2011
máj.
31.

A tavalyi önkormányzati választás során a Fidesz besöpörte a húsz éve vágyott koronaékszert: Tarlós István személyében fideszes vezetője lett a fővárosnak. Budapest meghódítása második nekifutásra, a főellenfél Demszky visszavonulásával és a Gyurcsány-kormányok mélyrepülése okozta budapesti átrendeződéssel sikerülhetett. A nagy hatalomátvétel után azonban mintha megdőlni látszanának két évtizedes, axiómának hitt közkeletű állítások...

Kapcsolódó hivatkozások:

 

Húsz év mantrái kezdenek falssá válni. Lehet, hogy mégsem Demszky tehetett mindenről, jegyezzük meg halkan. Lehet, hogy a kormánnyal ellenkező főpolgármester nagyon-nagyon ellenszenvesnek beállított figurája mégis valamiféle fővárosi érdekvédelemről, sőt, ezt már csak apró betűvel írjuk le, önkormányzásról szól igazából?

Mert, ugye, most a Nemzeti Ügyek Kormánya önkebeléből rakott vezetőt Budapest élére - a demokratikus Magyarország történelmében még sose volt olyan, hogy a főpolgármester egy homogén kétharmados pártszövetség (itt most nagyvonalúan pártként értelmeztük a Fidesz mellett a KDNP-t is) színeiben igazgatta volna a fővárost. Hatalmas lehetőség jelent, mikor összeér, unisonoban nyomja a kormányzati hatalom, kétharmadnyi Parlament, főpolgármester és közgyűlési többség. Elméletileg senki és semmi nem állna Tarlós István útjában, hogy csodát tegyen, hogy meghaladja a gyűlölt és borzalmas Demszky Gábor örökségét.

 

Ehhez képest bántóan impotens történet az átnevezések ügye. A Jobbik kampányígéretét megvalósítva átnevezték a Moszkva teret, és immár Széchenyinek kell hívni a Roosevelt teret. A volt amerikai elnök nevét 65 évig viselő tér átnevezése miatt Roosevelt unokája neheztelő levelet írt Tarlósnak, aki közölte: az átnevezést  Pálinkás József, az MTA elnöke kérte. Tehát a főpolgármester előbb egy szélsőjobboldali párt fővárosi frakciójának javaslatát hajtotta végre, majd egy másik döntés kapcsán az MTA elnökére delegálta a felelősséget.

Szinte mellékes körülmény, ugye, hogy ugyanakkor Budapest főpolgármesterét nem Staudt Gábornak, és nem is Pálinkás Józsefnek hívják. Mégis, a fővárosi közterületek elnevezése kapcsán a jelek szerint e két embernek van döntő szava,.

De akkor Tarlós István minek van?

 

 

 

De a korábban sokat bírált közlekedés-fejlesztés kapcsán is egy olyan forgatókönyv látszik kibontakozni, ahol a II. kerület polgármestere, az önkormányzati bizottság elnöki posztjával "kifizetni" tervezett, majd kisajátítással is fenyegetett Láng Zsolt mégis egymaga képes megakadályozni a fonódó villamos tervét. Miközben minden érintett kerület, minden döntéshozói fórum a Fidesz kezében van, és még pénz is lenne a megvalósításra, a fideszes főpolgármester mégis csúfos meghátrálásra kényszerült. A most elfogadott koncepció ugyanis arról szól, hogy 2012-ben elindulhat a kerület érdekét szolgáló, Láng által sem vitatott beruházás, és aztán majd meglátjuk. A másik, fővárosi léptékben fontos elem, a tulajdonképpeni "fonódás" épp most megy a levesbe.

De akkor Tarlós István minek van?

 

 

Sőt, minek van akkor, ha csak véleménye lehet a Zöld Pardon bezárásáról? A fideszes kultúrharc legbüntetőbb öntökönszúrása kapcsán a főváros első embere annyit tud mondani, hogy neki ez nem tetszik. Miközben húsz évig evidens volt az, hogy Demszky tehet minden egyes kátyúról, "hozzá tartozik" a Sziget Fesztivál hangereje (a truccoló kerületi polgármester szerepében az akkor még óbudai Tarlós), és egyáltalán, minden ügyben ő mondja ki a végső szót, most egy új profilt szokunk. Azt a főpolgármestert, aki külső szemlélő csupán, ablakon bekukkantó járókelő, aki "fenntartja", hogy nem ért egyet a XI. kerületi képviselők döntésével, amely a népszerű szórakozóhely felszántott és sóval bevetett, hűlt helyére országzászlót és alkotmánysimogatót tervez.

Nem tetszik neki, értjük, de mit tesz ellene? Tesz valamit egyáltalán? Vagy ha nem, akkor minek van?

 

Ebben a relációban kényelmes bónuszpálya volt a tizenhat évig tartó kerületi polgármesterség, és az akkori Tarlós még hitte és vallotta, hogy mindenről a főpolgármester tehet, mindenért ő a felelős. Most meg itt áll Tarlós élete lehetősége előtt, és összecsapnak a feje fölött a hullámok. Térátnevezések helyette-fölötte (oké, lehet, hogy Elvis Presley kitáblázása saját ötlet volt), sosem látott metrókáosz régi és új kocsikkal, Vidámpark helyett vándorvurstli... mindezt úgy, hogy sosem látott módon szaporodnak Tarlós helyettesei, most épp az ötödiket választották meg Hutiray Gyula személyében. 

Lehet, hogy az a gonosz, alkalmatlan Demszky mindenféle elfogadhatatlan várospolitikai érdekre hivatkozva kiállna a Corvinus egyetem megmaradása mellett? Lehet, hogy ő nem csak a fejét ingatná a Zöld Pardon bezárása miatt - ahogy annak idején a Szigetet is megvédte Tarlóstól? Lehet, hogy ez a folyton-folyvást hepciáskodó Demszky szembeszállna a fővárosi iskolákat bezáró fideszes képviselőkkel? Lehet, hogy az előző főpolgármester nem nézte volna kukán, hogy megszűnik a Tűzraktér?

