2011
feb.
14.

Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozva. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Kapcsolódó cikkek:

 

Jó itt a polcon Moszkva és Minszk mellett, tényleg a keleti horizontot kémleli pártunk és kormányunk. A főrendőr döntése a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozik, holott meg is lehetne mondani, hogy ez a kurzus homofób, a melegek pedig csinálják a négy fal között, otthon.

De mit is? A budapesti pride sosem a szabadosságáról volt híres, a 14 évvel ezelőtti indulás óta soha, egyetlen olyan sajtófotó sem készült, melyen az ellenzők fő érvének bizonyítéka, az egymással nyílt színen kopuláló melegek lennének láthatók. Egyszerű, ámde annál ordasabb hazugság ilyesmivel indokolni - főleg akkor, amikor például jóval lengébben öltözött modelleket szerepeltető fehérneműreklámok óriásplakátjainak árnyékában vonulna a tömeg.

 

 

Az elmúlt évek pedig az eleve visszafogott budapesti melegfelvonulást még tartózkodóbbá tették. A velük szemben fellépő, erőszakos bűnözőktől a hatalom (ismeretlen okokból, a tippek a politikai számítástól a magyarázhatatlan bénaságig nyúlnak) nem védte meg a felvonulókat, régóta nem a felszabadult bulizás, a "legalább évente egyszer kimehetek hazudozás nélkül a párommal az utcára" érzése, nem az előbújás jellemezte. Ehelyett egy csökkenő méretű, ideges és komor csapat vonult az utcán; az őket megillető jogokért kiálló büszke, magyar polgárok. Az elmúlt hat évben egyedül ők, a melegfelvonulók voltak valóban BÉKÉS TÜNTETŐK. A döntés üzenete pedig egyértelmű:

Ha a társadalom valamely csoportja számodra ellenszenves, vonulj ki ellenük az utcára, dobáld őket tojással, majd kővel, spriccelj rájuk savat, alázd meg őket minden lehetséges módon. Nem kell tartanod a rendőröktől, hisz Magyarországon még soha, senkit nem zártak börtönbe olyan erőszakos bűncselekményekért, amelyeket egy eseménytelen szombat délután, bármely más polgártársunk ellen elkövetve azonnali büntetőjogi szankció követne. Egy random járókelőt nem dobálhatsz meg, de ha felvonuló meleg, akkor igen. Mindezek után pedig, ha kellő erőt mutatsz, a hatalom nem a jogkövető, meleg polgárokat védi meg, hanem a te bűncselekményeidet emeli magasra, azt honorálja - a melegfelvonulás betiltásával.

Irány ismét a szégyenpad: a napról-napra fogyatkozó magyar jogállam újabb elvesztett darabkáját legfeljebb (a példakép Moszkva után annak legjobb tanítványára, Budapestre rátérve) az Emberi Jogok Európai Bírósága próbálhatja helyreállítani.

Egyébként meg, ha a közlekedés aránytalan sérelmét, esetleg mások megbotránkoztatását és a félelemkeltést akarjuk megelőzni, úgy vannak dolgok, amelyek a melegfelvonulás előtt állnak a sorban:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr862660415

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lépcsőházi gondolatok a melegfelvonulás kapcsán 2011.02.19. 17:28:43

Persze, nekem is kell a melegfelvonulásról írni. Kötelező, kihagyhatatlan. Csak épp el vagyok késve, egyre nehezebben tartom a blogoszférával a tempót, a hírek és események áradata elönt, nekem meg dolgozni kell.  Nem mintha a blogolás nem munka v...

Trackback: Jobbik: Őfelsége ellenzéke 2011.02.15. 11:54:45

Ahogy minden ellenzéki párt, a Jobbik is a konstruktív ellenzék magasztos célját tűzte ki maga elé az országgyűlési választások után. Ezzel szemben az új kormány első ülésszaka alatt a két másik ellenzéki párthoz képest sokkal gyakrabban támogatta a ko...

Trackback: Azok az országok boldogabbak, ahol elfogadják a melegeket? 2011.02.14. 23:59:17

A budapesti melegfelvonulást 18 ország nagykövetsége támogatta. Ezek alapvetően nyitott toleráns országok, amelyekben a melegek házasságot vagy élettársi kapcsolatot köthetnek. Érdekes összevetni, hogy az általános boldogságindex-en ezek az országok...

Trackback: És még buzik is! 2011.02.14. 19:41:24

p { margin-bottom: 0.21cm; }Coming out: a blog szerzője szurkol annak, hogy minél több férfi embertársa fedezze föl magában a meleg vonzalmakat. Így ugyanis több esély marad arra, hogy bájos lánykák pillantásukat szerénységére vessék – hogy egyeb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2011.02.14. 14:18:29

"soha, egyetlen olyan sajtófotó sem készült, melyen az ellenzők fő érvének bizonyítéka, az egymással nyílt színen kopuláló melegek lennének láthatók."

