2011
jan.
31.

Nem a Facebookon nyerték meg a választást, de ott veszíthetik el a következőt.


Érdekes koreográfia kezd kialakulni a Fidesz külföldi megítélésnek interpretálása kapcsán. Három szereplőnk van, akiket egy háromszög egy-egy csúcsaként is ábrázolhatnánk. Az egyik a Fidesz, ami állandó párbeszédben van a magyar közvéleménnyel és a mérvadó külföldi szereplőkkel is (Európai Parlament, európai pártok és politikai szervezetek). A taktikája egyszerű: amolyan vízzáró rétegként akar e két szereplő közé ékelődni, hogy csak rajta keresztül tudjanak információt cserélni. Ezt jelzi, amikor Szijjártó Péter tudatosan félrefordítja a nemzetközi sajtótájékoztatón kapott kérdést, erről szól, amikor a magyar közvéleményt úgy tájékoztatja, hogy a luxemburgi külügyminiszter csak szocialista, akinek a szavait pártérdek diktálja, nem kell komolyan venni. Ezért kezelik szabadon a vitatott médiatörvény fordítását, és ezért állítja azt a miniszterelnöki szóvivő, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) csak „a magyar EU-elnökség prioritásairól, a gazdasági kormányzás kérdésköréről, valamint az euró megerősítéséről” tárgyalt a magyar féllel.


Nem működik. Ez már nem a huszadik század közepe, amikor egy országot a vezetői el tudtak zárni az információktól, és csak a recsegő Szabad Európa Rádió talált hallgatóságra egy-egy befüggönyözött szobában. A Fidesz a jelek szerint annyira beleszeretett az archaizáló, hoffmanni világképbe, hogy azt képzeli: ha ő a múltban él, a szavazók is ezt fogják tenni.


Hát nem. A háromszög két másik csúcsa között ugyanis egyre intenzívebb a kommunikáció. A magyar közvélemény szinte azonnal, feliratozva is megismerheti azokat a kemény és jogos bírálatokat, amelyekkel Orbánt (nem, nem Magyarországot, nem minket – csak őt és a médiatörvényét) illették az Európai Parlamentben. Már (még?) nem csak egy újság működik, nem csak egy, állami tévécsatorna sugároz, és itt is, most is jelen vagyunk az interneten. Azt pedig az eddig a Fidesz által hülyének nézett külföldi szereplők is kezdik belátni, hogy nincs annyi tisztesség a jelenlegi kormányban, hogy „tolmácsként” működjön – ezért aztán igény szerint helyreigazítják a szijjártói interpretációt. Ilyenkor aztán kiderült, hogy igenis, hangsúlyos témája volt az ALDE-val folytatott tárgyalásoknak a magyar médiatörvény is – ha Szijjártó letagadja, hát még aznap lenyilatkozza Neil Corlett, az Európai Parlament liberális frakciója, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) sajtófőnöke. Ha meg Szijjártó a Magyar Távirati Irodát egzecíroztatja, közölve, hogy a hírügynökség rosszul értesült, és a német kormány nem kritizálta a magyar médiatörvényt, az ezt terjesztő sajtó tévedett, rosszul fordított – akkor a német külügyminiszter telefonál rá Martonyi Jánosra, hogy de, igenis kritizálták, és ne hazudozzanak a nevében.

 


Nem mellesleg ez az egész viszont tényleg az egész országra nézve ciki. Miket gondolhatnak rólunk? Nyilván megint a nyereg alatt húst puhító képet veszik elő erről a balkáni országról, ahol a politikai vezetés direkt félrefordítja, letagadja a külföldi véleményeket.


Orbán az Európai Parlament előtt azzal érvelt, hogy ők a Facebookon nyerték meg a választásokat. Nos, Deutsch Tamás ELÉG! –csoportja nem épp ezt bizonyítja. Az viszont egyre valószínűbb, hogy Aczél elvtárs legjobb mai tanítványait épp a párhuzamos nyilvánosság lökheti ki a hatalomból. Az, ahol nem Szalai Annamária diktáltja a híreket, és nem Szijjártó Péter dönti el, hogy mit mondott a német külügyminiszter. Igen, a Facebook, sok kisebb és nagyobb blog, körlevelek, a modern szamizdat. Minden, amit biztosítja, hogy a már jellemzett kommunikációs háromszög működjön, és az elhazudott hírek mellett a valóságot is megismerjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr882627393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fékek és ellensúlyok - voltak 2011.01.31. 19:09:42

A miniszterelnök a minap azt mondta a Wall Street Journal újságírójának, hogy egy párt kétharmados többségétől nem kell félni, amíg az tiszteletben tartja a hatalommegosztás elvét, a fékek és ellensúlyok rendszerét. Ezzel a kijelentésével azt próbálta ...

Trackback: A Fidesz tiszteletben tartja a hatalommegosztás elvét? 2011.01.31. 19:08:33

Szerző:  Ténytár "Európa többi része úgy tekint a kétharmadunkra, mint veszélyre. Mi lehetőséget látunk benne. (...) Ha egy erős p&a

Trackback: Megint Hazudsz Bazmeg 2011.01.31. 17:23:40

Jean Asselborn tegnapi nyilatkozata szerint nem a magán-véleményét  hangoztatta karácsony előtt a médiatörvénnyel kapcsolatban, hanem a luxemburgi kormány nevében beszélt.Bár a magyar emberek értelmesebbje tudta jól, hogy így van, azért nem árt ez...

Trackback: Kommunikációs „háromszögelés”: a Fidesz mindig veszít 2011.01.31. 16:27:35

Nem a Facebookon nyerték meg a választást, de ott veszíthetik el a következőt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonS 2011.01.31. 18:39:33

@AnnaKarenina: @VonS: "és gondolom te is így gondolom"
ehelyett ezt akartam: "és gondolom te is így gondolod" :) bocsi

Felmosórongy (törölt) 2011.01.31. 18:42:43

LE AZ ELNYOMÓ ORBÁNREZSIMMEL!

k12pista 2011.01.31. 18:46:05

@Schindler Pistája: Nos én ellenző nélkül próbáltam nézni azt, amit a kincstári tv mutatott. Ovi azzal kezd, sajnos nem szó szerint tom idézni. "Én sokkal rosszabra számítottam, mert senki nem hagyta el a termet..." Számomra ez mindent elmond egy sarki kocsmai verekedő stílusáról, aki maga a zember, aki évekig elhagyta a munkahelyét és ezt még természetesnek is veszi..

rebur 2011.01.31. 18:49:32

@gigabursch: Azok után,hogy a három fideszes főméltóság/AláíromPál,SosemhazudokViktor,DiplomatJános/ is úgy nyilatkozott a héten,hogy korrigálni fogják a média törvényt ezek után fölösleges és nevetséges ennyire körömszakadtáig védeni a védhetetlent.

k12pista 2011.01.31. 18:51:52

@egerészölyv: nézze, én most pont épp és ide szóltam. Nem kívánok imádatot senkitől, az különben is az Urat illeti, ennyit tudhatna vérkonzervatív létére.
Tény az, hogy a fityesznyikokon mióta hatalomba kerültek méginkább kiütközött rajtuk a posztkádárizmus.
Tény az is, jelenleg fut velük a szekér, amig a magánnyugger lenyúlt 3 GFt-ot elpacsizzák.
De az is tény, hogy MINDEN diktatúra magában hordozza önnön vesztét - és ezt soha egyetlen Viktátor sem hiszi el.