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr792943773

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bartus László: Diktatúra egyenes adásban 2011.05.31. 19:29:40

Az orbáni diktatúra rendkívül erős lábakon áll. A korrupció lábain....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Wolf 2011.05.31. 12:12:09

Azért persze lehet fikázni Erős Pistát :) De az induló felállásból ő volt a legalkalmasabb... Jávorra vagy Staudtra még egy kis falut se bíznék... Horváth meg totál hiteletelné vált az ingyen bkv-s ostobasága óta. Még ha nem is a legszímpatikusabb de legalkalmasabb mindenképp ő volt. És azért ne felejtsük hogy az SZDSZ még jelöltet se indított.

Viszont ez a sok átnevezés tényleg szánalom.

(És akkor még meg se jegyeztem, hogy a hétvégén az SZDSZ-SZEMA páros nagyon csúnyán kikapott zuglóban.)

Waldi! 2011.05.31. 14:04:38

Tarlos "szebb jovot" Istvan tuljdonkeppen csodbiztos vagy fopolgarmester?
A Koztarsasag terrel mi baj volt?
A korhazakat is legszivesebben lepasszolna az allamnak. Ezert erdemes volt megvalasztani.

eszter.. 2011.05.31. 14:07:11

Jó írás, köszi :)
Én részemről kérem most már a 4-es metrót és nem megyek majd az "alkotmánysimogatóba" ZP helyett!

Anti Anyag (törölt) 2011.05.31. 14:08:31

Nem sok izlése van az Indexnek, legalább az igényesebb blogok közül válogatna.

Ez mi? Nekem meg az nem tetszik, hogy a közlekedési lámpa színe piros helyett miért nem fehér? Megspórolhatnák a festéket.

SP (a bátor) 2011.05.31. 14:24:54

"A Republikon Intézet egy pártpolitikailag független, liberális szellemi műhely, amely a közéleti kérdések elemzésével, véleményezésével és javaslatok megfogalmazásával foglalkozik. Célja a liberális szemlélet, szellemiség és megközelítés minél hatékonyabb közéleti megjelenésének és megvalósulásának elősegítése."

ZP, Tűzraktár, Sziget...
Hát igen... Demszky gyere vissza!!!
Ja, a fonódó villamos szakmailag is erősen vitatható dolog, de ez nem ide tartozik.

atila68 (törölt) 2011.05.31. 14:25:35

Tarlós már bizonyított.
Aki fikázza óbudai tevékenységét,
az vagy startból ellenszenvvel viseltetik,
vagy soha nem lakott ott.

Demszkyt senki nem tette ellenszenvessé, nem volt rá szükség.
Például ahogy Gy.Ferenc gyanúsított is szívlapáttal ássa az MSZP és önmaga sírját.

csárli hárper 2011.05.31. 14:33:56

@atila68: a tarlós bizonyított óbudán?
na te sem ezen a környéken élsz...

@Waldi!: a Köztársaság térrel az volt a bajuk hogy attól féltek valaki még elé írja hogy "banán":)

egy maréknyi dollár 2011.05.31. 14:34:20

Nem tetszik Tarlósnak a Zöld Pardon bezárása?Budapest zászlaja sem tetszik neki.
A cicáért megkapja az első jópontot tőlem.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.05.31. 14:37:45

A kedves cikkíró azért szépen öngólt lő azzal, hogy T. István mennyire töketlen annak ellenére, hogy a kormány és az összes kerület is az ő oldalán áll. Talán tessék visszaemlékezni, hogy D. Gábor korszakának 60%-ában a neki kedvező párt(ok) uralták a közéletet, mégis rohadt a főváros, és csak időkereket kaptunk meg négyesmetró fúrását...

a-kis-herceg 2011.05.31. 14:48:52

qva jooo film.... ha láttam volna biztosan rászavazok.... mekkora...

hogy szégyellhetik magukat...

biztos volt 90-ben demszkinek is hason ló filmje:)))))

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.31. 14:48:55

Mégis mit vártál? Komolyan azt hitted, hogy Demszky tehet még a járdákon itt-ott fellelhető kutyaszarról is?

@no-night: ja. Most meg csak ennek a faszkalapnak az átnevezési mániája miatt bukott _csak a BKV_ több, mint húszmillió forintot. Ez a jó a magadfajta seggfejekben. Még most is a tarlósi segget nyalod, amikor már te is láthatnád, mekkora patkány a drága.

lüke 2011.05.31. 14:53:01

okosok
a Rolling Stones gyüjteményet bövíteni:
I can t get no satisfaction

Battlestar Galactica 2011.05.31. 14:53:41

Tar(há)lós István, ugyanazt folytatja amit elődje. A Főváros cégei a korrupció melegágyai, a kátyúk kitörik a kerekeinket. Jó alkalom egy ilyen blog, hogy a szemlélődők összegyűjtsék, hogy milyen GYÖKERES változások történtek a fél év regnálás alatt. És ne felejtsük el, a 2/3-os kormánytöbbség ott van a mi Pistánk háta mögött!
Kérem a posztolókat, hogy írják le, hogy mit tettek értünk budapestiekért!

penelope garcia 2011.05.31. 14:54:56

"mégsem Demszky tehetett mindenről"
Jó reggelt!

a-kis-herceg 2011.05.31. 14:56:25

átnevezték az utcákat, a köztereket!!!

minden kátyúnak legyen neve! meg a kutyasz@rnak is!

margithíd
red bull air race
alstom kocsik
metro
baross tér nem soká kész... ;)
(ha nem lenne akkor meg átnevezik)
kivonták a metrokocsikat... így azok nem gyulladnak be/ki
...

a-kis-herceg 2011.05.31. 14:57:18

ja és díszbolgárokat neveztek ki... jósokat

Roy 2011.05.31. 14:57:51

@atila68: Mi a f@aszt bizonyított Tarlós. Ugyanolyan látszatintézkedéseket hozott mint a kormány.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.05.31. 14:59:57

Demszky is báb volt, Tarlós is az. Budapest saját adóit mindig lenyúlta a mindenkori kormány (főleg I. Orbáné), és a kerületek is önálló kiskirályságok voltak.
Orbán hosszú ideje keresett már olyan embert, akitől nem félt, hogy egy esetleges sikeres budapesti főpolgármesterkedés révén leszorítja őt a Fidesz trónjáról. Most talált...
:)

Akvyr 2011.05.31. 15:00:23

Egyszerűen meglátom ezt a csávót, és nem tudok másra asszociálni, minthogy ha neki sikerül megoldani, akkor a hasonló fejszerkezetű bulldogok miért nyáladzanak?

