2011
már.
17.

Miközben Szili Katalin Szájer József hátoldalán kérdezi a népet a Fidesz-kormány megbízásából, hogy milyen alkotmányt akar a nép, maga már a válaszokat be sem várva saját alkotmány-koncepciót terjesztett az Országgyűlés elé. Itt valami már megint nagyon össze lett kutyulva.

 

Kapcsolódó hivatkozások:

 

Érti ezt valaki? Ez most melyik alkotmány? Mert, ugye, Szili Katalin most a második legfontosabb "arca" annak a testületnek, mely Szájer József vezetésével a népet interjúvolja arról, hogy milyen is legyen az új alaptörvény. 12 kérdés, gyermekek után járó szavazati jogról, tényleges életfogytiglani szabadságvesztésről meg a parlamenti bizottság elé rendelt, de ott mégsem megjelenők megbüntetéséről. Igazi vegyes csalamádé már ez is, de hol, hogyan, miként kapcsolódik ehhez a Szili-féle alaptörvény? Mi lesz utóbbi sorsa, ha visszajönnek a kérdőívek? Átírja, visszavonja, fenntartja? Hogyan szavaz majd a Fidesz Szili alkotmányáról, és miként voksol Szili a fideszes javaslatról?

Itt valami már megint nagyon össze lett kutyulva... de ez már inkább csak vicces, mint lényeges epizód Szili Katalin néhai politikusi karrierjében. Nincs már olyan közéleti szereplő, hogy Szili Katalin - addig volt, míg az az MSZP-n belül, annak infrastruktúráját, közjogilag releváns eléréseit használva tudott a "belső ellenzék" lenni.

 

Tesztkérdés: internetes segítség nélkül nevezzék meg Szili Katalin jelenlegi pártját!

(Igen, ő most egy párt elnöke. Nem tudták?)

 

Jól látni, hogy minél sikeresebb valaki adott párt belső szétverésében, minél hosszabb ideje szocializálódott az állandó "én ugyan itt ülök, ebből élek, de totál másképp gondolom"-mantra hajtogatására, annál szánalmasabb helyzetbe kerül, mikor kapun kívül kellene valamit felépítenie. Szili Katalin politikai pályafutásának vége van, és ezt ő is tudja - nem véletlen az, hogy az általa javasolt alkotmány egyik fordulata szerint a Parlamentet felváltó kétkamarás Nemzetgyűlés Felsőházába a kormány javaslatára a köztársasági elnök nevezhetne ki 18 főt, többek között "az Országgyűlés egykori elnökei" közül választva.

Töprengjünk el gyorsan, kire is gondolhatott itt Szili? Gál Zoltánra vagy Katona Bélára? Ezeket a szocialista politikusokat nyilván nem fogja az Orbán-kormány javasolni, Schmitt Pál pedig kinevezni. Vagy Áder Jánosra? Nem valószínű, hisz ő EP-képviselő. Schmitt Pálra, hisz Kövér László előtt pár pillanatig ő is házelnök volt? Kizárt, hiszen most ő a köztársasági elnök. Göncz Árpádra? Kizárt.

Akkor biztos a Szabad Györgyre, igen. Már csak ő maradt a listán a beterjesztő Szilin kívül, aki hopp, véletlenül szintén házelnök volt!

 

...és én.

 

Ha lenne bármi esély arra, hogy Szili Alkotmányából elfogadott alaptörvény lesz, talán részletesebben is elemeznénk a szöveget. Kitérhetnénk arra, hogy mennyire felháborítóan antidemokratikus az a javaslat, mely nem a nép által választott képviselőket ültetne be a Parlament 90 felsőházi helyére. Elemezhetnénk, hogy miként rombolja az önkormányzatiságot az a sunyi oldalvágás, hogy a javasolt szöveg szerint a köztársasági elnök a polgármesterek munkáltatója lenne - mondjuk holnaptól Schmitt Pál munkáltató rendkívüli felmondással elbocsátja állásából Botka László munkavállalót. Igen, a szegediek akaratából megválasztott polgármestert. Botka kolléga, maga hanyagul végzi a munkáját, nem tud elszámolni a gemkapcsokkal sem, itt a munkakönyve, kifelé adja le a parkolókártyáját!