torró 2011.01.31. 18:53:44

"kvasztics47".Hát igen, ettől tartok én is. Amúgy ha a nevednél ez a szám az amire gondolok, akkor "mi félszavakból is megértjük egymást" kategória.Sosem hittem volna hogy ez örökös lesz!

k12pista 2011.01.31. 18:56:41

@egerészölyv: Tisztelt Madár Úr!
Mivel volt szíves egy kommentemre reagálni, engedtessék meg nekem, hogy az első hozzászólásához némi apró megjegyzést fűzzek.
- Láttam véletlenül egy részét a felszólalásoknak, és megadatott, hogy értsem is amiket mondtak. Nos nbem csupán C.B mosta vel ovival a padlót, hanem még sokan mások, más hangnemben, esetleg irónikusabban, de felmosták.
- és ez a lényeg.
- Ovi nem érti, nemértheti mi a vita, nem az a fajta. Ha utcai harcosként testőrt kéne fogadnom, őt választanám. Miniszterelnöknek, nem őrá szavaztam.

Publius Decius Mus 2011.01.31. 18:58:01

Olvastátok már a címet? Ki a szerkesztő a Galla Miki?

AnnaKarenina 2011.01.31. 19:08:05

@VonS: Egyetértek veled abban, hogy ők nem elvek mentén, hanem inkább pragmatikusan politizálnak, vagy akarnak politizálni. Bár azért most már -szerintem- körvonalazódni látszik a jobbos politika, és persze visszaköszön az előző ciklus itt is: a középosztály létrehozása bármi áron. Mivel a gazdaságban nem történik igazából semmi, ez egyelőre csak pénzátcsoportosítással valósítható meg. A leszakadó rétegeket politikailag pótolni próbálják a határon túli magyarokkal. Ezek is logikus lépések, csak azt nem értem, mennyire átgondolt ez Európa közepén, EU-tagként. Az ilyenek miatt ambivalensnek is érzem én ezt a pragmatizmust.

MátyásKirály 2011.01.31. 19:12:39

Tényleg mindig veszít.
Tavaly is egyfolytában veszített.
Ja, és a vesztesek alakítanak kormányt.
Nyilván.

Hülyegyerekek! :-)

dr kíváncsivagyok 2011.01.31. 19:15:16

Orbasenkó nagyon nagyot fog bukni....

dr kíváncsivagyok 2011.01.31. 19:18:20

@k12pista: Még annyit : a diplomácia nyelve nem Orbán stílusa ,...ha ott azt mondják :" apró kétségeink támadtak ".....az azt jelenti :" Nagyon nem tetszik, ezt el...tátok "

dr kíváncsivagyok 2011.01.31. 19:19:45

@Noti75: Nem bizony,...."csak az összes hátvéd" !

rebur 2011.01.31. 19:25:37

@MátyásKirály:Második bukása után amikor fontolgatta a visszavonulást, Tamás Gáspár Miklós könyörögte vissza a politikai életbe,remélem harmadik bukása után már nem fogja elkövetni ezt a szörnyű hibát.

pudliho 2011.01.31. 19:25:48

másik kék-fehér blogon is hasonló címmel ment egy cikk legutóbb, klónozgatjátok vagy hogy van ez nállatok ?

k12pista 2011.01.31. 19:27:17

@AnnaKarenina: Kedve A-K-
A határon túliaskkal nemigen tudja a fityesztábort erősíteni, ott is megosztottak szerencsénkre jó magyar szokás szerint. sőt, a legelkötelezettebbek inkább majd a jobbik táborát bővítenék.
Középosztáylról meg szó se essék, midőn Őfelsége Pőlgári Pártjának szószólója is magyar gyesért kuncsorog. A határon túli középosztály jól érzi magát a bőrében ott ahun van, he nem akkor pedig már rég eljött onnan

k12pista 2011.01.31. 19:28:35

@kíváncsivagyok: Igaza van, de a stílus maga a zember. De mit várjuk egy focistától? :)

val 2011.01.31. 19:35:33

"Nem működik. Ez már nem a huszadik század közepe, amikor egy országot a vezetői el tudtak zárni az információktól, és csak a recsegő Szabad Európa Rádió talált hallgatóságra egy-egy befüggönyözött szobában."

Még jó, hogy az sem működik, hogy az ország csukott szemmel bólogat a zsindex.hu írásainak és a neten láthatja, hogy a Cohn és Schiff félék miket és hogyan nyilatkoznak/írogatnak.

Ezzel szemben azt is, hogy mi is az a "médiatörvény", akit érdekel el is olvashatja. Nos, ezért van az, hogy csak 2-3 ezer hülye megy tüntetni (anélkül, hogy tudnák miért vagy mi ellen) és nem kétmillió. :) Még jó, hogy a egy német, aki hétfőn délben magyar médiaterrorról beszél nekem, kedden reggel már proxy/vpn elérést kér tőlem Magyarországra, hogy legalább netezni tudjon rendesen. :D Még jó, hogy ilyen világban élünk. :)

VonS 2011.01.31. 19:35:59

@AnnaKarenina: Én egyébként jobboldali vagyok, szóval nekem a jobboldali fordulat teszik, DE: az nem jobboldali fordulat, hogy újraelosztjuk a pénzt, abból még soha semmi értelmes nem kerekedett. Jobboldali fordulatnak azt nevezném, hogy olyan környezetet alakítanak ki, ahol azok az emberek, akik hajlandóak tenni a saját boldogulásukért, azok sokkal jobban járnak, mint akik csak úgy "elvannak" esetleg még annyit sem csinálnak. Ezzel együtt jár a jóval kisebb állam is: kicsi újraelosztás, ennélfogva kisebb adóterhek a munkán és kevesebb szoc. segélyezés, valamint lényeges: megengedő gazdasági-jogi szabályozás, ugyanakkor a törvénysértések szigorúbb büntetése. És ezt szerintem pragmatikus módszerekkel el lehetne érni, szóval a pragmatizmus nem feltétlen, sőt nem szabad, hogy elvtelenséget jelentsen.
Abban igazad van, hogy EU-tagként érdekes, de ne feledd a lisszaboni-szerződés ilyen jobboldali fordulatot vázol fel eredetileg. Én bízok abban, hogy a többi - egyébként valóban aggodalomra okot adó lépés - csak taktikai hisztériakeltés. Persze semmi nem garantálja, hogy igazam van, ezt nem is akarom állítani, mivel nem vagyok inszájder. Szóval az is lehet, hogy tényleg meghibbantak, de azért nem csak a naiv reménykedés mondatja velem, hogy talán nem :)

pereszke 2011.01.31. 19:41:22

@k12pista: nem szeretnelek megbantani, de biztos hogy egy kissebsegi komplexusos, idegileg rozzant torpe jo valsztas testornek?

dr kíváncsivagyok 2011.01.31. 19:41:29

@val: "Nos, ezért van az, hogy csak 2-3 ezer hülye megy tüntetni (anélkül, hogy tudnák miért vagy mi ellen) és nem kétmillió. :)" Mert csak Ti tudtok 2 millió embert elhelyezni ott, ahová 10 ezer fér el. Az a 2-3 ezer "hülye" pontosan megfogalmazta miért tüntet, nem úgy mint a fajtád 2006 - ban , amikor a Fradi NB I - be jutásáért (is) tüntetett !

val 2011.01.31. 19:48:59

@kíváncsivagyok: Te figyu, a te fajtád kb. ezért ragadt le ott ahol most van (és marad is beláthatatlan ideig), mert csak az előítéleteiből és gyűlöletéből tud élni (vagy megélni). Ékes példa amit írtál, be is idézem, ízlelgesd:

"Mert csak Ti tudtok 2 millió embert elhelyezni ott, ahová 10 ezer fér el. Az a 2-3 ezer "hülye" pontosan megfogalmazta miért tüntet, nem úgy mint a fajtád 2006 - ban , amikor a Fradi NB I - be jutásáért (is) tüntetett !"