Waldi! 2011.05.31. 15:05:30

@no-night:

1990:
Parlament: MDF-FKGP-KDNP
Budapest: SZDSZ-Fidesz
Keruletek: SZDSZ
1994:
Parlament: MSZP-SZDSZ
Budapest: MSZP-SZDSZ
Keruletek: MSZP-SZDSZ
1998:
Parlament: FIDESZ-FKGP-MDF
Budapest: MSZP-SZDSZ
Keruletek: MSZP-SZDSZ
2002:
Parlament: MSZP-SZDSZ
Budapest: MSZP-SZDSZ
Keruletek: MSZP-SZDSZ
2006:
Parlament: MSZP-SZDSZ
Budapest: MSZP-SZDSZ
Keruletek: FIDESZ

Az a 60 % jo ha 40 %, amikor a keruletek es parlament is balliberalis volt, es csak 20 %, amikor 2/3-ad volt a parlamentben.
Persze Demszky partja soha sem volt egyedul tobbsegben a kozgyuleseben, ellentetben Orban babpartjaval.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.31. 15:08:27

@atila68: Óbudai vagyok 25 éve, momentán semmi sem jut eszembe Tarlós munkásságán kívül mint az "akadályozzuk meg a buzisátort s Szigeten" és a "választások előtt osszunk krumplit a nyugdíjasoknak".

OrrSir 2011.05.31. 15:15:13

Milyen szeb jövőt?
Volt szadeszes a csávó.

magyar ember teli szájjal 2011.05.31. 15:18:16

Demszkájnál Tarlós akkor is jobb ha vért pisálsz. Úgyhogy kár a gőzért.

kvasztics47 2011.05.31. 15:23:36

Haverok!
Emlékezzünk má, hogy a Vitézektől, reggel-délben és este is csak a kátyú folyt a csapból is. Szidtak, ócsároltak mindent amit Demszki csinált!
Most, már senkit nem zavar a kátyú, a leállított metró kocsik, az alló 4-es metró, a kigyúladt Margit híd, a BKV teljes káosza.
Most, már minden jó!
Haverok!

hörgőszelep (törölt) 2011.05.31. 15:25:13

Várjatok még! Majd ha meglesz az üzemi hőmérséklet és a megfelelő fordulatszám, majd akkor...!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.05.31. 15:26:02

@al kotmány aláiro álamfö: el vagy tévedve faszikám, nem vagyok T.I. híve, de még figyuszos sem. Nekem egyáltalán nem szimpatikus ez a cirkusz, ami folyik, csak egy kicsit furcsa, hogy máris párhuzamot vonnak egyesek a 20 éves D.G-féle rohasztás és egy alig egy éves töketlenkedés között.

Nekem sem tetszik az, hogy csak pattogás és mellverés van (pl. utcaátnevezés, díszpolgárok), illetve hogy kapkodnak ide-oda az elődjük által lerohasztott tömegközlekedés gatyába rázásával ("béreljünk Prágából meg Oroszországból metrót", "adják magáncégek a buszokat") - de könyörgök, ne egy év elcseszett munkáját állítsák szembe hússzal szemben. Amit ebben a két évtizedben eltoltak, azt nem tudná egy értelmes, független szakértőkből álló városvezetés se megoldani, aki nem nemzeti együttműködést akar, hanem egy élhető várost. De azt hiszem, hogy 1. ez a cikk még korai károgás volt - legkorábban 2014-ben lehet majd mondani, hogy "na ugye" - 2. olyan szar városvezetést soha többé nem kaphatunk (se bal- se jobboldalt), hogy D.G-t bárki is visszasírja.

ehja 2011.05.31. 15:38:11

@no-night: De Budapesten nem 8 éve hanem 20 éve készülnek, hogy hatalmora kerüljenek. Aztán amikor végre sikerül akkor meg az látszik, hogy a 20 évet éppen úgy tökvakarászással töltötték ahogy Demszky. Vagyis "egy év elcseszett munkáját állítsák szembe hússzal szemben" úgy hülyeség ahogy van. 20 év elcseszését állítjuk szembe 20 év semmittevésével és egy év bénázásával.

ca2 2011.05.31. 15:38:21

Már mégis mire gondoltatok? Hogy 20 év liberális trágyáját fél év alatt kilapátolja és Közép-Európa trágyadombjából fél év alatt Budapest gyönyörű virágoskertté válik?

ZBR 2011.05.31. 15:38:38

@Frady Endre: Végre valaki, aki tudja, hogy mi a helyzet valójában. Köszönöm.

@G. Wolf:
Igazad van neked is abban, hogy elég szomorú, hogy nem volt értelmes ellenzéki jelölt. Azért gyorsan azt is tegyük hozzá, hogy ha lett volna, az orbanizmusban az ellenzéki főpolgármester vért is hugyozhat, fentről, meg a Fideszes kerületektől aláfűtenek. Így járt Demszky is. Mindezt tudva sem szavaztam rá, de ingyenbékávé csabikára sem.

@csizsikpizsik:
Rémisztően hasonlít az én kerületem Tónikájára, aki szociális bótozik, virágot oszt meg ilyenek. Miután azonban sokkal izgágább, meg van a Csipak nevű pénzes haverja így olyan menő dolgokra is futja nálunk, mint gördeszkapark.

@a-kis-herceg:
Tudod mire emlékeztet ez a kisfilm engem? A Szomszédok epizódjainak a végén az okosságokra...

@Anti Anyag: ennél a közlekedési lámpásnál egy kicsit több érvelés volt a posztban.

ZBR 2011.05.31. 15:39:50

@ZBR:
G.Wolf-nak: " mégsem szavaztam rá" alatt Tarló pappert kell érteni természetesen, nem Demszkyt.