Szóval lehetne fogást találni Szili alkotmányán, de igazából jobb, ha értékén kezeljük a dolgot: egy valószínűleg végleg zsákutcába fordult politikai karrier egyik utolsó, igen abszurd állomásaként.

 

Ha pedig mindezt végiggondoltuk, arra is hamar lesz válaszunk, hogy Gyurcsány Ferenc miért nem lépett már ki rég az MSZP-ből, és alakított új pártot.

Hát mert odakint hideg van.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr772747233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/4.: A hatalmi ágak szétválasztása 2011.03.18. 22:33:03

“The accumulation of all powers, legislative, executive, and judiciary, in the same hands, whether of one, a few, or many, and whether hereditary, self-appointed, or elective, may justly be pronounced the very definition of tyranny” (James ...

Trackback: Az új alkotmány/4.: A hatalmi ágak szétválasztása 2011.03.18. 22:32:33

“The accumulation of all powers, legislative, executive, and judiciary, in the same hands, whether of one, a few, or many, and whether hereditary, self-appointed, or elective, may justly be pronounced the very definition of tyranny” (James ...

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.03.18. 21:59:45

Ténytár A minap napvilágot látott alkotmánytervezettel kapcsolatos viták során az abban foglalt szimbolikus kérdések kerültek a média

Trackback: Húszan röpülnek tulajdonnév-torlódásért? 2011.03.18. 21:02:24

Húsz embert rúgtak ki azonnali hatállyal mert nem támogatták Ferihegy átkeresztelését a nyest.hu értesülése szerint....

Trackback: Még egy gondolat az alkotmányról 2011.03.18. 14:52:50

 Nem tudom, hogy ki látta az Elnök emberei című sorozatot, de van a hatodik évadban egy rész, amikor fehérorosz követség érkezik a Fehér Házba, hogy az ország alkotmányát készítsék elő, és ott találkoznak Toby Zieglerrel. Kisebb vita alakul ki arr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.03.18. 05:44:50

Szili Katalin kétkamarás parlamentet javasol. Minek, ebben az egy kamrában sem csinálnak semmi érdemlegest :)

Emiksz 2011.03.18. 06:39:59

emiksz.blog.hu/2011/03/02/10_a_kerdes_a_valaszra

"Szóval, fogjuk, és ... ez mi?
- Boríték. Benne van a lap.
- Ööööökhhm. Mind a kétmillió borítékban van? Mi a szaré' van borítékban? Ki fogja ezt mind kiszedni?"

andraxxus 2011.03.18. 13:45:00

gondolom az elvtársak tettek Szilinek (remélem mindenki tud angolul) egy visszautasíthatatlan ajánlatot. ne lepődnék meg ha záros határidőn belül átülne a fideszbe. náluk ez a szokás aki leborul, annak meg bocsájtatik. mint az isteni Xerxes a 300-ban

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.18. 20:40:01

Remélem nem ül át a fideszbe, hanem eltűnik végre a politikai süllyesztőben.

Secnir 2011.03.18. 20:53:27

elolvastam az első 5-6 oldalt.
normálisabbnak tűnik, mint a fidesz-féle.
lehet, hogy ezt fogom promótálni mindenfelé???