De legalább mulattató. :)

gaffel 2011.01.31. 19:55:51

talán két hetet késett ez az írás. már hiányzott valami hasonló :)

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.01.31. 19:58:10

Nagyon érdekes lenne ez a gondolatmenet, ha kitörölnék nyom nélkül az elmúlt 4 évet. De az a 4 év bizony megtörtént, Gyurcsány hazugság-beszédestöl, 2006-os őszi tüntetésekkel, Nokiás dobozokkal, Zuschlag Janikkal.
-Mit gondol az MSZP a Kuruc.info portálról?
-"Természetesen be kellene tiltani!"
-Mit gondol az LMP a Kuruc.info-ról?
-Taktikusan nem mondanak semmit.

Ezek után sajtószabadságért tüntetni, csak 'félkegyelműek' és szuper-toleráns szoci pártkatonák mennek.

odamondó 2011.01.31. 20:03:09

Most nem azért nem védeni akarom ezt a rohadt narancs gyülekezetet, de ez a cohn nemtomki paprikajancsi hol volt amikor 2006 okt. 23án egy tetves rendszer következtében emberek szemükkel testi épségükkel fizettek?

Tehát le lehet ülni és kiabálás helyett elmélyedni önmagában.

k12pista 2011.01.31. 20:07:20

@pereszke: Nem veszem bántásnak, és biztos igazad is van, de talán épp a kisebbségi komplexus (ami alacsony növése, származása, ...stb. miatt fog el valakit, és gőgössé, naqyképüvé, harcias kis kakassá teheti) talán épp ez az amiért jó testőr lehetne belőle, de mint beosztott, szigorúan mint alárendelt. Soha nem vezér (ha azzá válik, ujujujjj... lásd Napóleon, Hitler, Stálin, Putin, Chavez és még sorolhatnánk a végletekig.
Még egyszer hagsúlyozom, stílus az ember, azaz verekedős kocsmai strigó, aki mindíg kikapja a bicsakot, oszt addig nem nygszk, míg ki nem üríti a korcsmát.

nemezisazis 2011.01.31. 20:09:55

a sötét büdös anyátokat.

van esetleg olyan paragrafus ésvagy bekezdés a 2010. évi CLXXXV. tvben ami ellen konkrét kifogásotok van, vagy csak ahogy a barmok, hangosan bőgve tolongva követitek egymás ánuszát?

egyébként én ismerek több embert is aki ott volt a tüntetésen, és elárulhatom, hogy a tüntetők fele nem meggyőződésből, hanem gyakorlásból volt ott, a másik fele meg annyira ostoba, hogy bármiről meg van győződve ami vörös de legalábbis nem narancssárga.

Törvényben rögzíteném, hogy mindenkinek csak akkor lehessen véleménye, ha tudja miről van szó.

valószínűleg eléggé le lennék pampogva, hogy cenzúra, mert mindenki selejt hozzá, hogy igénye és vagy képessége legyen utánanézni a dolgoknak..

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.31. 20:11:52

*ásít* inkább jöjjön most már az alkotmányozó össztűz, ez uncsi.

Amúgy jogos, a 2010-es választások végeredményei egyértelműen jelzik a Fidesz történelmi bukását.

val 2011.01.31. 20:17:38

@Modor Tibi: "Amúgy jogos, a 2010-es választások végeredményei egyértelműen jelzik a Fidesz történelmi bukását."

Ez priceless! ROTFLMAO

S.Clegane 2011.01.31. 20:20:36

A pedofil kommunista Cohn-bentit támadása ártana Orbánnak? Vörös Danny, olyané aki a francia trikolór helyett egy vörös zászlót ajánlott a franciáknak?

Egy olyan akinek a sliccét 5-6 éves gyerekek húzdosták lefelé, amivel ő maga büszkélkedett el a könyvében?

Hány százalékot emelkedik a Fidesz népszerűsége, ha egy ilyen ember magából kikelve üvültozik vörös fejjel?

Ha megtudják, hogy az oppozíció erkölcsi magaslata nem más mint a pedofília?

Battlestar Galactica 2011.01.31. 20:20:45

@odamondó: arra a gyújtogató, rongáló, kődobáló, tankellopó tetves csűrhére gondolsz? Biztos azon gondolkozott, hogy a magyarok még tüntetni sem tudnak európai módon.

Chicano 2011.01.31. 20:30:53

Ez egy ostoba poszt. Ha az EU parlamenti vita meg ez az egész kutyakomédia a médiatörvény körül volt bármilyen hatással a magyar választókra akkor megerősítette a FIDESZ-t. Lehet csűrni csavarni, de a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok köszönőviszonyban nincsenek avval a fideszfóbiás hévvel ami itt az Index címlapon tombol. Ha most hétvégén lennének a választások a FIDESZ továbbra is kétharmaddal győzne. Ergo a poszt egy hülyeség.

rebur 2011.01.31. 20:31:29

@odamondó: A csőcseléket mindenhol megveri a rendőrség Európában ,hogyha erőszakosan lép fel a törvényes rend ellen.Ezek az ártatlan harcosok 400 rendőrt sebesítettek meg.

val 2011.01.31. 20:33:09

@Battlestar Galactica: Vajon oda mernél-e állni azok elé, akiket megvertek, megaláztak, kilőtték szemüket és elmondanád-e nekik, hogy gyújtogató, tankellopó, kődobáló tetves csürhének tartod őket? Kötve hiszem, hiszen ahogy fent írtál, az az egész lényed. :)
BTW szerintem a most 24 éves lányok, akiket órákon keresztül térdepeltettek bilincsben azon az éjszakán, utána jól elvernének téged. :) (Vagy nem, mert elfutnál)

Megjegyzem pont erről írtam fentebb, a hülyék világából kiemelkednek azok, akik legalább a gúgelt tudják használni 2011-ben.

rebur 2011.01.31. 20:33:46

@Chicano: Már csak a biztos szavazók körében tarja előnyét a Fidesz,a bizonytalanok arány 40%fölé emelkedett.Azért ez már jelent valamit.

val 2011.01.31. 20:36:13

@rebur: "hogyha erőszakosan lép fel a törvényes rend ellen."

