2011
jan.
20.

Salamon László szerint azért van szükség az abortusszal kapcsolatos szabályok szigorítására, hogy ne lehessen "szemölcsként" tekinteni a magzatokra.

A politikus szerint nem jelentene teljes abortusztilalmat, ha az új alkotmányba bekerülne az emberi élet fogantatással kezdődő védelme - mondta a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának elnöke csütörtökön, az Erkölcs és politika az alkotmányozásban elnevezésű konferencián. A kereszténydemokrata politikus szerint azonban "kétségtelen, hogy (...) a magzati élet feletti döntés a továbbiakban megszűnne puszta önrendelkezési kérdés lenni."

Nem tudom, észrevettétek már, de ezek mindig a máséval verik. Boross Péter gyermektelenségi adója, Orbán munkanélkülieket szorongató tervei, de főleg ez az abortuszügyi nekibuzdulás, ez jelzi a legjobban a szándékot, hogy mintegy a kerítés fölött bekiabálva szeretnék megmondani a tutit.

Ők azok, akik még egy 13 éves kislányt is szülésre kényszerítettek volna.

 

 

 

Ha nem "puszta önrendelkezés" az abortusz, akkor nyilvánvalóan mások "rendelkezése" alá akaráják vonni. Ki dönt majd a nő helyett? És nem, soha nem mondta senki, hogy a magzat csupán egy szemölcs, de tegyük fel a kérdést: ha valaki így tekintene saját, születendő gyermekére, az vajon jó édesanya lesz, arra rá akarjuk bízni egy gyerek felnevelését?

Mondok egy erőset: ha az abortuszt választók szemölcsként tekintenek a magzatra, akkor Salamon László és Boross Péter pedig amolyan tenyészállatként a magyar nőkre. Utóbbitól tudjuk azt is, hogy szerinte a nők csak a szülőszobában pótolhatatlanok...

Ne tévedjünk: ez nem egy praktikus, nem egy sürgős orvoslást érdemlő, nem egy szorító kérdés, ugyanis Magyarországon 2000 óta nagyjából 30 százalékkal csökkent a terhességmeszakítások száma: míg 2000-ben 60 ezer, 2009-ben 43 181 abortuszt végeztek el a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Igen, fájdalom minden ilyen beavatkozás, teher a nőnek, aki a döntést hozza és elszenvedi, és kára a társadalomnak, mert nem gyarapodik. De miféle embertelen, csupán középkori szimbolumokban gondolkodó politika az, ami ezt nem kezelni, nem a tíz év óta csökkenő, tehát kedvező tendenciát erősíteni, hanem erővel, ostobán tiltani akar?

Nincs mivel mosakodni, nincs mit magyarázni, fölösleges "szemölcsözni": hiába nyilatkozik úgy Soltész Miklós szociális államtitkár, hogy csupán szimbolikus lépés lenne, ha az új Alkotmányba bekerülne a magzatok védelme, mivel a terhesség megszakítást akár külföldön is el lehet végeztetni. Ha az Alkotmány tiltja, akkor tilos - a külföldre utazó "abortuszturisták" képe pedig az egyik legszomorúbb, legijesztőbb vízió, amit ez a kormány az elmúlt hónapokban mutatott.

A KDNP-s oktatáspolitikát az utolsó utáni pillanatban sikerült lerángatni a 19. századba tartó vonatról - itt az újabb feladat, a nők önrendelkezési jogának ügyében. Nem lesz egyszerű. Semjén Zsolt 2005-ben még úgy nyilatkozott: "Ha magzati korukban lévő honfitársaink elpusztíthatók, akkor ilyen alapon kilőhetők akár a nagymamák is."