tcom 2011.03.18. 21:50:05

Szili Katalin Pozsgay Imre legjobb tanítványa. Valamiért úgy érzik ők nem veszhetnek el, a bennük élő potenciál nem veszhet kárba.
Pozsgay 57-ben még az ellenforradalom reakciósai ellen propagandált, majd kiszolgálta Kádárt és némileg érdeme, hogy az ország békésen vészelte át a Módszeváltást.
Szili ehhez viszonyítva kispályás, óriás-hangya. Érezve pártja bukását nyíltan szembefordult vele, majd most kapóra jött a Fidesznek mist valamiféle baloldali legitimitást adva az új alkotmány alaptörvény romhalmaznak. Ebben is a kábítás van, a baloldali hezitálók megnyugtatása. De ne felejtsük el az új alaptörvényt a Fideszen kívül semelyik parlamenti párt nem szavazza meg, semmiféle szakmai konzultáció nem történt eddig. A népnek kiküldött kérdőívet had ne minősítsem, főleg hogy én nem kaptam belőle.
Majd pont Orbánék fogják figyelembe venni annak eredményét!? Miért kell mindennek bedőlni? Ennyire hülye a magyar?

KEDVES ORBÁN! HA KÍVÁNCSI VAGY A NÉP VÉLEMÉNYÉRE, AKKOR LEGYEN NÉPSZAVAZÁS!!!

Persze ahhoz gerinc kellene!

torró 2011.03.18. 21:51:17

Most persze Szili a fekete bárány mi? Miért nem lehet valakinek önálló elképzelése? Hihetetlen! Miért kérdőjeleződik meg Szili? Mert elege lett a hülyeségből? Bűn az ha valaki változtatni mer? Olyan ez mint amikor Németh Miklós rájuk vágta az ajtót 2002-n.Aki egy kicsit tájékozódik ,már ebből is leszűrhette a tanulságot az MSZP-t illetőn. Úgy mint amikor az SZDSZ-t otthagyták a normálisan gondolkodók.Szili függetlenként igenis nyújthat be tervezetet bármiről! Ő legalább csinál valamit. És ezzel most már Ő áruló. Nem támadni kellene,hanem biztatni. Vakemberek!

Molenaaar 2011.03.18. 21:59:26

"Kitérhetnénk arra, hogy mennyire felháborítóan antidemokratikus az a javaslat, mely nem a nép által választott képviselőket ültetne be a Parlament 90 felsőházi helyére."

Nem NEM AZ! Nem kellene ostobaságokat írnod.. felháborító. Szlovén alkotmány?? Hollandia? Egyesült Királyság? Küldjünk nekik gyorsan segélyt. Felháborítóan antidemokratikus országok.

Agyrém komolyan...

moncayo 2011.03.18. 22:07:00

Szili tipikus ingyenélő. Pontosabban másokon élősködő. Egész életében (sok más politikus társához hasonlóan)ezt csinálta. Se szakmája, se tudása, se fizikai ereje. Egy megöregedett nő, aki az utolsó erejéig kapaszkodik, hogy közpénzből bohóckodjon tovább. Volt ő már kommunista (MSZMP), szocialista (MSZP), most éppen a Fidesz seggét nyalja. Volt ateista, most istenhivő. Volt internacionalista, most mélymagyar.
Pont olyan szánalmas, mint a többi. Tán Gubcsi Lajoshoz kellene férjhez mennie.

Néha elgondolkodok, hogy az ilyenek tényleg azt hiszik, hogy "valakik", vagy vannak őszinte pillanataik, mikor a tükörbe nézve legszívesebben leköpnék magukat.

Grisa 2011.03.18. 22:07:32

Édes dolog látni ahogy a Fidesz és Szili összeborulnak, kb 6 évvel a híres köztársasági elnök választás után...

tcom 2011.03.18. 22:10:57

@torró:

Komolyan gondolod, hogy Szili javaslatait egyáltalán figyelembe veszik? Ezt ő is tudja, csak játssza a jó baloldali szerepet.
Maga az alkotmány módosítás, új alkotmány elkészítése is problémás. Sólyom szerű szakértők mondják, hogy a jelenlegi alkotmány jó, nincs szükség újra. És ez általános álláspont az alkotmány jogászok körében. Már csak ezért is mert 20 év alatt minden nem oda valót megváltoztattak. A régi alkotmány furcsa módon több alapjogot biztosít alanyi jogon, mint a régi. Az régi alkotmány világosan nyújtja a demokratikus alapjogokat az állampolgároknak.
A színház, vagy inkább a "hogyan fogjuk ki a szelet a jobbik vitorlájából" a vármegyerendszerrel, meg az ispánokkal gyomorforgató.

