ban behívták rá az orosz tankokat az elftársak...

de kiket tudnak behívni a kedves fides nertársak?

nevetőharmadik 2012.12.12. 11:29:36

"Az autonómia, a szabadság a kulcsszó, amit az egykor liberális Fidesz mára ellenségként kezel."

Van itt egy alapvető tévedés. A Fidesz (Orbán) nem volt liberális, vagy demokrata soha. A liberalizmus és a demokrácia csak eszközök voltak addig, amíg annak a segítségével juthatott feljebb.

ezu 2012.12.12. 11:33:40

@dr. Balta$ár: Messze nem ilyen a helyzet. Csak szeretnétek egy páran, de felesleges itt oltogatni a népet "elvtárs"! Legfeljebb a talponállókban lehet ilyen színvonallal eredményes a szarkeverés.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.12. 11:41:52

@Gatinho: Miért jobb? Mitől jobb?
Meg tudod indokolni vagy csak vagdalkozol?

dr. Balta$ár 2012.12.12. 12:02:57

@ezu: :)))

aha ezek jobbak... nem lesz lövetés nem lesz tank.:)))))

határok lezár, internet kikapcs... számlák álamosít

most szólok...

ennél HITVÁNYABB (gerinctelen+alkalmatlan) kormány még nem volt európában

csak a rablás számít és mostmár nem kockáztathatyák aleváltásukat

FELÉGETIK AZ ORSZÁGOT ha már más nem lesz...
majd böröc 3/3 elftárs megszervezi a kopasz védőembereivel...

Fullánkos Algol 2012.12.12. 12:27:13

Aki Orbán Viktorra szavaz az Kun Bélára szavaz.
Aki Pintér Sándorra szavaz, az Garbai Sándorra szavaz.
Aki a Szájer Józsefre szavaz az Ágoston Péterre szavaz.
Aki Kövér Lászlóra szavaz az Tisza Istvánra szavaz.
Aki a Fideszre szavaz az a hagyományos uralkodó osztály és a Tanácsköztársaság szövetségére szavaz.
Aki a keresztény hagyományos uralkodó osztályra szavaz, az azokra szavaz, akik eladták a népüket rabszolgának azért a hatalomért cserébe, amit azért kaptak hogy a kereszténység által tiltsák a kamatszedést, fenntartva a monopóliumot etéren, és irtsák a pogányokat, valamint hogy második eljövetelként állítsák majd be a leendő világkormány felállítóját a ’30-as évek elején.
Aki a Jobbikra szavaz az a nácikra szavaz, akik úgy csinálnak mintha a zsidóknak nem csak egy nagyon szűk kisebbsége tudna arról hogy mire használja a saját papi kasztja a zsidóságot.
Aki Gyurcsányra szavaz az Klebelsbergre szavaz, és Metternichre szavaz.
Aki az alul lévők érdekeinek a képviselőjére szeretne szavazni, olyanra aki nem része a hagyományos uralkodó osztálynak, annak oda kell figyelni, hogy ne csatornázzák be régebben a pályán lévők a saját tervükbe.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.12. 12:52:14

lassan nem marad olyan ami nem zavarná a kormányt sajnos... :S

Kandeláber 2012.12.12. 12:53:56

@georgie58: Kedves hölgyem/uram! Az ön által agyhalottnak titulált hozzászóló ezekről a mesterlövészekről beszélt:
nol.hu/archivum/archiv-438000

butus 2012.12.12. 12:58:30

@Gatinho: Monn, neked mindenről csak Gyurcsány jut az eszedbe? Azt hiszed ezzel el lehet terelni a figyelmet a Fidesz baromságairól? TÉVEDSZ. Ezek már Gyurcsánynál is rosszabbak!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.12.12. 13:01:52

@Laciii:

A jó örek Brelyvik célzottan a parliba is ellátogathana...

Kandeláber 2012.12.12. 13:08:26

Amúgy a janicsárok kormányfüggetlenek, parancsra a saját apjukat is meggumibotoznák.

Kerek négyszög 2012.12.12. 13:36:45

@butus: Igaz ami igaz! Gyurcsány a mai állapotokhoz képest egy megváltás lenne az országnak!

Bartoki 2012.12.12. 13:44:07

Amikor Horthyt kormányzónak választották, akkor is a saját fegyveresei vigyázták a parlamentet "a biztonság kedvéért".

Ha nem tanulunk a történelemből, akkor majd megismételjük.

csárli hárper 2012.12.12. 14:02:16

kövér elvtárs és a munkásőr gárda, nem ismeretlen ez a számára...olyan nosztalgikus lélek lehet ez a kövér elvtárs.

dr. Balta$ár 2012.12.12. 14:29:50

@Beluskj: Bajnai a hibás ! de a nem a libás ! Bajnai mongyon le ! Bajnai a hibás ! de a nem a libás ! Bajnai mongyon le ! Bajnai a hibás ! de a nem a libás ! Bajnai mongyon le ! Bajnai a hibás ! de a nem a libás ! Bajnai mongyon le ! Bajnai a hibás ! de a nem a libás ! Bajnai mongyon le !