És ma ő a miniszterelnök helyettese.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr452600191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azért is alkotmányoznak 2011.01.22. 00:06:56

Forradalom van. Kétharmados, fülke- és ellenforradalom. Már csak az Alkotmány – kétharmados többséggel szemben gyönge – korlátai gátolják a tobzódó többség kiteljesülését.A társadalompolitikai tendenciák egyértelműek. És katasztrofálisak. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2011.01.20. 16:55:05

Egyetertek. Talan, ha
a) lenne iskolai felvilagositas rendesen
b) emberi aron kaphato lenne a fogamzasgatlo szer
akkor nem igy akarna megoldani az ember a nem kivant terhesseget.
En ugyan ferfi vagyok, tehat nem kell dontenem, hogy megtartsam vagy ne, de el tudom kepzelni, hogy az abortuszra meno nok nem ugy mennek oda, hoyg "kis hetvegi luxusudules, jajdejo". Mar csak azert, mert baratnomnek 20 eve volt egy abortusza es azota is neha emlegeti, hoyg mar huszeves lenne a fia (igaz, azota van egy masfel eves lanyunk :). Viszont akkoriban ('90-es evek eleje) teljesen tisztaban volt vele, hoyg keptelen felnevelni. Havonta munkahelyvaltas, felevente masik alberlet, szoval szamara sem volt egy letbiztonsag.

Csodalatos, hogy most _erovel_ akarjak megoldani a KDNP-sek. Hiaba, ha lenne a teszt, hogy "helyezze el ezeket a koroket es negyzeteket a falba vajt kor es negyzet alaku lyukakba", akkor kiderulne, hoyg a KDNP 5%-a okos, 95%-a nagyon eros.

akdiana (törölt) 2011.01.20. 19:26:05

Egyetértek. Maximálisan felháborít, ha "tenéyszállatnak" fogják nézni a nőket.

"Keresztény fundamentalizmus" felé tartunk (mások korábban már megmondták).

Tény, visszafelé haladunk.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.01.21. 08:47:56

Én is egyetértek!

Arról nem is beszélve, hogy az abortuszturizmus mellett ismét megjelennének az illegális abortuszt végzők, és az angyalcsináló kontárok. És vajon hányan próbálnák meg házilag - biciklipumpával, kötőtűvel, gyógyszerrel, vegyszerrel - elhajtani a nemkívánatos magzatukat. És vajon milyen gyakorisággal fogunk olyat olvasni, hogy megszülte és belefojtotta a WC-be, bedobta a kályhába, elásta, otthagyta, stb?

Az iskolai felvilágosítás mellett kurva fontos lenne, ha végre a kedves szülők is levetkőznék az álszentséget - ja, az manapság nem nagyon fog menni -, és már idejekorán őszintén beszélnének a gyerekkel arról, hogy mi, merre, hány méter. Esetleg mielőtt a fiúk-lányuk bulizni megy, a kezükbe nyomhatnak egy csomag óvszert is. Csak a biztonság kedvéért. (De jó, belátom, idealista vagyok...)

AnnaKarenina 2011.01.22. 11:24:26

Hozzátenném még, hogy az abortusz liberális kezelése során sem volt képes arra a magyar állam és a magyar orvostársadalom, hogy Mo.-on bevezessék a gyógyszeres abortuszt, ami sokkal kevesebb kockázattal jár az abortuszon áteső nő egészségére és későbbi teherbe esésére. Tehát már ebben is volt büntető jelleg és elriasztás.
A nők többsége nem jókedvében dönt az abortusz mellett, hanem alapos oka van rá. Annak felelősségét persze már nem gondolja tovább senki illetékes, hogy milyen lehet egy nem kívánt gyermek sorsa később.
Más, jogi problémákat is érzek itt:
- a magzat az anya nélkül nem létezik, hogy lehetne önálló jogállása,
- mi lesz pl. a helyzet a mesterséges megtermékenyítések során létrejövő fölös számú embriókkal (vagy az összes embrió beültetésére fogják kötelezni az anyákat).

dr. pretender 2011.01.23. 11:09:51

Ma is van olyan nőgyógyász orvos, aki "feketén" (nem tudom, mi a jó kifejezés) végez abortuszt nagyon fiatal lányokon, a szülők értesítése nélkül...
süti beállítások módosítása