tcom 2011.03.18. 22:28:25

@Profifogadás:

Nekem inkább az orosz rulett jut a Fideszről és a seggnyaló Sziliről eszembe. =;-)

tcom 2011.03.18. 22:29:27

@Profifogadás:

És miért osztod meg velünk? Csak velünk?

nu pagagyí 2011.03.18. 22:46:39

Sziliről most már elmondhatjuk, hogy semmi köze sem a baloldalhoz, sem a liberális eszmékhez.
Alkotmánytervezete a második kamarával újabb végtelen időkre berendezkedő főméltóságokat, kegyelmes és tekintetes urakat még tekintélyesebb kegyosztó szervezeteket applikálna a nép nyakára.
Megtetszett neki a jobboldal buzgólkodása, hogy társadalom minden zugát kamarákkal, hatósággal, ellenőrző és engedélyező testületekkel fedje le, az egyéni kezdeményezések elfojtása végett.

tcom 2011.03.18. 22:58:54

@Profifogadás:

Utoljára 20 éve kaszinóztam. Hogyan tegyek 5 egységet az 1234 közé? =;-)

Alvarez 2011.03.18. 23:12:02

Teljesen érdektelen ez a nő, de ha nagy ellenségét, Fletót kihívná szkanderozni bal kézzel, azt megnézném...

Sapienti 2011.03.18. 23:18:25

@torró: tcom kérdése (ennyire hülye a magyar?) rólad szól

tcom 2011.03.18. 23:33:16

@Sapienti:

Építő jellegű hozzászólás!
Megérte a fáradtságot.

oszi1113 2011.03.18. 23:43:39

@Profifogadás: van valaki aki ezt beveszi? mert, ha ezt egy kocsmában benyomod oké, elhiszem, hogy találsz ott olyanokat, akik ezt elhiszik, de könyörgöm kedves barátom, ide olyan emberek járnak, itt olyanok szórakoznak, akiket te nem ismersz, és még csak hozzájuk hasonlót sem, kérlek alássan, itt olyan emberek vannak, akik gondolkodnak.
szilivel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy a jobboldal előkészít egy új baloldali pártot, aki a későbbiekben nagyon hálás lesz ezért a Fidesznek! az MSZP, ha Szilinek netán tán sikerül, mint mondottam feljebb, egy új baloldali pástot összehoznia, akkor egy-két cikluson belül megszűnik létezni. amit nem bánnék. túl mocskos lett a színjáték, túl sok a régi rendszert is kiszolgáló egyénekkel. az igazi rendszerváltás lassan megtörténik, de a struktúra megmarad, mink, mink meg szopunk ugyanúgy tovább, és a mocsok meg még jobban ellepi az egész társadalmat, de a hatalom és a vagyon szép hosszú időre ismét bebetonozva.

bozsy 2011.03.19. 00:55:28

Fú, te jó ég! Ez nagyon gyenge post lett.
Politikai opportunizmust keresni ebben a szövegben, hát még oké. Elítélni Szilit, mert köpönyegforgató, oké. De tessék már elolvasni azt az alkotmánytervezetet és ha nem értünk az alkotmányjoghoz, akkor legalább nem irkálunk hülyeségeket...
Nem kirekesztő és szakmailag klasszisokkal veri a Szájer-Orbán-féle narancsalkotmányt.

Molenaaar 2011.03.19. 01:37:27

@bozsy: mondjuk Szili szépen összemixeli az államformát és a kormányformát amikor azt írja, hogy Mo. államformája parlamentáris köztársaság. :)

Ez mondjuk egy alkjog 1-es. De gonosz voltam mert tényleg nem rossz a javaslata teljesen.

Molenaaar 2011.03.19. 01:37:28

@bozsy: mondjuk Szili szépen összemixeli az államformát és a kormányformát amikor azt írja, hogy Mo. államformája parlamentáris köztársaság. :)

Ez mondjuk egy alkjog 1-es. De gonosz voltam mert tényleg nem rossz a javaslata teljesen.