G. Wolf 2011.05.31. 15:47:33

@ZBR: :) értem és megértem.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.05.31. 15:49:22

A kedves fidesznyikek most el vannak tünve,helyettük mondom:a Demszkáj annyit lopott,hogy szegény Tarhálósnak már nem maradt.
Na mindegy,mártzius 15-re lehet készíteni a (nemzeti színüre festett) tojásokat.
Addig meg néhány metró szerelvény leég,benne emberekkel.
Persze azért is Demszkáj lesz a hibás,elvégre ő küldte vissza az új metrókat,mert csak egykőrös fékrendszerük van.Nem úgy mint a 40 éves szovjet szerelvényeknek amik abszolút biztonságosak.
Az adófizetők meg majd fizetik a büntetést amit a bíróság megítél szerződés szegésért.
Mint például a bős-nagymarosi balhé miatt.
Ott is megmutattuk milyen fasza gyerekek vagyunk!
Áramunk sincs és még törlesztjük a milliárdokat,igy mulat egy magyar úr!
Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!

lütty 2011.05.31. 15:49:55

azt hiszem a tarlós azért sejpít, mert túl sokat szopta az orbán faszát és belevásott a foga.
büdös kis buzik!

regress 2011.05.31. 16:01:52

@lütty: már előjegyezte viktor a fogorvosánál

porrongy69 · http://www.lesznyugdij.hu/ 2011.05.31. 16:02:48

tarlósnak lehet az a feladata, hogy a fővárosból élhető pest legyen? mert ha ez, akkor nagyon sok embert haza kell zavarni budapestről, mert túlnőtt a város saját magán...

Krutzifix 2011.05.31. 16:36:17

@no-night: Rezső! Hát nem érted? Miért kell uo. hülyének lenni, mint az előző kurzus? Szerinted ezt ígérték a narancsosok? Vagy csak annyi történt, hogy az "igaziak" - Orbánnal az élen -, rájöttek, hogy elszúrták, mert odaadták Tarlósnak a főpolgármesteri széket! És megindult az intézményes lejáratás. (Nem a cikkre gondolok, hanem arra a - valóban - mérhetetlen támogatásra, amit Tarlós kap a Kormánytól...mert a zéró - és az olyan zérók, mint pl. Vitézy "buszsávfestő" Dávid, valóban mérhetetlen... Én nem szeretem Tarlóst, de lassan már sajnálom.

n0ri60 2011.05.31. 16:48:09

"Demszky lerohasztotta Budapestet" ugyanolyan fideszes kommunikációs patron, mint a "nyolc év elkúrás". Nem igaz, és hogy mennyire nem, az most látszik. Orbán a parlamentben, Tarlós a fővárosban csak ront a helyzeten.

choochoo 2011.05.31. 17:31:14

azért az alkotmánysimogató kopirájtja a hírcsárdáé nem?na mindegy.

pharmacyli 2011.05.31. 17:58:38

Remélem, hogy a szerző, aki ezt a förtelmes írást elkövette, legalább látott egy füstölő földalatti (metro) kocsit. Nagyon ízléstelen húsz esztendő Demszky uralom után szerecsenmosdatást elkövetni, amikor itt állunk a 4-es földalatti (metro) torzójával, az Alstrom-perrel, a kiöregedett villamos és busz parkkal, a rázó trolibuszokkal.
Vélhetően volt és lehet olyan momentumokat felfedezni, melyben Demszky Gábornak igaza lehetett. Vak kakas is talál szemet, de... De ahogy az utóbbi esztendők Magyarország nagy romlását hozták, a 20 esztendős Demszky uralom pedig a város nagy lepusztulását.
Lehet, Orbánozni, Gyurcsányozni, mindent lehet. Ha az orosz államadósság terhére elkészítették volna a 4-es földalattit (metrot) akkor már rég utazhatnánk a Kelenföld, II. János-Pál pápa tér, Keleti pu utvonalon, esetleg arról folyna a vita, Rákoskeresztúrra, vagy Zuglóba hosszabbítsák meg.
Na ez a Demszky uralom mérlege....

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.05.31. 17:59:49

Óbudán Bush Balázs van Tartlós óta, nem mintha azóta volna fejlődés, de legalább többet szerepel az újságban a Balázs.

_tx_ 2011.05.31. 18:00:25

Nem vagy túl jól értesült, kedves posztoló.

Tarlós nap mint nap a fideszes testülettel csatázik, hiszen mindenki tartja a markát és minden támogató igen – még párton belül is – egy-egy ígéretbe kerül.

Nekem pl. az Orbán kormánytól erős hányingerem van, de Tarlóst nem sorolnám a Fidesz-csinovnyikok közé és azt gondolom, a jelenlegi igen rossz anyagi helyzetben pont egy ilyen emberre volt szükség.

Az sem véletlen – bár erről a veszélyesen egyoldalú blogod hallgat –, hogy épp az Atkári Jánost vette maga mellé, akit azért jobbosnak nehezen nevezhetnénk.

Összefoglalva: van egy veleményed, amelyet alátámasztandó kiszedsz egy-egy valóságrészletet, azokat kellően összemosod, összekevered és már kész is a vádirat. Nem gondolom, hogy Te jobbikos lennél, de ez a módszer kísértetiesen emlékeztet a (szélső-) jobbra.

Ja és egy utolsó gondolat Demszkyről, ha már úgy ajnározod: amióta depressziós lett, egyszerűen nem dolgozott és így teret engedett a veszélyesen gáz sleppnek (Hagyó-Mesterházy-...) Furi, hogy ezt sírod vissza.

ubetterwatchout 2011.05.31. 18:09:25

kerem, hogy valaki valaszoljon nekem. Oszintn rosszindulat nelkul kerdezem, hogy a moszkvater atnevezeset mivel tamasztottak ala? en azt hallottam, hogy civilek kertek. Hany civil? melyik szervezet? mikor kerte? Hogy kerte?

Erre volt mar barmilyen bizonyitas a T istvan reszerol?

errol semmit nem tudok, halas lennek, ha valaki felvilagositana

billy reed 2011.05.31. 18:14:23

@no-night: Nem azt írta, hogy Demszky hú mekkora király lett volna, hanem azt, ehhez képest, no meg az irdatlan nagy pofához képest nem futja Tarlóséknak semmire!!!

És ebből a szempontból lényegtelen, hogy kerületi polgármesterként mit tett /vagy nem/!
Főpolgármesterként egy béna nulla!
Semmit sem csinált eddig az utcák/terek /teljesen értelmetlen/ átnevezésén kívül, de mint láttuk ettől meg elhatárolódott...
Bátor, egyenes, gerinces ember...Pont, ahogy vártuk!

billy reed 2011.05.31. 18:17:53

@pharmacyli: Az orosz államadósság terhére az Antall-kormány vette a Mig-29-eseket.
De nyilván erről is Demszky tehet!

