2012
feb.
6.

Nem tartja elképzelhetőnek Horn Gábor, hogy a Demokratikus Koalíció a 2014-es választásokig képes lenne elnyerni a liberális szavazók szimpátiáját – erről az ATV Start című műsorában beszélt a volt SZDSZ-es politikus.

Horn szerint ugyanis Gyurcsányék próbálkozása hiteltelen, hiszen éppen a volt miniszterelnöknek van a legnagyobb felelőssége abban, hogy a Fidesznek most kétharmados többsége van az országgyűlésben. Hozzátette ugyanakkor, hogy ebben mindannyian felelősek, így az SZDSZ is. Horn úgy véli, a 2002 és 2010 közötti időszak egyik legnagyobb tanulsága, hogy nem lehet abszolutista eszközökkel, az érintettek megkérdezése nélkül reformokat bevezetni, olyat ugyanis csak diktatúrában szokás, márpedig szerencsére 2002 és 2010 között még nem volt diktatúra.

hornatv.jpg

Horn tehát biztosan nem csatlakozik a DK-ba belépő volt SZDSZ-esekhez, már csak azért sem, mert szerinte egy pártnak tiszta elvi alapokra van szüksége, Gyurcsányék esetében azonban ezek nincsenek meg. Márpedig Hornnak meggyőződése, hogy konzervatívokkal, baloldaliakkal és liberálisokkal közösen nem lehet pártot alapítani. És egyébként sem hajlandó egy pártban politizálni azzal a Debreceni Józseffel, aki még MDFS-ként durván és közönséges módon támadta a liberális Göncz Árpádot, és annak a Szűcs Erikának sem szívesen lenne párttársa, aki még szociális miniszterként egyetértett a „kellően rasszista kijelentéseket” hangoztató miskolci rendőrkapitánnyal. Mindenkinek el kell tehát döntenie, hogy milyen ideológiához kötődik – tette hozzá Horn, aki szerint ilyenkor, amikor a liberalizmusnak nincs pártja, egy tisztes liberális két dolgot tehet: új, kapitalista-liberális párt alapításába kezd (amire egyébként lenne igény), vagy egyszerűen nem vesz részt a politikai közéletben, de mint mondta, nem kell minden áron valamelyik párthoz csatlakoozni. Az új liberális pártot pedig már Horn szerint nem nekik (mármint az egykori SZDSZ-eseknek) kell létrehozniuk.

A beszélgetés felvétele megtekinthető az ATV honlapján

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr874073127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spreadingOV 2012.02.07. 08:53:26

Cel: ez a link legyen a legelso ha valaki beirja a googleba, hogy "viktor orban":

spreadingviktororban.weebly.com/

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.02.07. 09:53:27

Szerencsére Horn Gábor a hitelesség mintaképe.

TitokJolán 2012.02.07. 11:13:20

Amióta két suhanc elkalapálta a Városligetben azóta sokkal kisebb az arca.
süti beállítások módosítása