Amit írsz, az kétségtelen, de erről az jut eszembe, amikor Horn -pufi- Gyuszi '56 kapcsán az mondta: "Na és? Én a törvényes rendet védtem."

sprenczl 2011.01.31. 20:39:04

Kohn Bandita egy kis pedofil köztörvényes garázda, kinek véleménye nem mérvadó. Az hogy az EU-s polgárok adójából létrejött fizetés+költségtérítés áttérítette vörösből zöld libsibe, az egy másik dolog; de attól még továbbra sem mérvadó.

sprenczl 2011.01.31. 20:40:58

@rebur: és a biztos szavazók a biztos szavazók. A bizonytalan az bizonytalan, többnyire nem választ. 40-45% sosem ment (megy) el szavazni, ezt azért ne feledjük.

rebur 2011.01.31. 20:47:45

@val: Nagyon sántít a példád,akkor kommunista diktatúra volt,most pedig csak egy türelmetlen hatalomra vágyó kalandor próbálta feltüzelni néhányszáz fős csőcseléket,mert nem tudta elviselni a vereségét.

k12pista 2011.01.31. 20:48:27

@Chicano: Sok lúd disznót győz, sőt néha mexikóit is.
Hiába a 2/3-ad, győzhet holnap sőt 3 év múlva újra ovi és bandája, de akkor is vesztett. Elvesztett egy hatalmas esélyt, azt, hogy az országot jobboldaliként modernizálja,
Ne feledjük egy posztkádári alakja a hazai politikának, aki Hortym Kádár és Ferenc Jóska mellé szeretné beírni a nevét a történelembe. Meglehet egy gömböske lesz majd valahol lábjegyzetben :)

val 2011.01.31. 20:55:17

@rebur: Már miért sántítana? A törvényes rendről beszéltél. Az aradi 13 is a "törvényes rend" ellen vétett. Azt pedig, hogy ki tüzelt fel kit, ne Gyurcsánynak és az SZDSZ-nek hagyd meg, hanem a történészeknek. (A "néhányszáz fő"t még a google is megcáfolja, pedig csak egy gép)

rebur 2011.01.31. 21:06:19

@val: *

Budai Gyula elszámoltatási biztosnak

Tisztelt Elszámoltatási Biztos Úr!

Tapasztalván, hogy Ön nemcsak jogilag kétes adásvételi szerződések megkötésében és ingatlanok herendi étkészletre való csereberéjének ellenjegyzésében, hanem tudományos teljesítmények megítélésében is kompetens, és teljes biztonsággal el tudja dönteni, hogy például egy, a filozófia tárgykörében végzett kutatásra szükség volt-e, és az ár/érték hányados mentén az mekkora hasznot hajtott a népgazdaságnak, az emberiség jövője szempontjából nélkülözhetetlen lenne, ha tevékenységének nem szabnának korlátokat diszciplínák és országok határai. A Globális Elszámoltatás jegyében ajánlom éber figyelmébe, hogy például a Science című tudományos folyóirat januári számában egy mindössze háromoldalas - az Mexikói-öbölben kiszivárgott metánban kimutatható oxigénanomáliákról szóló - tudományos cikket 12, azaz tizenkét szerző jegyez. Nota bene: ugyancsak a Science legutóbbi számában a T sejtek vastagbélben lejátszódó indukcióját elemző, alig négyoldalas (!) tudományos publikáció címe alatt nem kevesebb mint tizenhét kutató (!) neve szerepel. Gondolom, már e számok is jelzik az Ön számára, hogy itt nem lehet szó másról, mint kontinenseken átívelő lopásról és hazugságról. Hiszen ha nem teszünk egyebet, mint kiszámítjuk az egy szerzőre jutó karakterek számát, már az is napnál világosabban mutatja, hogy orbitális visszaélések történnek szerte a világon a tudományos kutatások álcája mögött. Milliárdokat költenek el jöttment tudósok, hogy aztán néhány nyúlfarknyi cikkel lepapírozzák a lenyúlásokat. S ha még azt is kinyomozná, hogy vajon az amerikai adófizetők pénzéből mennyit költött e 29 szerző a nyomorult 3-4 oldal megszületésére, akkor feketén-fehéren leleplezhetné a tudományos világban eluralkodó Globális Visszaéléseket. Ha pedig mindennek a végére járt, akkor már gyerekjáték lesz kitalálnia, hogy hogyan lesz ezért is Gyurcsány a hibás.

Bízva ügyszeretetében és elhivatottságában, munkájához sok sikert kívánok:

Vásárhelyi Mária

VoLk&StRoY 2011.01.31. 21:10:22

@odamondó:
Nézd meg tanulságos, hogyan bánnak a békés tüntetőkkel nyugaton (sztem a "fejlődő országokat hagyjuk, ott még faszább a helyzet):

www.youtube.com/watch?v=dFuYVNm83EI

Persze ha valaki véletlenül keveredett bele az gáz (de ugye ez nem a többség)! De azért hidd el, a mi rendőreink erőszakosságban piskóták általában a külföldiekhez képest! A saját bőrömön éreztem!

rebur 2011.01.31. 21:12:53

@val: Most is ugyan az a törvényes rend van mint 2006-ban volt,semmi nem változott,csak néhány futbal huligánt helyre tettek.A csőcselék sohasem tud minőségi változást elérni.

VoLk&StRoY 2011.01.31. 21:17:42

@rebur: azért azt én sem értem, hogy a választásokig mekkora igény volt a szab.téri szovjet emlékmű lebontására. Most vajon miért nincs, megjavultak a ruszkik?

AnnaKarenina 2011.01.31. 21:21:11

@VonS: Meglátjuk. Én aggódom a leszakadókért, túl sokan lesznek pillanatokon belül. (És ők még a járulékfizetők közé tartoztak: nyugdíjas, rokkantnyugdíjas, munkanélküli).

manipul 2011.01.31. 21:34:27

Még két ilyen veszítés és harakirit követ el a Fidesz.

Nos hát a szerző nagyvonalúan kihagyja a háromszög negyedik szögét, a sekélymagyarokat. Azokat, akik álszent módon óvtak a kettős állampolgárságtól, a Trianon emléknaptól, akik együtt könnyeztek az IMF-el, a bankokkal, a Tescoval, akik velőtrázó sikolyokban törtek ki Simor fizetése kapcsán, akik könnybelábadt szemmel hallgatták Cohn Bendit ripacskodást, és akik megszülték és elküldték az elvtársaknak a teljesen rutinszerű 16 oldalas besúgó levelet.
De a cikkíró nem ilyen, ő talpig magyar. "A k...va anyját annak aki kétségbe vonja a magyarságát"

Lajos bacsi 2011.01.31. 21:36:51

Viktor szerint a hívei hülyék.
Ő mondta.
Higgyétek el neki.

tolsztoj 2011.01.31. 21:37:16

Idézet:
"Nem működik. Ez már nem a huszadik század közepe, amikor egy országot a vezetői el tudtak zárni az információktól, és csak a recsegő Szabad Európa Rádió talált hallgatóságra egy-egy befüggönyözött szobában. A Fidesz a jelek szerint annyira beleszeretett az archaizáló, hoffmanni világképbe, hogy azt képzeli: ha ő a múltban él, a szavazók is ezt fogják tenni."