Értsük már meg, mit akar a cikkíró!
Deszmky egy balfasz volt, de a nagy hevülethez képest Tarlós is ugyanaz!
A cikk ennyit akar közölni.

Tita nick 2011.05.31. 18:19:36

Az idő ne szépítse már neg a dolgokat! A volt feleségem ugyanúgy kibasznám most is, mint a macskát szarni!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.31. 18:19:37

Hohó, képzeljétek el, ha meg majd végigver 1-2 fontosabb ügyet a közgyűlésen meg az önkormányzatokon, akkor mekkora fölháborodás lesz, hogy kiiktatta a fékek és egyensúlyok rendszerét! :-((

kvasztics47 2011.05.31. 18:20:48

Haverok!
Neféljetek, nem kell már nyelni pesten, vagy budán az építkezések porát. Lassan minden befejeződik amit Demszki elkezdett, új meg nem épül.
Vasárnap a gyereknapon voltam a ligetben és meglepetéssel játtam, hogy üzembe helyezték a cónakázótavat. 20 m sor állt a remek kenukért sorba.
Nagyon szép lett ami elkészült. A gyerek azóta hajós akar lenni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.05.31. 18:21:21

@atila68: Mit bizonyított? Eladta a Római partot az újgazdag burzsujoknak, akik most gátrendszert követelnek, hogy végképp tönkretegyék a Rómait Budapest egyetlen megmaradt vizi és evezős központját. Bravó Tarlós!

Today05 2011.05.31. 18:25:11

@atila68: mond már el, hogy tarlós mit tett óbudáért? rohadt kíváncsi vagyok, mert én ott élek már nagyon rég óta, de igazából mintha az idő állna, még az előző választások idején hirtelen felújították a lajos-pacsirtamező szentedrei utakat, meg a bécsi út egy kis részét, és a többi, komoly értékelhető fejlesztés hol van? a kerület nagyja lepusztult állapotban van, szar utakkal, nincs egy civilizált park, nem lehet beülni egy normális helyre, közlekedni reménytelen, mi jót csinált? Tarlós szerintem az a fajta ember, aki szeret pozícióban lenni, és igazán nem töri össze magát, hogy valamit elérjen azzal a pozícióval. (és most nem kell nekiállni neveken nevezni, és feszegetni a párthovatartozásomat, mert a jelenlegi helyzetben ilyenem nincs) jobboldali beállítottságú vagyok, de hozzá kell tegyem, hogy amit a fidesz jobboldalként művel, az nem az. Akinek ez a mondat bántja a lelkét, nézzen utána hogy minek kéne a jobboldalnak lennie.

kvasztics47 2011.05.31. 18:32:22

@billy reed: "Deszmky egy balfasz volt, de a nagy hevülethez képest Tarlós is ugyanaz!"
Na, vajúdnak az oroszlánok és szülnek egy egeret!
Vajon Demszki miért volt balfasz?
Talán azért, mert a zorbán-szíjj-ártó-vitézi kommandó mindent lepocskondiázott amit tett.
Most látszik, hogy nem tudnak egy fél értelmes dolgot , kezdeményezést felmutatni.
Gyalázkodni MAGYAROROSZÁGBAN nagyon lehet. Itt legszebb öröm a káröröm. Aztán a legfontosabb, hogy "dögöljön meg inkább a másik tehene" (nekem úgyse vót).

republikon 2011.05.31. 18:46:32

@Modor Tibi: OFF
Tibi, nem karaktergyilkos dolog, hogy az egyébként a pártpolitikai törésvonalak fölött álló, mindenki által méltán elismert blogod nevét használva ilyen direkt politikai véleményekkel támadsz mindenütt? Mert szívesen vitázunk veled, de valahogy olyan ízetlennek, nem helyénvalónak tűnik, hogy az általunk is kedvelt modorosbloggal tegyük ezt.

ON
Most megígérjük blogunk minden szerzője nevében, hogy ha Tarlós, ahogy írod, "majd végigver 1-2 fontosabb ügyet a közgyűlésen meg az önkormányzatokon" (különösen tekintettel például a fonódó villamosra), akkor itt nem fölháborodás, hanem dicséret lesz. Sőt, egy hosszabb elemzés arról, hogy Tarlós a korábban gondoltnál függetlenebb és erősebb főpolgármester.

De mindaddig, engedd meg, azt kérdezzük inkább, hogy minek van? Persze, ha van egy pár elemű listád, csak néhány példa Tarlós főpolgármesteri ténykedésének sikereiről, nosza, vedd elő!

(az ilyen felszólításra egyébként, és ezt is a blogodban leírt modoros kommentelők tipizálásából tudjuk, általában valami flegma személyeskedés szokott jönni, soha nem igazi válasz)

pharmacyli 2011.05.31. 18:48:29

@billy reed:
Kedves Billy Reed,
Én ezt is olvastam: "Az orosz államadósságból való metróépítés gondolata 1995-96-ban ismét feléledt. Ezt ekkpr a szentpétervári metrótervezők és -építők kezdeményezték és szorgalmazták. Az orosz államadósság felhasználásával 1996-ban három egymást követő kormányhatározat is foglalkozott. Végül a harmadik kormányhatározat elutasította az orosz államadósság terhére történő metróépítést. Az elutasító határozat létrejöttében a Programirodának is szerepe volt. A Programirodán ugyanis abban az időben az a nézet uralkodott, hogy a 4-es metróvonalat EIB vagy világbanki kölcsönből, nyugat-európai tervezőkkel és kivitelezőkkel kell megépíteni, és a BKV-tól elkülönült vállalkozásként üzemeltetni. Hitelfelvétel metróépítésre állami garancia nélkül azonbaan szóba sem jöhetett."
Kétség kívül vásároltak MIG-eket az Antall József által vezetett kormány szakemberei, viszont emlékezetem szerint 1996-ban már a Horn-kormány intézte Magyarország ügyeit.

republikon 2011.05.31. 18:54:54

@pharmacyli: a pápatér nyilván spontán került bele az útvonalleírásodba :)))

Alamio 2011.05.31. 19:01:06

@billy reed: Ebbe én bőven beleolvasom a Demszky-mosdatást. Pl. itt:
"Lehet, hogy az a gonosz, alkalmatlan Demszky mindenféle elfogadhatatlan várospolitikai érdekre hivatkozva kiállna a Corvinus egyetem megmaradása mellett?"