Nem vagyok fideszes 2011.03.19. 06:54:22

Katika inkább szépen térdeljen rá a Kedves Vezető cipőjére és fejezze ki tettekben is együttműködési szándékát.

republikon 2011.03.19. 07:25:48

Érdekes lehet azon is elgondolkodni, hogy Szili alkotmánya kinek a szavazataira számíthat:

Fidesz: nem, hiszen nekik lesz saját
MSZP: nem, hiszen épp őket hagyta el, tőlük ült ki függetlennek
LMP, Jobbik: nem valószínű, mivel egyikük elveivel, alkotmányos felfogásával sem találkozik a javaslat.

Alkotmányt kétharmaddal fogad el a törvényhozás - ehhez képest ez a verzió eddig egyetlen független képviselő, bizonyos Szili Katalin szavazatára esélyes.

republikon 2011.03.19. 07:30:53

@bozsy: Önnel ellentétben mi elolvastuk a tervezetet, értünk az alkotmányjoghoz, és lényegi kritikát is megfogalmaztunk.
Inkább az Ön hozzászólása lett "nagyon gyenge", mivel úgy rója fel nekünk az alkotmányjogi ismeretek hiányát, hogy közben egy teljesen laikus és szubjektív, közjogilag értelmezhetetlen, pongyola, kétjelzős leírással "elemezte" a Szili-alkotmányt. Az ugyanis nem egy közjogilag releváns szakmai álláspont, hogy "Nem kirekesztő és szakmailag klasszisokkal veri a Szájer-Orbán-féle narancsalkotmányt". Az egy alkotmányjoghoz kicsit sem konyító, a szöveget el nem olvasó ember tippje arról, hogy milyen alkotmányt írhatott Szili.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2011.03.19. 08:07:09

Kommentekben magázódni modoros-e?

Amúgy nekem semmi bajom az efféle színjátékkal, az ilyen őfelsége ellenzékét sokan szeretik eljátszani, általában persze kevés sikerrel. Egy újabb gumicsont, amin lehet rágódni.

ÖCSIBÁ 2011.03.19. 08:17:37

AMI AZ ÚJ ALKOTMÁNYT ILLETI,LEHETNE A NEVE ORBÁN TÖRVÉNYKÖNYV IS, HA VALÓBAN A ZEMBEREK PÁRTJÁN ÁLLNA AZ Ő JAVUKRA PRÓBÁLNA ORSZÁGOT VEZETNI, AKKOR KIMERNÉ ÍRNI A NÉPSZAVAZÁST. AMÍG ELLENZÉKBEN VOLTAK MINDEN BAROMSÁGRÓL NÉPSZAVAZÁST KEZDEMÉNYEZTEK, MOST A GONDOLATÁTÓL IS IRTÓZNAK. AMI PEDIG SZILI NAGYASSZONYT ILLETI, HÁT VAN NÉHÁNY KABÁTJA AMIT FORGATHAT

herut 2011.03.19. 08:17:44

Szili Katalin nagys'asszony a mindenki által ismert hiányosságait fel nem vállaló,állandó bizonyítási kényszerrel küzdő,levitézlett,már saját pátriájában sem nyerő egykori politikus .Sokkal inkább el tudnám képzelni egy közepesnél gyengébb általános iskola alsó tagozatos osztályfőnökének.Maximum.
Egyebekben Oszi1113-nak igaza van: Szili kizárólag taktikai okok miatt került oda.

csoko20 2011.03.19. 08:21:29

Annyi a régi kommancs az új nemzeti alkotmányunk körül, hogy ha Rákosi élne Viktor talán még őt is bevenné. Lehetne nádpr, vagy megyéspüspök is...

bájgúnár 2011.03.19. 09:10:28

Ez megint komcsi alkotmány lesz.Jól jelzi Szili védnőksége.Az egész fidesz telivan volt komcsikkal,ügynökökkel.Már most szarok az alkotmányukra!

jorda 2011.03.19. 09:39:50

Szili et.nő egész politikai pályafutása a" megélhetési politika"jegyében zajlott.