Már megint megy az Indexen a hülyítés (mint mindig):
Dehogy nem működik! - ma a magyarországi hülyefejek jobban el vannak zárva az információtól mint az 50-es években voltak .- ezt minden nap, minden újságban, minden blogon tapasztalni lehet - ahogy a betonagyú tömeg beveszi a sok maszlagot (illetve CSAK azt veszi be) az néha már a sírás után röhögtető, aztán újra sírógörcsöt kap az ember - itt ma arra, aki nem képes önállóan gondolkodni (ez "Magyar"ország lakosainak legnagyobb része) annyi szemét, genny, elszáradt falevél, zűrös "gondolat" hull, hogy még az értelmesebbje is nehezen tud kikászálódni a sok értéktelen információkacatból.....és az egészhez pl. a Fidesznek semmi köze....

Idézet:
"Nem mellesleg ez az egész viszont tényleg az egész országra nézve ciki. Miket gondolhatnak rólunk? Nyilván megint a nyereg alatt húst puhító képet veszik elő erről a balkáni országról, ahol a politikai vezetés direkt félrefordítja, letagadja a külföldi véleményeket."

Na ez aztán tényleg "ciki"!
Miket gondolhatnak rólunk - kik? Ezek a beteg, pedofil idióták mint Cohn-Bandita? EZ a húgyagyú ökör mutatja eklatánsan hogy valójában mi is az EU - egy ilyen sejthalmaz nem ülhetne egy normális ország parlamentjében - de hát ki beszél arról hogy az Európai(ma már inkább szovjet)únió normális?
A "a nyereg alatt húst puhító képet veszik elő erről a balkáni országról" című képlet nem a maradékországot minősiti - hanem azokat akik ezzel akarják "megbélyegezni" ezt az országot - hát még ez sem kattant be észkombájn "cikkíró"?

Idézet:
"Igen, a Facebook, sok kisebb és nagyobb blog, körlevelek, a modern szamizdat. Minden, amit biztosítja, hogy a már jellemzett kommunikációs háromszög működjön, és az elhazudott hírek mellett a valóságot is megismerjük."

Na ezen aztán jót röhögtem - úgy felszabadultan, istenigazából -személy szerint le se szarom a Facebookot - egy teljesen fölösleges "kitalálmány", semmi újat nem hozott, amiért használni kellene - aki "fontosnak" tartja - hát tessék parancsolni!
De a legjobb ez: "és az elhazudott hírek mellett a valóságot is megismerjük."
Hahahahahahaha, na nesze neked szegény "valóság" - Istenem már nem is tudom mi a VALÓSÁG .- csak nem a Való Világ? Hahhahahahahahah........

odamondó 2011.01.31. 21:41:08

@VoLk&StRoY: békés tüntetők? 2. generációs bevándorlók akiknek annyi a "tüntetési" célja miért nem kapnak 10x annyi segélyt. nagyon jó példa....

igenember 2011.01.31. 22:03:44

"Ez már nem a huszadik század közepe, amikor egy országot a vezetői el tudtak zárni az információktól"

Hohoho, dehogynem. Lásd Egyiptom internet kikapcs, mobil kikapcs.

Obamának is készül az internet "killswitch" törvénye.

Mindazonáltal: Free Africa! Go Egypt!

Gatinho 2011.01.31. 22:32:59

„While Fischer was more concerned with demonstrations, Cohn-Bendit worked in the Karl-Marx-Buchhandlung bookshop and ran a kindergarten (of children between five and eight years’ old). Later in 2001 he was accused of paedophilia. This accusation was grounded on the following citation from his 1975 book Le Grand Bazar,[1]: “On several occasions certain kids would open my fly and start to stroke me. I reacted differently according to

circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: ‘Why don’t you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?’ But if they insisted, I caressed them still.[2][3]“” (Az idézett részt érdemes végig olvasni – szerk. megj,)

Magyarul:

Míg Fischer a tüntetésekkel volt elfoglalva, Cohn Bendit a Karl Marx könyvesboltban volt és egy óvodát üzemeltetett (5 és 8 év közti gyerekeknek). Később 2001-ben pedofiliával vádolták. A vádakat 1975-ben megjelent „Le Grand Bazar” című könyvéből vett idézetekkel támasztották alá: “Több alkalommal egyes gyerekek kinyitották a sliccemet és elkezdtek simogatni. A körülményektől függően különbözőképpen reagáltam, de a vágyuk problémát jelentett számomra. Megkérdeztem: ’Miért velem csináljátok ezt, miért nem a többi gyerekkel?’ De ha ragaszkodtak hozzá, akkor mégis cirógattam őket.”

Gatinho 2011.01.31. 22:33:49

hát ez a mocskos pedofil csak ne oktassa a magyar miniszterelnököt. Európa szégyene ez az undorító alak.

HRes 2011.01.31. 22:40:54

@igenember: "...Ez már nem a huszadik század közepe, amikor egy országot a vezetői el tudtak zárni az információktól." --> Dede, és milyen jó igenember példája, ami egy a sok közül. Mindezen túl ma már nem is az a "csodafegyver", ha elzárunk valakit az információtól, pont ellenkezőleg: juttassuk el hozzá az információt, az érdekeinknek megfelelően elferdítve, méghozzá minél gyorsabban, minél egyszerűbben, minél szélesebb körben.

milliárdos 2011.01.31. 23:10:54

Mennyi szoci van itt!! Hányinger!!

Studiosus 2011.01.31. 23:26:58

ez a kohn-bendit eléggé vicces. nem emlékszem, hogy ugyanígy kiabált volna, amikor gyurcsány rendőrsége megemlékezők közé lődözött gumilövedéket meg könnygázt, annak az ürügyén, hogy akiknek nem tetszettek az őszödi hazugságai, azok nekiálltak randalírozni, és hát hadd kapjon belőle a fasiszta fidesz, de ha valaki küld egy ilyen témájú, a gyurcsány-féle hazudozó vezetést elítélő bendit-video-szösszenetet, akkor esküszöm, hogy a híve leszek. bár igazából nem, mert szerintem sík hülye.

val 2011.01.31. 23:44:37

@rebur: "Most is ugyan az a törvényes rend van mint 2006-ban volt,semmi nem változott," Pontosan, de látom, a következetesség nem az erősséged. ;)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.01.31. 23:55:16

@VoLk&StRoY: Hagyd, úgysem értik...

milyen szép a Vértes, ó 2011.02.01. 00:02:16

@-or-en-:

Rákosi-korszak, nem rémlik? Még szerencse, hogy gazdaságilag azért inkább Kádár hívei. ;-)

milyen szép a Vértes, ó 2011.02.01. 00:06:40

@Studiosus:

Megemlékezők, bizony. Franciaországban vagy Olaszországban az ilyen Molotov-koktélos megemlékezőket sokkal durvábban látják el, lehet, ezért nem kavart nagy vihart.
Ja, a Fidesz esetében sem a millió hazugságot kritizálják önmagában, ha elmagyaráztatnád magadnak, mi történik, ki tudja, talán lenne eredménye.

milyen szép a Vértes, ó 2011.02.01. 00:12:26

@Gatinho:

De 2/3-ot szerzett, 3 évig még ki kell bírni legalább.