Ne mondd már, hogy itt nem fürdetik a szerecsent. Főleg úgy érdekes ez, hogy Demszky 20 éves "művét" hasonlítgatja Tarlós 1. évével.

republikon 2011.05.31. 19:06:59

@Alamio: Demszky elég sok ügyben mert és tudott (sikerrel) fellépni az aktuális kormányokkal szemben. Tarlós a legelején deklarálta, hogy ő nem fog.
De egyébként meg ez az 20/1 év összehasonlítás azt jelenti, hogy még 19 évig nem szabad Tarlóst kritizálni?

DerWish 2011.05.31. 19:17:01

Csak pár éve élek Óbudán.
Értem csak három emlékezeteset tett Tarlós:
(i) Szétszopatott mindenkit, aki hidat akart építeni.
(ii) Elküldött mindenkit a búsba, aki parkolóórákat akart rakni a kerületbe.
(iii) Óbudai napok

Szóval képviselte a kerület érdekeit és bárkit elküldött a maga józan paraszti eszével és stílusával a sunyiba.

OVék szépen ki fogják csinálni TIt, mert nem az a fideszkurva aki kifizetőhelynek használná BPt. S remélem nem is lesz belőle soha.

Nem vagyok fideszsegnyaló, de TInek komolyan szurkolok... de tartok tőle nincs esélye, hogy a Budapest törvényt megváltoztassák, s ő végre rendet tehessen.
Túl sok kerületi polgármester képviselő is egyben... (talán mind?), még a végén parasztlázadás lenne a nagy bólogató Pártban... s ugye az ellenzék alatt összegyűlt hiteleket vissza kell fizetni.
Ennyi.

Alamio 2011.05.31. 19:19:36

@republikon: Ez egy beismerés. Szóval cél is volt Demszky jobb címben feltüntetése.

Nos, szerintem Demszky 20 évére nincs magyarázat.

Tarlós kritikája más origoval kell, hogy rendelkezzen. Mert különben minden körülmények között meg fogjuk választani. Demszkynél ugyanis nem hiszem, hogy tud rosszabb lenni.
Éppen azért nem jó az összehasonlítás, mert akihez hasonlítod, azt mindig le fogja győzni (még ha ezzel nem is értesz egyet, így gondolom). Szerintem mérjük csak önmagához.

kvasztics47 2011.05.31. 19:21:17

@Alamio: "Ne mondd már, hogy itt nem fürdetik a szerecsent. Főleg úgy érdekes ez, hogy Demszky 20 éves "művét" hasonlítgatja Tarlós 1. évével."
Szevasz haver!
Úgylátszik, keményen harcolsz minden fronton. Jobb, ha itt teszed, mert legalább nem hugyozzátok körbe a parlamentet.
Nem kell itt mosdatni senkit, főleg nem Demsztkit.
Amit a zorbán-tarlós-szíjj-ártó előad az igazolja, hogy csak a hatalomért harcoltak. Csak a hatalom megszersése érdekében pocskoniázták a város vezetést. A nép az istenadta, meg úgy vót, hogy legyenek má ők, ha annyira akarják.

Alamio 2011.05.31. 19:26:47

@kvasztics47: Ez egy stílus?
A magánéletben gondolom nem ezt adod.

republikon 2011.05.31. 19:34:57

@Alamio: de az előbb te mérted Demszky húsz évéhez, most meg te kéred, hogy mérjük csak önmagához... de rendben, akkor "önmagához képest" sorold az eredményeit főpolgármesterként! :)

Alamio 2011.05.31. 19:48:42

@republikon: Olvass vissza. Felőlem hasonlítgathatjuk amúgy Tarlóshoz, neked praktikusabb ha nem tesszük. Demszkyvel szemben ugyanis kb. kritikán felül áll.

4 év kéne ahhoz, hogy lehessen látni mit alkot. pógiknál így szoktam. De ha ragaszkodsz a gyorsértékeléshez: nekem tetszik a Deák felújítása, és annak tempója - úgy általában a korábbi építkezések tempójával összeegyeztethetetlen, ahogyan a mostani felújítások, építkezések zajlanak.
A BKV-ügyben a kiállása, és az, hogy úgy tűnik, a forrást meg is szerzi hozzá.
Nem újíttat fel egyszerre egymást kiváltó utakat. Demszkyéknek szakmailag ez egy könnyen kiküszöbölhető hibája, mégis: nem lassítja le a forgalmat végletesen.

tíz deka párizsi 2011.05.31. 20:03:42

az engem is érdekelne, hogy mit csinál pistabá, mert épp a napokban gondoltam bele, hogy jéhé, már mióta tart a fideszuralom, de igazábol fel se tűnt.

csak annyi, hogy kipucolták a csöveseket az aluljárókból, azok meg áttették a székhelyükat a hatos villamosra, így amikor felszállok, nehezen találok orrfacsaró csövesszagtól mentes övezetet rajta. mondjuk az újabban bevezetett esti ellenőrzésekkel remélem ezt megoldják, és máris tapsikolni fogok.

a deák tér amúgy nemrossz, de nem tudom, ebben mekkora szerepe lehet, gondolom nem ősszel tervezték be, a kiskörúton már régóta matatnak, igaz csigalassan halad a cucc.

az átnevezéseken csak röhögök kínomban, de ezen a 3 dolgon kívül plusz a BKV-kabaré, nem sok jelét adta a polgármesteri működésnek Pistabá. de lehet csak a píárosa rossz.

Alamio 2011.05.31. 20:05:41

@tíz deka párizsi: Köszi, a hajléktalan-mentes aluljárókat ki is hagytam. Az egy egzakt dolog.

ZBR 2011.05.31. 20:17:08

@Alamio:
"4 év kéne ahhoz, hogy lehessen látni mit alkot." Valójában 20-25 év kell hozzá, hiszen a nagyobb fejlesztési projekteket ennyi idő alatt lehet az első ötlettől a szalag átvágásáig elvinni. Ugyanmár! Egy év munkáját ugyanúgy lehet értékelni, mint tizenháromét.

