2012
júl.
31.

Biztos, hogy nem kell kormánybiztos. Ezekből egy se.

Ma Gál András Levente, korábban Selmeczi Gabriella, Nyitrai Zsolt, Ókovács Szilveszter, Baán László és Budai Gyula megbízatását szüntették meg - de fussuk át gyorsan a megmaradt kormánybiztosok még mindig túl hosszú listáját, és keressünk okokat, miért ne rúgjuk ki a maradékot is azonnal.

rugbyhaka.jpg

Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos: a filmalap szétverése, a Berlinben Ezüst Medvével jutalmazott Fliegauf Bence magyar kormány általi meghurcolása után kérdés, minek ez a poszt, miért ül ott Dobó Kata ex-férje. Oké, Pesten járt Bruce Willis, de az Európai Bizottság javaslatára épp újravizsgálják, hogy az állam miért és hogyan adott hatmilliárdos adókedvezményt az itt forgatott produkcióknak.


Fónagy János, a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos: erről a posztról legkésőbb akkor illene felállni, amikor nyilvánosságra kerül az a videofelvétel, mely a MÁV-nál folyó korrupcióról, valamint arról a minisztériumi taktikáról szól, miszerint csak az IMF-tárgyalásokra várnak, hogy "a büdös, mocskos karvalytőkére" foghassák a tervezett vonalbezárásokat. Ilyenkor szokás lemondani - igen, a a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkári pozíciójáról is.


Fürjes Balázs, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos: valljuk be, Budapesten nyomát se látni annak, hogy külön kormánybiztosa van a kiemelt beruházásoknak. Sőt, a külön főpolgármesternek is alig - pedig annak biztosan kiemelt jelentőséget kéne adni, hogy ne gyulladjon ki a metró, ne rohadjon le a busz, ne törjön tengelyt a kátyú, ne menjen csődbe a BKV. De ez csak egy ötlet.


Matolcsy György, magyar-orosz és magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos: muhaha.


Zumbok Ferenc, a budai Várnegyed és a fertődi Esterházy-kastély megújításáért felelős kormánybiztos: ilyen alapon meg lehetne még ezerkétszáz másik kormánybiztos, ez a nemzeti örökségben dús hon rengeteg építészeti kincset rejt. De akkor legyen kormánybiztosa a mozgáskoordináció-fejlesztésnek, a koszorúér-elmeszedés elleni népegészségügyi programpontnak, valamint a távolugróknak is.


Medgyesy Balázs, EU Duna Régió Stratégiával összefüggő kormányzati tevékenység irányításáért felelős kormánybiztos: Medgyesy Balázs az első Orbán-kormány idején, mikor Pepó Pál dúlta környezetvédelmi miniszterként a zöld ügyeket, kábé az utolsó védvonala volt a tárca működőképességének. Ma, amikor a környezetvédelem igazi mostohagyereke a fideszes kormányzásnak, nincs indok erre a külön, részterületre koncentráló posztra  - inkább érdemei elismerése mellett buktassuk feljebb, legyen a Duna Régió Stratégia IS a dolga. Igen, egy önálló környezetvédelmi tárcánál!


Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos: ezt a posztot meg a stadionépítésekre szánt tízmilliárdokkal együtt kéne nagyon gyorsan elfelejteni.


Hogyne, érthető, hogy 2010-re már sokan, türelmetlenül préselődtek egymásra az ajtónál. Nyolcévnyi helyben toporgás után (amit azért a 2006-ban agyonnyert fideszes önkormányzatok forrásaival sikerült egész elviselhetővé tenni) most szakajtónyi embert kellett elhelyezni. Barát, harcostárs, kampányarc, káder. Csak ugye, ezekre most épp nincs pénz, és kormánybiztosként szükség se nagyon. A csapat egyik fele értékes szakértelemmel bír, hát ne a hátsó udvarban pötyögjenek a resztlivel. A másik rész pedig sétáljon vissza a piacra, és lássuk, Andy Vajna tíz év permanens produceri bukdácsolása után (Én, a kém, jaj), tud-e újra sikerfilmet csinálni - mielőtt a magyar filmesek forrásairól akar döntetni. És persze, azt is jó lenne kipróbálni, hogy Matolcsy a kormánybiztosi és miniszteri megbízatást egyaránt odahagyva holnap melyik bankban kapna állást. Az a tippem, hogy azt az embert, akire ma Magyarország pénze en bloc rá van bízva, a közelébe nem engednék egy piaci vállalkozás forrásainak.


Vagy legalábbis kicsapnák az első olyan ötleténél, hogy ugyan a befektetéseket elszúrta, de a bank szedjen belépti díjat az ügyfelektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://republikon.blog.hu/api/trackback/id/tr944688675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.07.31. 22:57:30

Elkezdődött a vég a Fideszben? Kósa Lajosra már a saját frakciója sem figyel a debreceni közgyűlésben. VIDEÓ
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2720_a_kozgyulesi_szavazogep
süti beállítások módosítása