Fercsikétől 2011.02.01. 00:25:18

Cohn-Bendit úrnak, szerintem gőze nincs az egészről, ami "ellen" ágál.Ez abból tűnik ki, hogy egyetlen konkrétumot sem emel ki abból, ami ellen oly vehemensen szónokol.Apropó, feltűnt valakinek, hogy egyáltalán ki sem ejti a száján, hogy mi ellen beszél?Általánosságokat, igen, arról aztán beszél, történelmi, földrajzi, aktuális világpolitikai eseményeket felemlegetve.Az persze mellékes, hogy az EU sorsáról, jövőjéről lett volna szó napirend szerint, nem pedig egy ország "demokratikus" voltáról, egy ország mediatörvényéről.HOgy került a csizma az asztalra?Ezen múlik az EU sora az elkövetkezendő években?A gazdaság állása, a munkanélküliség, az eladósodás,az mind eltörpül amelett, hogy Magyarországon "nincs sajtószabadság"?Ennyire leszarja az EU egynémely képviselője az EU, s ezen belül kis hazánk sorsát?Csak ennyi jött össze Orbán EU-val kapcsolatos programjának elemzésekor?
Óriási! :-(

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 04:43:20

nem baj...JÖN A FORRADALOM ! (bár már alakul a 6 fős Fidesz munkásőrség, a 10 ezres terrorelhárító mellé)
---Félnek a ROHADÉKOK!!!!--
de meg lesznek így is DÖNTVE!!!!!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 04:46:10

már most sincs 2/3 ad---!!! ( csak a félős köpönyeg forgatók és az alamizsnára várók mondják hogy fidesz szavazók).....a NÉP AZ MÁR ÉBRED!--és ha VÉRESEN is de MEGDÖNTI a DIKTATÚRÁT, mert egyre TÖBBEKNEK lesz MINDEN MINDEGY!

republikon 2011.02.01. 07:30:13

@Modor Tibi: A posztban egy szó sem esik a 2010-es választásokról - egy kommunikációs sémát mutattunk be, ahol a Fidesz mindig veszít, mert hülyének nézi a magyar és az európai közvéleményt. Nem valami múltbéli választási vereségről van szó, hanem a jelenleg többször, zsinórban elszenvedett kommunikációs vereségről. Hoztunk rá épp elég példát a posztban.

Nem mellesleg őszintén meglepő, hogy pont az e tekintetben eddig okosnak tűnő modoros blog szerzője nem tud szöveget értelmezni, és saját blogjára való, felületes, és a posztot direkt félreértelmező hozzászólást ír.
A jelek szerint a politika olyan téma, ahol a más tekintetben okos és felkészült emberek is sokszor zsigerből nyilvánítanak véleményt :(

Csak Norris 2011.02.01. 07:44:42

Csak a címig jutottam, mert ekkora baromságot nem hallottam még.
A XX. sz. közepén el lehetett az információt zárni? Látszik aki ekkora marhaságot ír, hogy akkor nem élt. (mondjuk én sem, de legalább az akkori technikai hátteret ismerem)
Csak akkor nem internetnek hívtk, hanem kalózrádiónak, amit az ügyesebb amatőrök meg tudtak építeni.

És most nem lehet elzárni a dolgokat? Egyiptomban nem lehetett? És mit használnak most? A fent említett 50-70 évvel ezelőtti technikát. Jé....
Mik vannak.

Egyébként azért lehet hülyének nézni az országot, mert az emberek olyanok amilyenek.
Megesznek mindenféle fröcsögést, meg egymással marakodnak, és mindenki mindenben olyan marha okos akar lenni.
Lehet hogy európai szinten nagyon jó mérnökeink, programozóink vannak, de nem ér semmit, mikor az élet más területén hallanak valamit, ami új, ahelyett hogy figyelnének, és tanulnának, inkább az a hülye aki újat mond.
Na most ilyen csürhének kell demokrácia?
Úgysem tudnak vele élni.

Egyébként meg 89-ben kellett volna forradalmat csinálni, nem csak úgy maszatolva magyarosan rendszert váltani.
MOst is csak a pofátok nagy, aztán ha váltás van, mindenki féltené a tyúkszaros hátralevő életét mint akkor.
Nem azok vagytok akik össz tudnak fogni, mint tapsztaltuk más kérdésekben is...

apanna 2011.02.01. 07:45:14

"és az elhazudott hírek mellett a valóságot is megismerjük."

Ez nagyon tetszett....:)))) Idáig fel sem tűnt? Mondjuk az elmúlt 8 év? Hm...Aludtál??

Cohn-Bendit? Nehogy már idehozz egy pedomacit, mert mindjárt hányok!

Valahol olvastam:
"Ja, civilek. Fölkel R., aki pár éve még kopogtatócédulát gyűjtött az szdsz-nek, és Dániel Péter a Demokratikus Charta Klubvezetője, a Demokratikus Koalíció (Gyurcsány) tagja."

Gondolom te sem ingyen csinálod....

Csak Norris 2011.02.01. 07:46:12

Bocsánat az offért, és elkanyarodtam, de 1-2- komment ezt juttatta eszembe...

hal1fan 2011.02.01. 07:50:06

Melyik Fideszről ír a blogíró? Úgy tudtam, csak egy van...

Battlestar Galactica 2011.02.01. 08:01:42

@val: Tudod, nem kell odamenni, ahol balhé van. Nézd meg, lehet ezt a tüntetősdit kultúráltan csinálni. Hallottál olyat, hogy a médiatörvény ellen tüntetőket Megverték? Megalázták? Gyújtogattak? TV székházat, nemzeti értékeinket semmisítettek meg? Én nem!

Ez a TE lényed! Keresed a balhét és bedumálod magadnak, hogy politikai céljai vannak a dolognak!

Válaszom: Igen, odaállnék elé és a szemébe mondanám, hogy nincs igaza! A baj, hogy az ilyen elvakult csűrhére nem lehet észérvekkel hatni. Rád sem! (ha már elkezdtél személyeskedni!)

midnight coder 2011.02.01. 08:07:11

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Azt hogy te lúzer vagy, egy dolog de ezt nem kellene általánosítanod az egész országra.

@Desmond77: Ez pontosan így van. Az hogy a post írója anno nem tudta fogni a SZER-t és a KISZ alakította ki a világnézetét, nem jelenti azt hogy más is így volt ezzel. Ráadásul a 80-as évek közepén már bőven voltak idehaza is olyan újságok amikből azért lehetett tudni hogy mennyi az annyi, más kérdés hogy a Néphazugság akkortájt nem erről írt.

Ringlósztár 2011.02.01. 08:27:38

@Vincenzo90:
Ja, mert Orbán olyan kurva fontos.
Még itt sem, nemhogy Európában.