Barlangban laktál? Vagy csak direkt nem vetted észre ezeket a képeket? Buzi vagy? Ezért hazudsz itt össze-vissza?

150-200 millió évente a buzifelvonulás biztosítására. Még mit nem.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.14. 14:35:41

idén nem rázzák a tangás picsájukat a buzik? mindjárt sírok :))))

republikon 2011.02.14. 14:54:11

@m.logic: be tudsz linkelni egyetlen olyan fotót is, amin a budapesti pride felvonulói nyílt színen közösülnek?
Csak egyet.

republikon 2011.02.14. 14:57:12

@pontypofájú mókusgalamb: ha hiányolja az élményt, akkor otthon, a számítógépén elmentett kedvenc könyvjelzők között talál jó pár oldalt, ahol ilyen tematikájú felvételeket közölnek.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.14. 15:11:08

@republikon: baszod, ott csak heterok vannak, a buzik olyan betegek, hogy nem fertőzöm velük a gépemet:)

m.logic 2011.02.14. 15:20:27

@republikon:

Nem kell közösülni ahhoz, hogy undorítóak legyenek:

kuruc.info/r/2/74296/

Szélmalomharcos 2011.02.14. 20:26:16

Tényleg, árulja már el valaki mi értelme van felvonulást rendezni a buziknak, vagy a hiányos fogazatúaknak, a 49-es lábúaknak, meg azokank akiknek a családi neve Meleg de mégse buzik?

Mert sztem mindegyik csoport egyforma joggal tiltakozhatna a diszkrimináció ellen, kivéve a 49-es lábúakat mert ők a legtöbb okkal (nem kapni ilyen méretben cipőt, tudom mert a fentiek közül ebbe az egybe tartozom bele)

askandtell · http://magankozugy.blog.hu/ 2011.02.15. 00:04:08

Köszönöm, nagyon lényeglátó bejegyzés.

Érdekesség, hogy azok az országok boldogabbak, ahol toleránsabbak a melegekkel (is):

magankozugy.blog.hu/2010/07/12/azok_az_orszagok_boldogabbak_ahol_elfogadjak_a_melegeket

Az előző budapest pride-ot több nagykövetség támogatta. A világ 12 legboldogabb országából 9 a támogató országok közé tartozik. Lehet, hogy mindenkinek jobb kevésbé utálkozó, gyűlölködő társadalomban élni? :-).

askandtell · http://magankozugy.blog.hu/ 2011.02.15. 00:11:54

@Szélmalomharcos: Ez ad lehetőséget a sajtófigyelemre, hogy a melegeket érő hátrányokra felhívják a figyelmet. A magyar politikusok többsége ki se ejti a száján a meleg szót, enélkül senki nem foglalkozna a problémákkal (pl.: több kórházban sok meleget regisztrált élettársi kapcsolat híján nem engedik a párjához, nem tudnak örökölni párjuktól stb.).

Egyébként meg miért ne vonulhatna fel bárki, ha azt békésen teszi és nem is más ellen irányul?

Braunika 2011.02.15. 00:48:09

10 évvel ezelőtt voltam New Yorkban pont akkor, amikor a melegfelvonulás volt, ami egy nagyon vidám, felszabadult esemény volt. Én magam nem vagyok érintett, de kifejezetten élveztem a látványt és semmi gusztustalant és hasonló érzelmeket nem tápláltam. Ugy gondolom, mindenkinek joga van élni legjobb belátása és érzelmei szerint és ebben az államnak legfeljebb annyi beleszólása lehet, hogy biztositja a megfelelő feltételeket az ünnepély biztonságos lebonyolitásához. Ha ezt nem tudja biztositani, akkor erre hivatkozzon, ne pedig a tulzott közlekedés akadályoztatásra. Sokszor fél várost lezárják egy marathon, vagy Óbudai Sziget rendezvény miatt, ugyhogy ez a tiltás indoklása csak blődli kifogás.

Szélmalomharcos 2011.02.15. 12:53:49

@askandtell:
"több kórházban sok meleget regisztrált élettársi kapcsolat híján nem engedik a párjához, nem tudnak örökölni párjuktól stb"

Kórházi felvételnél megkérdezik ki az értesítendő hozzátartozó, BÁRKIT be lehet diktálni. Végrendeletileg BÁRKIT meg lehet jelölni, fiút lányt vagy köztes személyt. Ezek nagyon gyenge érvek

"Ez ad lehetőséget a sajtófigyelemre"

Igen, ez lehet az igazi ok. Ezért fog csatlakozni Gyurcsány, meg talán Kiszel Tünde is, ha éppen nem kap másutt elég szereplési lehetőséget
süti beállítások módosítása