Jelenleg a végkifejletnél tartunk.

Egy gerinces ember élete során rendszeresen szembenéz magával a tükörben.Amikor olyat lát,ami számára elfogadhatatlan,akkor felhagy korábbi életével.

Látható,hogy az "önmagával való elszámolást"hiába is várnánk Szilitől,erre képtelen.

Soha egy markáns,eredeti gondolatot,ideológiát,politikai,gazdasági megoldást nem hallottunk tőle.
A langyos vízben való úszkálás mellett jó pozíciókban viszont mindig rendkívül jól keresett.Jól megélt !

A Köztársasági elnök választási cirkuszban a buta,makacs,önző "kitartás a végsőkig"magatartása volt az első szög az MSZP koporsójában.

Számára egyetlen tisztességes megoldás maradt az MSZP döntő veresége után.
Lemondva minden tisztségéről háttérbe vonulni,nyugdíjba menni.

Talán ezzel szépíthette volna az utókor számára dicstelen szerepét,politikai pályáját.

aszekelyek 2011.03.19. 11:07:45

@jorda: dicstelen szerepét???? Minden elfogadottsági lista , a zembereké, nem a pártársaié, az ő nevével kezdődött de k az első háromban mindig benne volt. Őt a pártja jelölte a közt. elnöki posztra.Amelyet a faképnél hagyott helyesen. A tesztkérdésre pedig az a válasz, így írta alá a választóknak küldött levelét, a Szociális Únió elnöke., volt , Az Országgyűlés volt elnöke, a Nemzeti Konzultációs Testület tagja. Szociális, tessék, megpróbálni értelmezni. Ez baloldali értékren szerinti politizálás. Ellentétben a lózungjaiban bár ilyemire hajazó, ám tevékenységében mélyen aszociális mszp-sekkel. Akik ma is azt azt hajtogatják, hogy a z aszociális reformjaik pedig minden idők legjobbjai voltak, amit az emberek, nem pedig a FIDESZ kihajítottak szépen a szemétdombra. jelenleg Szili Katalinról lehet elmondani, hogy baloldali értéket képvisel, hitelesen. A többiek obstruálnak és semmi mást nem tesznek.

aszekelyek 2011.03.19. 11:15:46

A poszthoz: semmi vicces nincs abban, hogyNeki is van alkotmány elképzelése, azt meg is mutatta, vitára bocsátja.Ez a demokrácia. Ő él a demokratikus jogával. Szinte biztos, hogy el is fogadnak belőle majd javaslatokat. Nekem is van tesztkérdésem. Az mszp kizárólagos és meg nem mutatott alkotmánytervezete nem pártalkotmány? Még csak nem is koalíciós. Várom a kedves választ e kérdésre. :D

gorcsev54 2011.03.19. 11:17:07

@torró: Ez a politikai prosti csak ne akarjon megvilágosodni! Világosodjon meg a bankszámlája, ha már olyan világost akar mindenki.

gorcsev54 2011.03.19. 11:21:05

@ÖCSIBÁ: Nem! "Ez Nemzeti Együttműködés!Csak a nemzet én meg mi vagyunk!"A többiek nemzeten kívüliek.-Nem magamra gondoltam,sajnos.