Ringlósztár 2011.02.01. 08:29:02

@apanna:
Ennek mi köze van a bejegyzéshez?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.01. 08:30:49

@republikon: egyoldalú, paródiába illő posztra mi mást írhattam volna? :)

republikon 2011.02.01. 09:10:47

@Modor Tibi: valami okosat, szellemeset, "helyreigazítót" - de kivételesen pont abban a stílben és olyan tartalommal válaszoltál, mint amit parodizálni szoktál. Amikor a kommentelő direkt nem érti meg, amiről a poszt szól, hogy alá tudja valahogy barkácsolni a prekoncepcióját.

Kicsit olyan ez, mint mikor az Irigy Hónaljmirigy saját hangon saját dalt énekel. Illúzióromboló, hogy "ja, hát ő is csak ennyit tud?"
Mindegy, messze nem ez volt a legbutább komment a poszt alatt, megszoktuk.
*ásít*

VoLk&StRoY 2011.02.01. 09:24:00

@odamondó: azonkívül, hogy a "békés" szónál nem érzed az iróniát, a francia tűzoltók demonstrációját "2. generációs bevándorlók" tüntetésének nevezed! Ezek után már csak további jó fröcsögést kívánok!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.01. 09:36:33

@republikon: hát ha tudom, hogy a poszt komoly, biztos mást írok :)

gigabursch 2011.02.01. 09:51:38

@nemezisazis:
csatlakoznék.

Mennyi olyan zseni, akitől konkrétumot vár el egy kérdés feltevő, nem tudna trollozni, nácizni, anyázni, stb.

Ennek azonban sajnos kevés az eredménye.

Amúgy van egy erőteljes sejtésem azügyben, hogy a média tv. módosítása eléggé Pató Pál urasra fog sikerülni.
Hej, ráérünk arra még...

gigabursch 2011.02.01. 09:54:12

@rebur:
Pató Pál úrral még azért ezt megbeszélik

republikon 2011.02.01. 09:59:44

@Modor Tibi: nem akarsz írni egy posztot a modoros kommentelőről, aki elveszít egy vitát, ezért azzal próbálja elütni a dolgot, hogy "ja, hogy ezt komolyan gondoltad? Azt hittem, csak vicc az egész, azért írtam ezt rá - különben EGÉSZEN MÁST válaszoltam volna"? :)
Logikus folytatása lenne a "figyelmetlen" és a "címlapos" alkategóriáknak, azokat már feldolgoztad és az előbb be is mutattad.

De még mindig itt a lehetőség, hogy megírd a "komolyat"...

gigabursch 2011.02.01. 10:04:15

@AnnaKarenina:
Ezek alapján akkor tagja vagyok a fidesz belső tanácsának.

Ójeeee

Erre várt az egész Óllyópaji Jujjdejó... :-)

Csak kár, hogy erről a fidesz belső tanácsa még nem tud. De ha majd megtudják... :-) Lesz ám nemulass! :-)

Már csak az alábbiakra válaszolj:
Miből áll a szégyenpad? Milyen szankciókat rejteget magában a kérdés, sőt a szégyenpadra ültetés - mert ez így süketelés tények nélkül.
A svájci szocialisták mióta is érdekeltek az EU bármelyik intézményében is? Ugyanis Svájc és az EU viszonya erre Svájc felé nem ad lehetőséget, de javíts ki ha rosszul tudom a vonatkozó EU alapismeretek idevágó részeit.

AB korlátozása:
Saját véleményem: Rossz tákolmányhoz nagyjából gittegylet a kérdés, ha az átlagos ügymenetük megahaladja a 10 évet. Arra nem képesek, hogy Piripócs község HÉSZ-t vagy SZT-t illetően kimondják azt, hogy ellentétes magasabb rendű jogszabályokkal, ergo itt és itt ezt és ezt a jogszabályhelyet szanálja a helyi rendeletek tömegéből.
Van ebből néhány száz előttük, eredmény nuku.
Mondjuk az előző média tv-t illetően is volt olyan kérdéskör, ahol 12 év után hoztak döntést.
Ezek után egy kérdés:
Érdemes ezeket fenntartani ebben a formában? Vagy inkább ne hisztizzenek azon, ha csökkentik a munkamennyiségüket.

rebur 2011.02.01. 10:19:40

@midnight coder: Az akkori Népszabadságnál pedig a mostani jobboldal kedvenc figurája Bencsik András volt a kommunista párttitkár.MSZMP

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.01. 10:30:38

@republikon: veszít, ahogy a Fidesz is :) amúgy nem kell komolyan venni, a vélemény szent. Meggyőzni úgyis csak azt lehet, akit nem kell. Csak következetesen!

"A magyar közvélemény szinte azonnal, feliratozva is megismerheti azokat a kemény és jogos bírálatokat, amelyekkel Orbánt (nem, nem Magyarországot, nem minket – csak őt és a médiatörvényét) illették az Európai Parlamentben. "

vs.

"Nem mellesleg ez az egész viszont tényleg az egész országra nézve ciki. Miket gondolhatnak rólunk? Nyilván megint a nyereg alatt húst puhító képet veszik elő erről a balkáni országról, ahol a politikai vezetés direkt félrefordítja, letagadja a külföldi véleményeket."

rebur 2011.02.01. 10:33:44

@tolsztoj: A pártutasításos MTV és MRádió 82% kormánypárti túl reprezentációja a média hatóság szín fideszes volta és élén pártkatona 9 évre bebetonozva korlátlan hatalommal felruházva ,gondolom mint igaz demokrata ezen is jókat nevetsz.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.01. 10:46:23

A galériát nézte már valaki?
Mindenki az állát fogja és bájvigyorog vagy csak szimplán együgyű.

lütty 2011.02.01. 10:57:11

jaj de jó újra és újra nézni a Benditet, ahogy kiosztja, a kis pökhendi viktort!
sajnos csak ez maradt nekünk? semmit sem tehetünk ez ellen az előemberfejű ellen?

gigabursch 2011.02.01. 11:03:03

Újból megnéztem ezt a ripacsot.
Szörnyű.
Ennél még a Familia Kft. eddig-eddig-eddig c. jelenete is komolyabban veendő.

Amúgy ha ennek a fazonnak a kereszténység olyan fontos érték lenne, mint ahogy most taglalta, akkor elárulná azt, hogy erről a Liszaboni szerződés során miért nem pampogott hangosan? Ja, mert neki a kereszténység és a valós értékrendje mégsem olyan fontos.

Aki meg egy ilyen ripacsnak bedől, csak a részvétemet tudom kifejezni.

Beteg egyén beteg véleménye meg nagyjából senkit nem érdekel. vihar a biliben.

Gest anyó férje 2011.02.01. 11:06:52

Daniel Cohn-Bendit már nem is háromszög, hanem az ötszögű vörös csillag egy személyben

Legyen ő a ti elnökötök, csak ne itt nálunk!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:10:58

Az egyiptomi fővárosban tüntetőket nem a szegénység, hanem az dühíti, hogy hülyének nézik őket. Helyszíni riport, a lángokban álló arab világ szívéből.

