2011
ápr.
15.

Csúnya érzés lehet, mikor sokadjára derül ki, hogy az ember csak egy placebo, a pártja csak egy fényesre vikszelt kereszt a narancssüvegen. Újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy olyan párt, hogy KDNP, nincs is.

A legújabb hír szerint ugyanis nem támogatja a Fidesz-frakció a KDNP szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát. A Magyar Nemzet pénteki száma úgy tudja: a nagyobbik kormánypárt azért utasítja el a javaslatot, mert a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült háttértanulmány szerint a szabad vasárnap bevezetése munkahelyek tízezreit veszélyeztetné. A Magyar Hírlap a Fidesz egy magas rangú, neve elhallgatását kérő képviselőjére hivatkozva azt írta: a tanulmány szerint a javaslattal versenyképességi problémák is vannak. Az unióban sem kizárt ugyanis a vasárnapi munkavégzés, az EU-n kívül pedig fel sem vetődik a kérdés, így ha Magyarországon bevezetik annak tilalmát, akkor bizonyos gazdasági szereplők versenyhátrányba kerülnek.

A Magyar Hírlap információi szerint a KDNP az ellenzéki pártoktól remél támogatást a javaslat parlamenti elfogadásához (van olyan lesújtó véleményünk az ellenzék pártjairól, legyen az a tarsolylemezes-turulboltos, a plázabetiltós, vagy a tehetetlen, hogy el tudjunk képzelni az ügyben átszavazókat).

 

 

És ez már a sokadik bukta. A kormányzati gyakorlat azt mutatja, hogy Semjén Zsolt pártja továbbra sem több, mint pofozózsák, hivatkozási alap, sőt bűnbak, ha a Fidesznek valamiféle nyilvános viszonyítási alapra van szüksége. Lehet itt próbálkozni, de még az a csekélyke kereszténydemokrata program is úgy került a süllyesztőbe, mintha nem is az egyik kormánypárt (kacc-kacc), hanem egy esélytelen ellenzéki alakulat győzködni róla Orbán Viktort.

Erről szól Hoffmann Rózsa legfrissebb megszégyenítése is - érezve a növekvő, diákoktól a szülőkön át a tanárokig és intézményvezetőkig sorjázó ellenállást, Orbán Viktor szépen elviteti a balhét a KDNP-s államtitkárral a kudarcos felsőoktatási reformfolyamat miatt. Ugyanígy nem lesz semmi a gyerekek után járó plusz szavazati jogból, és nem tiltják be az abortuszt sem, hiába követelt hasonlókat Semjén pártja.

A KDNP elmúlt évtizedének alig kétórányi időszaka mutatta egy önálló párt képét: az az interjú, és a visszakozás között eltelt időtartam, amíg úgy nézett ki, hogy Harrach Péter ellenáll a Fidesz Alkotmánybíróságot korlátozó terveinek. A kereszténydemokrata frakcióvezető azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy a Fidesz velük nem egyeztette a módosítást, és ezért nem is biztos,hogy megszavazzák. Kis idő elteltével azonban már jött is a helyesbítés, de hogy de, mégis...

A bírák kötelező nyugdíjazása kapcsán már gyorsabb volt a menetrend: egy kisebb riszálás után már be is álltak a fideszes álláspont mögé - holott épp a KDNP az a párt, ahol a leginkább profilazonos lett volna "nagy tudású, tisztességben megőszült bírák" megvédése. De nem, itt pártokon átnyúló frakciófegyelem van.

A legtöbb eséllyel még a vasárnapi boltbezárás kecsegtetett - a KDNP egyik legrégebbi javaslata, külön chartát, külön honlapot hoztak létre az ügyért, ez volt az utolsó hivatkozás, az utolsó mentsvár a kis párt számára, hogy az önállóság, a sikeres kezdeményezés példáját mutassa.

De nem, a KDNP-nek a Fidesz nélkül már semmi sem szabad - még a vasárnap sem.

*

Tegyük hozzá: a minisztériumi háttértanulmánynak igaza van. a növekvő munkanélküliség, a tüdőlövéses gazdaság időszakában pózból, politikai számításból, kommunikációs megfontolásokból tízezrek munkahelyét és a GDP szabad szemmel látható részét leírni igazi ostobaság lenne. A Fidesz taktikája szerencsére a tekintetben is sikeres, hogy a legbutább KDNP-s javaslatokat végzi ki - a kereszténydemokraták tragédiája pedig az, hogy szinte a teljes öndefiníciójuk épp e legbutább ötletekre épül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr552827970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spielberg 2011.04.16. 20:51:01

teljesen igaz cikk, a KDNP szánalmas, nem létező valami...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.16. 23:37:36

ajtatos bohocok. csak arra kellenek a vezernek, hogy a hivok a fideszre voksoljanak.
szanalom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.17. 22:30:36

Pedig a FMPSZ bukását még így is a KDNP által erőltetett dolgok fogják okozni.

Narancsos bukta receptje
vilagnezet.blog.hu/2011/04/13/narancsos_bukta_receptje

fradimail 2011.04.18. 18:29:54

Egy "hasznos" cselekedetük volt:-a szószékről kiadott ukáz miatt,mentek a "hívek" szavazni az uniós belépésre!
Hogy ez vicces,vagy szomorú az már megitélés kérdése.
süti beállítások módosítása