"nekem tetszik a Deák felújítása, és annak tempója"
Hmmm...késett a beruházás, ha jól tudom és majd egy évvel Tarlós előtt indult: m.blog.hu/va/varosban/image/201011/Kiskorut/P1130812.JPG

"A BKV-ügyben a kiállása, és az, hogy úgy tűnik, a forrást meg is szerzi hozzá." Én úgy gondolom, hogy, ha egy főpolgármester regnálása alatt leég egy metrókocsi, az nem a siker egyértelmű jele. Ezután elkezdte a kocsik leállítását? Ezt hívják eső után köpönyegnek. És ami a leggusztustalanabb a történetben, hogy elkezdett mutogatni Demszkyre. Aki alatt az Alstom-projekt a helyzet megoldására elindult... Persze nem volt túl sikeres az sem, ez legyen a Demszky hibája. De amikor a metrótűz után azt mondta, hogy az elöző városvezetés tudott a dologról, de nem tett semmit, az egyrészt ferdítés, másrészt felveti az ő felelősségét is, hiszen ha akkor tudtak róla, neki is tudnia kell róla. És bizony azon a végzetes napon, sőt már előtte jó sok hónappal a főpolgármestert Tarlós Istvánnak hívták.

"Nem újíttat fel egyszerre egymást kiváltó utakat." Kérdezd meg a Budaörsi út felháborodott dugóban ülő autósait, hogy most ez vigasztalja-e őket. Függetlenül attól, hogy szakmai szempontból indokolt volt-e a buszsávozás, politikailag nem tűnik egy átütő sikernek.

Robinzon Kurzor 2011.05.31. 20:24:09

1998 óta élek a III. kerületben, és itt mindig is ez ment.

Annyi Tarlós-fénykép volt a kéthetente megjelenő helyi újságban, hogy nem volt ennyi Torgyán-kép a Kis Újságban sem.

És persze minden rosszról a Demszky meg a kormány tehet (utóbbi kivéve 1998-2002 között), a jó dolgokról meg Tarlós.

Imádták a népek, bár érdekes, hogy amikor 2002-ben egyéniben is indult, természetesen függetlenként (hogy máshogy?), akkor az OGY-képviselőnek nem választották meg.
Ettől függetlenül ősszel tarolt.

Alamio 2011.05.31. 20:27:50

@ZBR: Az első mondat kiragadott, utána értékelem is. Valójában viszont én tényleg úgy gondolom, hogy egy polgármestert a ciklusa, és nem egy év minősít. Persze részelemzést lehet végezni így is.

Nem állítottam azt, hogy a beruházás Tarlós alatt indult. Azt mondtam, tetszett az üteme, és az is, amilyen lett. Mint ahogyan azt később írom is, a megkezdett felújítások üteme tetszett.

BKV-ügy: ebben lehet igazad, a tényeknek utánanézek. Más kérdés, hogy én a finanszírozásra gondoltam (de azt nem tudhatod, mire gondolok, így a reakció jogos).

Az útfelújítások közül sikerült egyet kiemelni? Hűha... Abban gondolom igazad lesz ha utánajárok, viszont egy példa nem tendencia. Autóval én azt tapasztalom, amit leírtam.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.05.31. 21:35:32

A poszt egy jogos dolgot feszeget.

Azért tartják mindenért Demszkyt és Gyurcsányt felelősnek, mert az emberek egy része nagyon buta is tulajdonképpen, nekik tényleg a királyság passzolna. Összetett problémákat legyen az gazdasági vagy csak etikai, soha nem fognak megérteni és elfogadni. nekik egyszerű válasz kell. Egy név. Egy cím. Egy valami.
Van mikor ez a tömeg nem feltétlen nyúl nagyon mellé, ugyanakkor ez a buta nép a felelős azért, hogy vezetők jönnek és mennek, a politikusok mégsem változnak.
Legjobb példa: Kóka. Gyűlölték, mert SZDSZ elnök volt. Az, hogy a legjózanabb magyar politikus volt, sok megfontolandó ötlettel, az mindegy. Ha a nép egyetlen névnél és csak szeretni vagy csak gyűlölni opción kívül mást is tudnának, akkor tán nem Kóka bukik elsőnek, hanem a pártjának a legundorítóbb emberei. De sajnos a való világban a lényeg, hogy gyűlöljük, mert SZDSZ első embere. Az SZDSZ összességében tényleg egy szánalmas párt volt, de pont nem az elnöke miatt, hanem a többi háttérember miatt.
Gyurcsányra is tulajdonképpen ez igaz, annyi különbséggel, hogy Ő személy szerint, ha épp nem is akarna rosszat, egy ostoba és kártékony ember. Ettől függetlenül a legtöbb rossz dologért, amiért a pártja felel, nem Ő tehet. Gyurcsány -ahogy Kóka is- egy csomó dologgal szembe ment a pártjával és tehetetlennek bizonyult. Mert azok a politikusok csak langymeleg vizecskét akarnak, abba ellenni egész nap és megbújni. 14-ik havi nyugdíjt a választásokra aztán így jó lesz minden. Nekik.

A Fidesznél nem ilyen a helyzet, mert Viktornak a legfontosabb az volt, hogy a vezérek a hozzá leghűségesebb csatlósok legyenek, akik egyébként így is részben terrorizálva vannak (aki nem tetszik neki, azt gyorsan kipaterolja, eldugja).

Viszont a fővárosban már más a helyzet Tarlóssal. Ott a Kóka-Gyurcsány-féle ügylet van. Vagyis van a Tarlós, aki elvileg főpolgármester, de az alatta levő kerületi kiskirályok miatt egyszerűen tehetetlen.
Nem akarom Tarlóst pozitívan feltüntetni, ahogy Gyurcsányt sem. Tarlós is, nem csak tehetetlen, de egy ostoba, óvodában kampányoló hazug ember.. Aki a választások előtt a Moszkva tér átnevezésre azt mondta, hogy most ez nem fontos kérdés, mert sok a tenni való.. eltelt majdnem egy év, semmit sem csináltak, úgyhogy elővették a térátnevezéseket, lakossági konzultáció nélkül. Tipikus alibi tevékenység.