A MAGYAR NÉP MIKOR TANUL AZ EGYIPTOMIAKTÓL?????

gigabursch 2011.02.01. 11:19:06

@Gest anyó férje:
lehet, de az ágak számában és a színében benne rejlik a tévedés lehetősége

Publius Decius Mus 2011.02.01. 11:25:44

Cohn-Bendit abból él, hogy ordítozik, itt pl. a szocialista frakcióval:

www.youtube.com/watch?v=66F8TxIUBbI

Az EP-nek szinte semmilyen szerepe nincs az Únió döntéseiben, egy látszatintézmény, PR aréna. Az ott lévők ezt jól tudják, csillagászati fizukért hangoskodnak, mindig valamiért nagyon felháborodva. Ez csak nektek új.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:29:28

II. Viktor a dacos, mindenki ellen, egyedül, egyedül az autopalyan a vele szembe halado forgalommal. Elindult 89-ben egy latszolag demokratikus uton, amiböl hatra arc lett, miközben hirtelen jobbra rantotta a kormanyt. És most mar uttalan utakon vezeti ezt az orszagot, mint egy amokfuto aki egy egész orszagot ejtett tuszul.

Remegö labszar, disznool, szlovak gyerekek reggelire, szönyeg, hajra, vilagcsucs no és versenyképesség, ujramondom versenyképesség. Legyözünk mindenkit, Kinat, Braziliat, Afrikat…Uramisten! Kosa lanya mar gyözött is! Bayer is nyert, Madach dijat. Dajcs az egy milliot vette célba! Ezek mind megbuggyantak?

Potyognak a levelek a postaladaba, a médiatörvényröl, gazdasagi tervekröl.

Miközben iskolakat zarnak be, nyugdijakat téritenek el, elbocsajtanak, perelnek, még a halalbüntetés is szoba került. Akasztani is akarnak, de nem az összeesküvés elméleteket a fogasra, hanem Ferit!

"Hat Feri, igen, segiteni kell, ne csinald mar ! Gyere vissza. Téged elismer egész Európa! Partnernak tart! Nem felcsúti szinten vagy! Tancolj ujra nekünk!"

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:50:50

a Fidesz Banda akik töRvényt hoznak a saját korrupciós cselekedeteikre és lopásaikhoz igazítják a törvényt—ehhez képes az előző kormány egy ÁRTATLAN ANGYAL VOLT ..A PÁR BUTa ÜGYETLEN LOPÁSAIVAL….

fitball 2011.02.01. 12:08:14

@MátyásKirály: Szeretnétek mi??Persze bukni fog Mint a legutobb meg előtte stbKádár utódok? Azok a mszp szdsz ők a továbbvivői és a joutodai az mszmpnek miről beszélnek ezek???

2011.02.01. 12:21:06

Azt kell monnyam, ez elég felületes ismeretére vall a helyzetnek és a zátlag magyar választónak, közvéleménynek.
A Fidesz még naggyon sokáig fog győzedelmeskedni, mégpedig azt is megmondom, hogy a népszerűsége mindig a liberális értelmiségével szemben fordított arányban fog változni. Az első szembeötlő az volt a cikkben számomra, aki nagy szabadeurópa hallgató voltam anno, ahogy félreismerte ennek az orgánumnak a szerepét. Soha semmivel nem járult volna hozzá az "átkos" megbuktatásához, legfeljebb egyfajta antikommunista parázs fönntartásával a hamu alatt, amely antikommunizmus "pusztán" az '56-os ruszki beavatkozás segítségével tkp. a rákosista rezsimmel jogfolytonosnak tekintett elitnek szólt mindvégig.
Vita ezen az eliten belül csak Rákosiék sértettei és a rezsim fenntartásában érdekelt, haszonélvező nomenkletúra között volt.
A Szer soha semmilyen diktatúrát elítélő ideológiát, "progresszív" nézetet nem terjesztett, csak antikommeinizmust. Mégcsak bíráló észrevételei sem voltak a Frankó, Salazar, később Pinochet rezsimekkel; soha, semmilyen jobboldali rezsimmel szemben, mintahogy pl a vietnami háborút is végig szükséges antikommunista harcként interpretálta. '68 megítélésében pedig tökéletesen összhangban volt azokkal, akikkel tkp '68 szellemisége akkor konfrontálódott. A mai utólagos elítélőivel is.
Ez pedig lényegében megfelelt a felszín alatt csak informálisan megnyilvánuló itthoni "közvéleménynek" is.
Sőt, továbbmenve ez csak az érem másik oldala volt azzal nem is mindíg szemben,ahogy a moszkovita elit tekintett az "üres, felszínes, anarchikus lázongásra".
Kéremszépen, ma a FideszTV-ben nyíltan antikommunista törvényeket követelnek, ami nyilvánvalóan ennek a '68-as gyökerű liberális szellemiségnek szól, hiszen valójában ki ma kommer Magyarországon? Röhely! Türmer Gyuszi fogatlan seregén kívül, nameg Biszkun, esetleg Moldován kívül ember nincs, aki ezt vállalná, elismerné.
Vagyis, ha őszinte lett volna a Fritz tamás(a fritzek csak támadóháborúban és tűzerőfölényben őszinték), akkor a zsidótörvények újbóli hatályba helyezését követelte volna, mert hisz kik a kommunisták? Mármint azok a kommunisták, akikkel a jobbságnak itt problémája van. Leírják ők ezt az összes létező fórumon a hozzászólásaikban.
Ami pedig ennek a rezsimnek a megroppanását előidézheti az csakis a gazdasági ellehetetlenedés, a kádárrezsimhez hasonlóan a fenntarthatatlanság. Csakhogy szemben azzal, ennek az ellehetetlenedésére nincs a közvéleményre hatni, figyelmeztetni képes "demokratikus ellenzék" és a "plebejus" fittyedtpropaganda ügyesen tudja kihasználni a támogatóiban élő kitartás a végsőkig a labancokkal:P szemben szelemiségét. A labanczok, az eu liberális, szocialista szárnya és az itthoni "hazaárulók", tehát a vita hosszú időre le van zárva:P
Maximum, ami egyelőre elképzelhető; ha nagyon rosszul megy, akkor van a fidesztől jobbra még egy kicsi mozgástér. Ott viszont a fidesz megítélése is hasonlóan kedvezőtlen hazafias és nemzeti elkötelezettség tekintetében. Tht marad a figyeszke.
Van élet a zEUn kívül!

2011.02.01. 12:28:54

Vita ezen az eliten belül csak Rákosiék sértettei és a rezsim fenntartásában érdekelt, haszonélvező nomenkletúra között volt. Ja, bocs! meg az '56-osok között, de az '89 után nyilvánvalóvá vált, hogy '56 nem értelmiségi és nem a pártból kivált forradalmárai és az értelmiségi "lázadók" igazából teljesen más társaság. '56 megítélése ma még ebben a tekintetben sem őszinte.

VoLk&StRoY 2011.02.01. 12:47:46

@Vitáz van Bánegressy: "A Fidesz még naggyon sokáig fog győzedelmeskedni"

Ez a baj kis csillag, hogy győzedelmeskedni akar, amikor már rég kormányozni kéne! Szerintem hamarosan megint ráállhatsz a "szabad európára"!

sóhegy049 2011.03.05. 12:12:12

@MátyásKirály:
Itt is itt vagy szittyamagyar?

47%-nak a 2/3-a csak a törvény szerint többség, legitim, nem ez a vita, de nem a többség, te ökörpörkölt! :-)
süti beállítások módosítása