Tzio 2012.12.12. 14:32:13

@ezu:
Elhiszem, hogy nehéz elhinni és vannak még akik bíznak és hisznek a csodában. orbán is hisz.
De a probléma az, hogy ipar, gazdaság és pénz nélkül ennek az országnak annyi. Pénz még van valamennyi, amíg az adófizető réteg tud fizetni, bár lopják rendesen, úgyhogy már ez se nagyon sokáig lesz. Ipar meg gazdaság meg már nem igazán van, hála orbánéknak akik a nagyvilág előtt lejáratták az országunkat és sikeresen elüldözték a tőkét az országból.
Namost erre ez az ökör még arra is rájátszik, hogy beleköt azokba is, akik mondjuk 10-20-30 éven belül képesek lennének felvirágoztatni, vagy legalább megfordítani a szakadékba rohanó autót amiben ülünk.
Ha ez így folytatódik és nem lesz belátható időn belül 180 fokos fordulat a kormány részéről, akkor mit tippelsz, mikor üt be az államcsőd?
Azt most megsúgom, hogyha ezeket újraválasztják 2014-ben akkor ez az ország egyszerűen összeomlik. Mint a görögök, ugyanaz lesz itt is.

Kandeláber 2012.12.12. 15:51:58

@Tzio: Nemcsak orbán hisz a csodában, például Kálmán Olgi és a bajnaivárók is azt hiszik, hogy 2014-ben manna hull majd az égből, ha a "közép" nyer.
És a nem-hívők kiben/miben bízzanak?

Tzio 2012.12.12. 16:48:54

@Kandeláber:
Én csak annyit tudok, hogy bajnai nem egy egész pályás letámadásból álló, egoista, populista, cinikus, pofátlan, mindenkit hülyének néző politikát folytat. Ez pedig már félsiker.
Ettől függetlenül lehet hogy nem fogok lemenni szavazni, mert azt gondolom, ha azt szeretnénk hogy a fidesz örökre eltűnjön végre és elfoglalja méltó helyét a süllyesztőben, akkor hagyni kell őket, hogy a saját váruk dőljön rájuk és temesse be őket.
Abban biztos vagyok, hogyha most 2014-ben le lesznek váltva, akkor ugyanazt fogják továbbvinni mint '02-10 között, csak ugyanezzel a sokkal agresszívabb hozzáállással mint most. Utcára viszik majd megint a birkákat, ellehetetlenítik majd a parlament munkáját, nem fognak bejárni a parlamentbe de a fizetésükre majd igényt tartanak, stb.
Szóval ha 2014-ben ők nyernek, akkor már 4 évre visszamenőleg nem lesz kit hibáztatniuk csak saját magukat.
Na, hát szerintem ott fog igazán megmutatkozni, hogy mennyire nem értenek semmihez. Amikor már csak saját magukra tudnak majd visszamutogatni.
Azt mondom hagyni kell őket, nagyon nehéz lesz de nincs más út mint a passzív ellenállás. Ezek ugyanis csak arra várnak, hogy egy, csak egyetlen egy ember nekik essen és máris ujjal mutogathatnak a "felbújtó ellenzékre".

Stock 2012.12.13. 15:19:46

miért, sztetek véletlen hogy lehallgatják több 10 000 ember telefonját jogellenesen?!

Tzio 2012.12.13. 18:31:58

@Stock:
Nézd, amikor egy rezsim olyan eszközökhöz folyamodik, mint amit a jelenlegi kormány művel; egész pályás letámadás, cinikus és pofátlan válaszok, mindenki hülye rajtuk kívül, szembemennek az egész világgal, hetente új adók, sz ország tudatos tönkretétele, az ország tudatos lejáratása az egész világ előtt, oktatás leépítése, kultúra leépítése, egészségügy semmibe vétele, rendfenntartó erők semmibe vétele, állampolgárok arcon köpése minden héten akár többször is, az okos és hozzáértő emberek eltávolítása mert esetleg visszapofázhatnak, helyettük a saját kádereik beültetése mindenhová, választások elé teljesen felesleges akadályok görgetése, a kormány főbb tagjainak állandó árnyékban maradása nehogy véletlenül valaki velük azonosítson egy új rendelkezést/törvényt/adót, a kormány maffiaszerű működése a keresztapákkal az élen akik gyakorlatilag érinthetetlenek és mindig a seggnyalóik végzik helyettük a piszkos munkát.
Szóval ezek mind-mind olyan attitűdök, amik összességében azt mutatják, hogy a jelenlegi kormány egyszerűen retteg. Olyan szinten be vannak szarva, hogy arra nincsenek szavak. És naivan azt remélik, hogy majd ha hoznak egy törvényt, akkor az megvédi őket mondjuk egy hamarosan bekövetkező éhséglázadástól.
süti beállítások módosítása