aszekelyek 2011.03.19. 11:26:16

@Fue: az ellenzéket ugye nem a kormány jelöli? Nekünk ilyen ellenzék jutott most. egy sarokban duzzogó, egy tárgyaló de nem megszavazó és egy konstruktívabb.Még jó, hogy mondogatja az mszp sok peominense, hogy a FIDESz ellenzékben mit meg nem tett, az ellen, amit ők erőszakoltak az országra. Így nem állítható egyszerre az is, hogy nem csináltak semmit, nem végeztek ellenzéki feladatokat erősen és ha a flto beszédről ki is vonultak, a lelegutolsó szoci kormány napon is benyújtották azt a javaslatot pld, hogy mégis tessék már beemelni a holocaust tagadásának büntetését elrendelő törvénybe a kommunizmus bűneinek tagadását büntetését is. :) Mindvégig, aktívan és demokratikusan részt vettek az országgyűlés munkájában. Csak első hazug és szemkilövető fletot bojkottálták, ha felszólalt.Navracsics frakcióvezető akkor is bent marad, a párt képviseletében. Egy ilyen alkalommal kérdezte meg tőle, az ELMŰ biznice idején fletonak, hogy " éhes még, miniszterelnök úr"? Pá, szép napot nektek!

aszekelyek 2011.03.19. 11:28:57

@gorcsev54: Lehet nem együttműködni. aki azt választja. A szocik és lmp ezt választják. Ez is deklarálva van. Minden magyar állampolgár eldönti szépen magának, hogy ő milyen hozzáállást tanusít a nemzeti együttműködés rendszeréhez. A kötelességet is figyelmen kívül hagyhatja. Mert ez egy szabad ország.

gorcsev54 2011.03.19. 11:48:45

@aszekelyek: Az a kérdés ,hogy mit nevezünk együttműködésnek és mivel működünk együtt.Én mint magyar állampolgár ,már 57 éve állandóan együttműködök,csak valahogy velem nem működik együtt egyik kormány sem.Köztük a jelenlegi sem.Ha csak az örökös szívatás nem nevezzük annak.(De ez az én problémám ) és nem magamra gondoltam.Az ,hogy a Mszp LMP ill. a Jobbik mit csinál az más kérdés, nem a pártokra gondoltam.De ha igaz akkor majd márc . 30 -án ott leszek és Vona Gáborhoz is talán sikerül egy két kérdést intéznem.

igényes 2011.03.19. 12:45:39

A Szili Katalin lehet előrukkol egy jó MP3 lejátszóval, bukik a fidesz is.

brumeszkosz 2011.03.19. 12:52:06

Remélem Szili tudja mi jár az áruloknak??
Különben már elegen nyalják Orbán seggét , ö már nem fér oda!!

bozsy 2011.03.19. 17:27:54

@republikon: Hát elég sekélyes akkor a kritikájuk. Ha nekem van időm (értsd fizetik), hogy írjak a témáról 3000 leütést, akkor szakmailag elemezzem/hozzászóljak a témához, akkor eléggé kevésnek érezném, hogy addig jutottam el a szövegben, hogy kétkamarás. Ezt nem nevezném többnek, mint egy jó nagy adag sárgombócnak, amit elhajítanak az internetet. Ez nem színvonal egy közpolitikai intézettől.

jenőke 2011.03.19. 18:39:24

@torró:
Őszinte döbbenettel kérdezem kinek is van önálló véleménye? Csak nem ....Neki?

jenőke 2011.03.19. 18:45:22

@bozsy:
Gyenge, vagy sem, szerintem meg kellett írni valakinek. Én köszönöm a vállalkozónak, hogy megírta... és nem is rossz.

jenőke 2011.03.19. 18:52:36

@aszekelyek:
Nem csak neked írom! Nem úgy alkotmányozunk, mint Matyó Ágnes (a költő Ilián férje), vagy a Fidesz: Itt az alkotmány oszt jó napot. Ezt kell elfogadni.
Konszenzus kell a vitaanyag elkészítése során is, hatástanulmány, több jogágág véleményének beépítése, sőt társadalomtudományi eredmények hasznosítása.
Ahogy egy tanú nem tanú, úgy egy fecske sem alkotmány.

Emiksz 2011.03.26. 13:10:15

"Kövér csapatkapitány odamondogat nekik, hogy korábban is csak lesgóllal és doppingolással nyertek tornát. Ez persze nem vonatkozik a kezdőrúgást végző Szilire, akit továbbra is ismeretlen szerződéssel igazoltak."

emiksz.blog.hu/2011/03/25/24_null_null
süti beállítások módosítása