Témához visszatérve: teljesen igaz tehát, hogy ahogy bár Kóka és Gyurcsány voltak a bűnbakok, mégsem velük volt a legnagyobb baj, úgy most Tarlós is bűnbak, noha nagyon sok mindenről nem tehet. A helyzet azért szomorú, mert ahogy Kóka vagy Gyurcsány leváltása semmit sem ért, úgy Tarlós elutasítása sem.
És csak, hogy Demszkyről is legyen szó: Szintén bűnbak volt, pedig még sokkal kisebb hatáskörrel rendelkezett, mint Tarlós.
Demszky legnagyobb hibája a kapzsiság mellett, hogy Ő felvállalta, hogy nem ért semmihez, viszont az ügyintézőit egytől egyig rosszul, a legrosszabbul választotta meg. Ráadásul valószínűleg jóhiszeműen.

Nem az a megoldás, hogy most Tarlóst gyalázzuk, ahogy előtte demszkyt.
A megoldás az lenne, ha ez a degenerált réteg, akiket választópolgároknak nevezünk, nem egy embert vagy pártot imádnának vagy gyűlölnének, hanem kizárólag tetteket.

Ezzel már egy óriásit léphetnénk előre. Mindegy, hogy ki a felelős, vagy ki csinálja ezt vagy azt. Ha csak a cselekedetre figyelnének az emberek, akkor még jó is kisülhetne a dologból. A KDNP kivételével MINDEN párt ötletei közül biztos hogy mindenki tudna választani elfogadható dolgokat. választani.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.05.31. 21:50:47

@Alamio: A Deák felújításának minden részlete "Demszkyhez" tartozik. Tarlósnak (enm mintha Demszkynek lett volna..) semmi, de semmi beleszólása nem volt sem a tervekbe, de a mostani munkatempóban se.

Megint ott vagyunk, mint fentebb írtam, hogy egyetlen alakhoz akarsz minden rosszat vs jót kötni. Ez baromira nem így működik, ahol nincs királyság.

Egyébként a felújításokban sem látok nagy ütemkülönbséget. Van ahol gyorsabbak és van ahol lassabbak. Nem mérhető.

Ami nagyon látványos pl, az egy-két éve történt 4-6 villamos vágány felújítás. Valami döbbenet gyorsan végeztek sok kilométer sínnel, vasárnap is, éjszakai is dolgozva. Úgy gondolom így kell felújítást végezni.. de ezzel most nehogymár Demszkyt dicsérjük..

BKV ügy és forrása: Hát.. új forrásról még nem hallottam, csak az eddigiekről.
Sok éves projektekről van szó, amivel dicsekedett a BKK, hogy új villamosok, meg meghosszabbítás bla-bla, ezek már sok éve elindított projektek, amik Vitézy nélkül is pont ebben a fázisban lennének a források is folyamatosan szervezésben, lekérésben vannak.
Ha Tarkósék ebben az egy évükben húzták volna elő a forrásokat is indították volna ezt a sok új dolgot, akkor azt mondanám, hogy oké, találtak valamit és az jó.
De ilyen nem történt. Mégcsak a meglévő tervek projektjei se gyorsultak fel.
De ahogy mondtam nem Tarlós tehet ezekről egyszemélyben.. Az Ő szerepe csak annyiban ocsmány, hogy tehetetlenségében pótcselekszik (utca átnevezések) és mindenben a Demszkyre fröcsög, hogy akkor is úgy tűnjön, hogy csinál valamit.
A CET projektben a városvezetés, csak, hogy bebizonyítsa, hogy nem jó szerződést kötöttek eredetileg, képes még arra is, hogy saját magának, a városnak okozzanak rosszat a hátráltatással!
A metródologban meg, ahogy fentebb mondták személyesen tarlós is, de főként az egész FIDESZ úgy, ahogy van, legalább annyira felelős, mint az előző mszp-szdsz-es idióták.

kela-bá 2011.05.31. 21:51:58

@sanche: Egyetértek Önnel!Végre a feladatokra kellene koncentrálni és nem az ellenségeskedésekre ! Hisz oly sok szép és jó van ebben az országban,és itt a fővárosban is, de úgylátszik bajkeverés előbbre való mint a haladás ! Nem kellene ezen is változtatni,mondjuk itt a bloggolásoknál is ?
Jó éjt MINDENKINEK !

Alamio 2011.05.31. 22:19:57

@sanche: Nagyon sok mindenben nem értek egyet, a konklzióval a kívánság szintjén viszont igen. Csakhogy az átlag választópolgár cimkékre szavaz, és az ellenségképei is azok. Egyszerű, gyors üzenetek. Pl. változás. Ilyenek fogják meg. Ez így volt, így van, és így is lesz. "A demokrácia elleni legjobb érv 10 perc beszélgetés az átlag választópolgárral" - Churchill.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.31. 22:32:00

Lázár "közutált" János szarak alak vagy és annak is látszol!

Ne küld vissza a kódolt konzultációs levelet, mert listáznak és meg figyelnek!

zombika 2011.05.31. 22:35:34

Folyamat szidták Demszkyt a jobboldalról. A "független" Tarlós is, hogy minden szar amit csinál és majd ő megmutatja.Na ezt szeretném látni, hogy ő megmutatja. Mert nem mutat semmit, az a kevés amit mégis, csupa látszatintézkedés hogy legyen miről irnia a sajtónak. Aki meg azt képzeli hogy Demszky 20 éve rombolja budapestet az legalább nézzen meg pár fotót vagy kisfilmet arról, hogyan is nézett ki a főváros 20 évvel ezelött. Az meg aki elkezd itt is Gyurcsányozni, az tényleg menjen a picsába.Kurvára unalmas és lejárt lemez. Nem kibaszott újjalmutaogatást akarunk hanem eredményeket. Elnézést az alpári szavakért, kihoz a sodromból a sok csőlátó bogár.

Kerág 2011.06.03. 11:49:23

@zombika: @Orbán takarodj!!: Egyik se különb ez igaz, de azért érzed, hogy difik vannak mindenkinél.
Előző vezetés pl nem csak Magyarországot szolgálta..

oroszrulett.blog.hu/2011/06/03/a_moszkvai_kepviselet_eladasa

Ráadásul a mostaniak még rosszabbak talán, csak nézétek meg a MOL részvény vásárlást vagy a tegnap lezárt EMFESZ ügyet...
süti beállítások módosítása